Jel si slep ili ne vidiš da sam napisao da košta oko 400e i da razbija budžet? I da ću uzeti polovno preko kp?Ja ili ne znam da racunam ili i7 6700 na iponu kosta 425 evra. Tako ako tamo budes kupovao bas ces moci lepo da kupis sve ostalo.
Alo ja kazem da gledam na iponu a ne sta si ti napisao.Jel si slep ili ne vidiš da sam napisao da košta oko 400e i da razbija budžet? I da ću uzeti polovno preko kp?
A nisam dobro pročitao. SorryAlo ja kazem da gledam na iponu a ne sta si ti napisao.
Nego gledaj. Imam 120e od PS3. Moram makar 250e za iPhone to je 370e. Svoje delove za 200e to je 570e, a moram stare prodati delove pre nego što kupim nove. Pravi haosPa ne moras da zuris..kako ti se odvija prodaja ti tako kupuj..polako.Bitno je da imas sredstava pa do nove da ga skockas.
Pa dobro,sta da se radi,polako.Pa uzimaj jedno po jedno.Kad ti legne 250e uzmi tu 1070 pa posle idi na procesor,jer je odlicna ponuda.Nego gledaj. Imam 120e od PS3. Moram makar 250e za iPhone to je 370e. Svoje delove za 200e to je 570e, a moram stare prodati delove pre nego što kupim nove. Pravi haos
E ovako sam odlučio. Uzimam preko Fante procesor, matičnu i napajanje, a polovnu grafiku. Šta misliš @Dragan.P ?Ti ili da gledas polovno da se uklopis u budzet ili da menjas kompet platformu i da ides na ryzen 2600, b450 bazooka maticna i napajanje lc pover 600 wati. Tu ces sve imati novo osim graficke koaj ce biti sa kp ali isto u garanciji.
Sve zavisi od cene koju ti javi fanta. Imas njegove podatke pa mu pusti poruku da te zaniam taj procesor, maticna i napajanje pa da cujes samo informativno koliko bi te to izaslo pa onda da juris za resto para 1070 i imaces masinu koja ce te sluzi naredne 3 godine bez ulaganja.
Jedino sto ces morati da uradis je da zamenis ram jer ovaj koji imas je sigurno sporiji pa bi trebao kada bude imao novaca da uzmes 16 gb kit na 3000 ili 3200 mhz.
Ma odmah uzimam grafičku, dok je još za 250eZnaci ryzen, mortar (Dragan je rekao bazooka, ali za malo vise para dobijes dosta vise), lc600h kod fante. Ram kasnije zameni, a grafiku uzmi polovnu. Tako sam te ja ukacio.
Pazi ako ti je prioritet novo onda oko ovoga nema rapsrave. Sto se tice razlike u fps-u mislim da je neces ni osetiti ali ako je i ima moze da bude u par fps-a u korist intela (a mozda i nece) sto je beznacajno komentarisati.E ovako sam odlučio. Uzimam preko Fante procesor, matičnu i napajanje, a polovnu grafiku. Šta misliš @Dragan.P ?
Proverio sam kod Fante, cena je svega 283e, al sam rekao da ću uzimati posle njegovog godišnjeg, pa da mu se tada javim. Za koji dan ću uzeti grafičku i rešio sam sve.Pazi ako ti je prioritet novo onda oko ovoga nema rapsrave. Sto se tice razlike u fps-u mislim da je neces ni osetiti ali ako je i ima moze da bude u par fps-a u korist intela (a mozda i nece) sto je beznacajno komentarisati.
Nek preskoci predator, od tog branda bolje fury.Kada budes uzimao RAM, gledaj G.SKILL Ripjaws V, Corsair Vengeance, Kingston HyperX Predator, ADATA XPG ili GeIL EVO Forza, sve su ovo kvalitetne memorije, a nisu trenutno preterano skupe.
Malo offtopic ali kad sam vec poceo da dovrsim seriju gluposti, evo jos jedna.Ma nista bre, ovo je jedan od 2 bolesna modela, ali sam ga uzeo za 130eur, pa se ne mogu zaliti.
@Dragan.P Ne znam da li si cuo za na primer ove :
- GALAX GTX 1070 Katana (single slot GTX 1070)
- Palit GTX 1050 Ti KalmX (GTX 1050 Ti sa pasivnim hladjenjem)
- Inno3D iCHILL GTX 1080 (GTX 1080 sa 4 kulera)
- Colorful iGAME GTX 1060 5G (ova moja )
- Gigabyte GV-N680S-2GD (GTX 680 sa 5 kulera)
- GTX 780 Ti Lightning MOA Edition (samo par njih proizvedeno i poklonjene overclockerima i modderima)
Da ne nabrajam dalje, ima dosta cudnih modela.