Anexisph
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 06.07.2018.
- Poruka
- 9
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
Pozdrav sekirasi, ovih par mjeseci sam razmisljao o tome da fino zaradim novac i kupim sebi racunar ali necu imati dovoljno za sve komponente odjednom, nego sam razmisljao o tome da par stvari kupim ranije par kupim kad opet budem imao novac. Sklapam sam i necu imati dodatnih troskova, radio sam prije u servisu racunara ali nisam toliko obogatio svoje znanje sa Kompatibilnoscu komponenata, pa sam odlucio da ne probijam sebi mozak hoce li to tako raditi ili nece i dosao ovdje da pitam, jer 100% sam siguran da ima ljudi koji su duze od mene u ovome i dobit cu dobar i siguran savjet. Evo ovako; Trenutno korisitim racunar sa AMD Phenom II X4 910e procesorom, AMD RADEON HD6450 1GB DDR3 grafickom kartom, 8GB ram, BTX Form Factor Fujitsu maticna ploca i fujitsu siemens esprimo kuciste, napojna od 230W, 1TB HDD i 120GB SSD.
Planirao sam uzeti GTX 1050TI Aero ITX GDDR5 Graficku kartu umjesto ove trenutno, mislim da mi je trenutno samo mana napojna jedinica koja ima premalo snage... Sta vi kazete na ovo, da li bi normalno funkcionisalo?
Btw, prvom prilikom uzimam ostatak konfiguracije imam je otprilike sklopljenu na papiru haha.
Planirao sam uzeti GTX 1050TI Aero ITX GDDR5 Graficku kartu umjesto ove trenutno, mislim da mi je trenutno samo mana napojna jedinica koja ima premalo snage... Sta vi kazete na ovo, da li bi normalno funkcionisalo?
Btw, prvom prilikom uzimam ostatak konfiguracije imam je otprilike sklopljenu na papiru haha.