Proday
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 01.04.2009.
- Poruka
- 2.827
- Rezultat reagovanja
- 113
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Toshiba A500 1GH
CPU & cooler:
i5 430M
Motherboard:
Intel HM55
RAM:
2x4GB DDR3
VGA & cooler:
G-Force 330M
Display:
Samsung 32"
HDD:
SSD Crucial M4 512gb
Sound:
Integrated
Case:
Belo 16 inca
PSU:
Neko 220V
Optical drives:
Blue ray RW
Mice & keyboard:
Razer DeathAdder i MS4000
Internet:
Telekom Adsl 10/1
OS & Browser:
Windows 8 Ent x64
Other:
HTC Desire S
Primetih u par novih igara da mi se zvuk bas i ne pozicionira najbolje pa me to i povelo da krenem istragu za onim sta nije u redu. Naime batman, cod i sl kada mi neko nesto govori uvek mi se čuje na centralnom zvučniku nebitno u kom pravcu ja bio okrenut od njega! U principu dok se vrtim dok neko prica trebalo bi i zvuk da se prenosi sa jednoga na drugi zvucnik,medjutim nista od toga ovde.
Pre svega da kazem da koristim XP 32bit, Daniel K support pack 2.0 drajvere i zvucnici su vezani preko Coax-om (znaci digitalno).
Ono sto sam prvo naleteo da me nervira je sto u testu za zvucnike (THX setup console,slika u prilogu) kada kliknem na zadnji levi ili zadnji desni cuju se kao prednji levi i prednji desni. Ono sto je jos zanimljivije, ovo se ne desava odnosno sve bude normalno ukoliko upalim dolby digital live koji imam placen (svaki zvucnik cuje se tamo gde treba)...tako sam i uspeo da odradim kalibraciju napokon! Da li jos neko ima ovakav problem i na koji nacin je uspeo resiti isti?!
Takodje dok sam koristio audigy 2 zs i kawakami drajvere imao sam da biram da li ce muzicka raditi enkodiranje u DD ili DTS formatu (bio je neki switcher), ovde sam osudjen na DD izgleda. Doduse ne koristim ni jedno jel prepustam zvucnicima da rade dekodiranje, ali ipak ima ljudi verovatno kojima bi ovo znacilo.
Pre svega da kazem da koristim XP 32bit, Daniel K support pack 2.0 drajvere i zvucnici su vezani preko Coax-om (znaci digitalno).
Ono sto sam prvo naleteo da me nervira je sto u testu za zvucnike (THX setup console,slika u prilogu) kada kliknem na zadnji levi ili zadnji desni cuju se kao prednji levi i prednji desni. Ono sto je jos zanimljivije, ovo se ne desava odnosno sve bude normalno ukoliko upalim dolby digital live koji imam placen (svaki zvucnik cuje se tamo gde treba)...tako sam i uspeo da odradim kalibraciju napokon! Da li jos neko ima ovakav problem i na koji nacin je uspeo resiti isti?!
Takodje dok sam koristio audigy 2 zs i kawakami drajvere imao sam da biram da li ce muzicka raditi enkodiranje u DD ili DTS formatu (bio je neki switcher), ovde sam osudjen na DD izgleda. Doduse ne koristim ni jedno jel prepustam zvucnicima da rade dekodiranje, ali ipak ima ljudi verovatno kojima bi ovo znacilo.
Prilozi
-
38,3 KB Pregleda: 163