• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Koju RAM memoriju?

delijenavijanje1989

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
10.10.2012.
Poruka
37
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pozdrav ljudi, treba mi pomoc oko izbora RAM memorije.
Ram memorija je 2x4 :
PATRIOT 8GB DDR3 1600MHz PSD38G1600KH

Racunar se nekad zamrzne u toku rada (CS:GO ili render u vegasu) i moram da ga ugasim. Ovo se nije desavalo kada sam imao prethodnu plocu gigabyte 970 ds3, mislim da je zbog ram memorije, pa zbog toga kupujem novu. Svaki predlog je dobrodosao, ako je uopste ram u pitanju ovde :D

EDIT: Grafika je isto menjana u 1050 gigabyte... BIOS je poslednji update takodje.

Prilozi

Dragan.P

Banned
Učlanjen(a)
20.04.2013.
Poruka
3.249
Rezultat reagovanja
940
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i5-8600k 4.20 GHz, Xigmatek Gaia SD1283
Motherboard:
MSI Z370 Krait Gaming
RAM:
Geil Evo Forza 16GB (2x8) 3000 MHz DDR4 CL16
VGA & cooler:
MSI GTX 1070 Ti Gaming 8G
Display:
Dell U2412M
HDD:
Sistem - Samsung 250GB 850 Evo, u racunaru - 640 GB, 3 TB, Rack LC-35U3 - 3 TB, 3 TB & 4 TB
Sound:
Dual Realtek® ALC1220 Codec
Case:
MS Industrial Winston
PSU:
Thermaltake Toughpower XT TPX-675M 675W
Optical drives:
Samsung SH-224BB/BEBE
Mice & keyboard:
Motospeed V10
Internet:
Telekom VDSL 50/8
OS & Browser:
Windows 10 Pro x64, Google Chrome
Other:
Xiaomi Redmi 3s
Nemoj da kupujes, prvo pokusaj od nekoga da pozajmis pa testiraj komp kako ce da radi pa ako je stvarno memorija problem e onda kupuj.

I reci mi jesi mozda rusio windows kada si zamenuo maticnu i kada si promenuo graficku?

Kako je proteklo to, jesi prvo menjao maticnu pa si stavio novi win pa si kasnije stavio drugu graficku a nisi posle toga ponovo menjao sistem ili kako je bilo?

Ajde napisi ako te ne mrzi.

Poslednja izmena:

DarkSide

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
05.01.2016.
Poruka
1.235
Rezultat reagovanja
192
Moja konfiguracija
ja sam davno prvi i jedini put u zivotu dobio bsod sa patriot black mamba ddr3 memorijom koja je letela iz kompa posle 4 dana. ne mora da znaci da je ona krivac i kod tebe ali patriot nije uopste neki kvalitet i treba ga izbegavati. to je barem moje misljenje.

poslusaj kako ti je napisano, pozajmi od nekoga neku ddr3 memoriju ako imas pre kupovine.

Vrh