• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Grejanje laptopa - HP 8470p

Jockz

PCAXE Member
Učlanjen(a)
25.02.2016.
Poruka
221
Rezultat reagovanja
34
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
I5 2400 & Artic Alpine GT 11 rev.2
Motherboard:
Intel DH67BL
RAM:
8GB
VGA & cooler:
RX 470 4GB
HDD:
Seagate Barracuda 500GB / SiliconPower 120GB
PSU:
FSP Aurum GOLD 400W
OS & Browser:
Windows 10 & Chrome
Pozdrav imam problem sa laptopom, HP 8470p sa i5 3230m Intel HD 4000 i 6gb rama, greje se bez ikakvog opterecenja, nista nije pokrenuto a on se greje. Temperatura procesora i grafike dostize oko 65c. Ociscen je maksimalno od prasine i stavljena je nova termalna pasta. Pre se gasio ali sada se ne gasi. Ventilator radi, znaci nije crko pa da to pravi problem.
Na laptopu se koristi Linux Mint, tako da nema nikakvih virusa, ali isti problem se javlja i na Windows-u.

ilbb

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.06.2013.
Poruka
2.251
Rezultat reagovanja
278
Moja konfiguracija
Da li procesor i grafa spuštaju klok u Idle-i? Proveri Windows Power opcije, da li su Balanced.

Da li si instalirao i aktivirao HP CoolSense .

Da li su uključene opcije za štednju u biosu(System Power Scheme/Power Management ili već kako se zove)?

Jockz

PCAXE Member
Učlanjen(a)
25.02.2016.
Poruka
221
Rezultat reagovanja
34
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
I5 2400 & Artic Alpine GT 11 rev.2
Motherboard:
Intel DH67BL
RAM:
8GB
VGA & cooler:
RX 470 4GB
HDD:
Seagate Barracuda 500GB / SiliconPower 120GB
PSU:
FSP Aurum GOLD 400W
OS & Browser:
Windows 10 & Chrome
Da li procesor i grafa spuštaju klok u Idle-i? Proveri Windows Power opcije, da li su Balanced.

Da li si instalirao i aktivirao HP CoolSense .

Da li su uključene opcije za štednju u biosu(System Power Scheme/Power Management ili već kako se zove)?
Kako da vidim to da li spustaju, mislim ne znam sta znaci ako mozes da mi pojasnis?
Imam HP CoolSense i ukljucene su opcije u biosu.

ilbb

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.06.2013.
Poruka
2.251
Rezultat reagovanja
278
Moja konfiguracija
U Aida 64, HWinfo, Cpu-Z i sl progaramima u Windowsu proveriš da li clock pada u Idleu, za linux ne znam možda u ovima.

Poslednja izmena:
Vrh