• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Pomoc i misljenje oko racunarskih komponenti i igrica

Blaold

Newcomer
Učlanjen(a)
05.09.2018.
Poruka
2
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Cao drugari, imam par pitanjca a ne znam kome da se obratim vise a vezano je za sl komponente.
Kupio sam:
b450 asus tuf gaming MB
Ryzen 5 2600x CPU
Nvidia 1060 dual 6g
kao i 2x8gb hyperx memorije na 2666mhz.
i imam m.2 ssd ( mislim prve generacije)
Prilikom prvog istaliranja Os-a i koriscenja racunara ustanovili smo da je jedan stap memorije felerican i odmah smo ga poslali na servis.
Nakon toga sam imao problema sa Os-om nesto nije funkcionisalo kako treba.Slika na mom racunaru je bila zamucena i slova na drugom ekranu su bila istesterisana.
Resio sam da instaliram opet nov sistem da vidim da li je sve u redu. dobio sam programe za testiranje memorije procesora grafike da vidimo da li to radi i kako radi. Testovi pokazuju da je sve u redu ali sada imam drugi problem, kada pokrenem igricu World of Tanks i krenem da igram neopisive FPS dropove imam. I igra krene da secka. (Instalirani su svi drajveri i update smo bio-s)
Kompletno je instaliran nova igra (settings u igricu su smanjeni skoro na minimum)

Ako neko ima bilo kakvu prestavu sta bi dalje trebao da radim ili da proveravam, molim vas da mi kazete sta bi mogao dalje da radim da namestim da to radi sve kako treba....

Ps: Racunar mi je svakodnevno neophodan :)

Hvala.

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
14.520
Rezultat reagovanja
10.044
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Ago Ao 192 Kurier
CPU & cooler:
Intel i9-10900 & Be quiet! Pure Rock 2 Black
Motherboard:
Asus Z490 Tuf Gaming Plus
RAM:
Patriot Viper 4 x 8 GB DDR4 3200 MHz
VGA & cooler:
Palit nVidia 3060 Ti 8 GB
Display:
27" AOC 27G2SPU/BK
HDD:
Kingston NV2 250GB nvme + Western Digital Blue1 TB sata III
Sound:
Microlab MT280B, Sony WH-XB700
Case:
SilentiumPC Ventum VT2 TG + 2 x Bionix P120 PWM PST + 2 x Bionix P140 PWM PST
PSU:
XPG Core Reactor 650
Mice & keyboard:
Redragon Impact M908 & Cooler Master SK650 & Redragon Diti K585
Internet:
mts 400/200
OS & Browser:
Windows 10
:welcome:

Ps: Racunar mi je svakodnevno neophodan :)
Profesionalni tenkista, hehe... :like:

Danas sam posle dužeg vremena igrao WoW i priznajem da su igru poprično promenili od pre 2 godine kada sam poslednji put igrao. :eek:

Maler te prati od samog početka sastavljanja tog računara, vidim.

S obzirom da si već imao problem s memorijom, a imaš (memorije) je dosta, možeš probati kakav je rad samo sa jednim, odnosno, samo sa drugim modulom.
Mada mi ovo što si sada napisao, sem sticaja čudnih okolnosti, liči pomalo i na softverski problem virusolike prirode.
Kako se računar ponaša kada je na internetu, sluša li?
Ako je instaliran Windows 10, da li si isključio Delivery Optimization u Windows Update ?

Blaold

Newcomer
Učlanjen(a)
05.09.2018.
Poruka
2
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Sto se tice interneta sve radi kako treba.
Racunar se pali svega par sekundi i sve moze odmah da se koristi.
sto se tice Delivery Optimization to je iskljuceno.
Sto se tice nekih virusa ili cega god vec toga nema po sistemu proveravali smo vise puta sa razlicitim programima.
Sto se tice profesionalnosti u tenkovima pa ono kao trudim se.....

Vrh