Ispadam iz budžeta sa jačim procesorom, i3 mi je neki kompromis.Dejane necu nikoga da ubedjujem ili da ga teram da kupi nesto ali ovo sto si izabrao je katastrofa, od najboljeg si izabrao najgore. Ok kontam da ti nije potreban jak procesor ali veruj mi kasnije ce taj procesor da vredi vise kada ga jednog dana budes prodavao nego taj i3, onda koja poenta uzeti skuplju maticnu a jeftini procesor?
Izabrao si sporiji ram a skuplji, izabrao si losiju graficku a skuplju, i sve to zarad 10 evra ustede.
Ali zarad cega? Kazi sta ce to da dobije vise sada? Koja poenta ako vec sada u igrama ima tipa 90 fps-a i da overklokom nagura na 100 fps-a! Koja svrha toga? Svrha overkloka je kada igre izgube na fps-u pa klokom dovedes igu u stanje kada je igriva i ne secka i koci. A sada je to bespotreban posao. Osim ako nisi od onih kojima je bitna brojka da se vidi da bi mogo da se hvala na netu?Ne razumem sta si sad hteo reci...moze da udje u bios da stavi cpu frekvenciju na 3.65 Ghz i lagano da gura na svim jezgrima sa sve stock kulerom. I plus da ostavi stock voltazu i plus da dobije bolje performanse. Zasto ne iskoristiti prednost otkljucanog procesora
Dobro ajde da kazemo da je to razlog, ali koja poenta toliko skupe maticne?Ispadam iz budžeta sa jačim procesorom, i3 mi je neki kompromis.
I RAM memoriju i grafičku sam omašio u konfiguratoru, tek sada videh, sad ću da izmenim...
evo...
Pogledajte prilog 26858
i5 sam i kupio pre desetak godina (neki jači, ploča gigabyte p55), sada ga menjam, logika ti je ispravna.Meni uopšte nije jasna logika kojom se kupuje osnova za narednih 5 godina minimum i ubacuje i3. Nigde veze. Quad-core je danas praktično minimum, šta će biti za godinu-dve? Zašto tada prodavati taj i3 i juriti nešto jače kad odmah sada to možeš imati? I uopšte skoro ceo sklop je rogobatan za moj ukus. Cerberus grafička ni slučajno, Strix je toliko ili čak malo jeftiniji. Kućište od 20e uz takvu mašinu? Please, budimo ozbiljni.
Ne znam zašto si se uhvatio za OC. Koliko misliš da ćeš dobiti u realnom radu? ~10% max, i to je pitanje. Mnogo isplativije je uzeti jači CPU u startu, jeftiniju ploču i SSD od 500GB.
i5 je zvezda vodilja godinama unazad za trendove koji će biti aktuelni u narednom periodu, kao što je onaj ko je kupio i5-2500(K) u svoje vreme bio miran sve ovo vreme tako će onaj ko danas kupi i5-8400/8500/hajde da ubacim i 8600(K) biti obezbeđen narednih 5 godina minimalno. Ali odluka je na tebi.
pa nije tako pejo, vidiš da usaglašavam preporukePošto je ovo jedna od onih tema gde pokretač čeka potvrdu da je ono što je izabrao najdbest ...
mogu da sačekam, nije mi baš toliko hitno. bitno mi je da znam šta kupujem i to mi je sada mnoogooo jasnije.Pa najpametnije je da sačekaš malo da stigne neka solidna B360 ploča, a ako baš ne možeš imaš AsRock Z370 Pro4 ili Asus Prime Z370-P. Na Asus pločama možeš da uključiš multicore enhancement koji diže frekvenciju svih jezgara na onu koja je single-core turbo, ali ne znam da li to baš uvek i na svim njihovim pločama u praksi radi kako treba.
Eto, sad si sklopio OK mašinu. Bode oči to kućište, bilo bi ekstra ako bi nekako mogao da dobaciš do MS Falcon.
Zbog cega ram 3200 mhz ? Intel nije toliko osetljiv na brzinu rama....mogu da sačekam, nije mi baš toliko hitno. bitno mi je da znam šta kupujem i to mi je sada mnoogooo jasnije.
kućište može i neko drugo, iskreno se nisam toliko bavio njima, pogledaću svakako MS Falcon.
kada se očekuju B360 ploče kod nas?
dobio predlog ranije. sada je i5 8400 apsolutno prvi izbor, ploča će biti B360 serije.Zbog cega ram 3200 mhz ? Intel nije toliko osetljiv na brzinu rama....
A zasto da ne? Kada je cena toliko mala u razlici onda sto bi kupio ram na 2400 kada moze da dobije 3200 mhz.Zbog cega ram 3200 mhz ? Intel nije toliko osetljiv na brzinu rama....
Logika je ispravna.Dejane samo razmisli o svemu, dete ti kazes ne igra sada igrice toliko puno ali samo razmisli da on nece ostati to godiste koje je sada, ide sve stariji i stariji i cuce od drugara te igraju ovu igricu pa igraju onu pa ce i on pozeleti ali nece moci.
Ono sto hocu da ti kazem je to da si vec sada resio da prezalis 900 evra a gde je 900 tu je jos 20 evra pa kupi masinu koju sam ti ranije napisao i sastavio u emmi a mozes sve to jeftinije da nabavis ako se odlucis da kupis neke delove na kupujem prodajem pa prodjes neznatno jeftinije ili cak sve da nabavis, ima pouzdanih prodavaca sa kp koji samo to rade a mozda i da trazis neki popust ako uzmes sve kod jednog pa se dogovrite za cenu.
Od viska glava ne boli ali od manjka itekako boli, zato ne kupuj sada losije nego kupi pravu stvar i zaboravi pare. Pare su da se trose a ujedno mocices i ti kada uvatis vremena neke jace igrice da odigras, ako te do sada nisu zanimale e pa kreni da se igras nije to lose... svi smo mi jos uvek deca u dusi ma koliko godina da smo natukli u dupe.
Ne, ne, već je PCAXE radio review jedne Asusove B360, znači tu su za koji dan.Ma nek ostane RAM 3.200MHz, stvarno je mala razlika u ceni, bitno je da smo najbitinije stavke rešili.
veliko hvala svima!!!
sačekaću ove B360 ploče (prvo da proverim kada stižu kod nas, da ne bude na jesen), ipak je to ploča za moj komp.
naravno, ako imate još neke preporuke, slobodno napred
Nemoj da slegne ponovo neki i3Logika je ispravna.
Moram da razmislim, u suštini svi razmišljate na isti način.
Javljam se uskoro opet, koji dan da se slegne
Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka
Ja imam obicaj da kazem drugima da se ne ku*ce sa tudjim parama ali sedi razmisli sta ces dobiti ako sada ustedis 200 ili 300 evra? Naravno svi smo svesni da zivimo tu gde zivimo u Srbiji i da je 100 evra puno para kada se ustedi a ne 200-300 na necemu, ali pre ili kasnije ti ces te pare opet morati da ulozis u komp.Logika je ispravna.
Moram da razmislim, u suštini svi razmišljate na isti način.
Javljam se uskoro opet, koji dan da se slegne
Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka