D e d a
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 31.08.2017.
- Poruka
- 8
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
Pozdrav svima! Pre dobrih 5 god. kupio sam sklopljenu konfiguraciju. Lepo me služila ,sem grafičke koja je remontovana posle manje od mesec dana. Posle dužeg vremena grafička je pustila beli dim (kako kaže dule) nabavio sam amd rx 470 stix. Na moju žalost od skora počeo je i procesor da prati staru grafičku kartu, i ona želi na doživotni odmor!
Sada dolazimo na moje pitanje koja mori sve ljude: Nsam siguran, jer nisam pri parama da li da unapredim malo po malo (skup cpu i mb + ram) komp ili mogu i za male pare da unapredim da bih imao konfiguraciju koja je ili bolja ili u rangu sa mojom ako je dosta povoljna. Posle konfiguracije ću reći moj problem:
intel i5 3350p 3.10 GHz
MB B75MA - E33
ram 2x4 gb Mushkin 1333
napajanje Raidmax 730w
Problem je kod procesora i kod matične zato što su soket 1155 i ne mogu da nađem zamenu za cpu a da nije korišćen. Tako da mi ostaje i mb + cpu. Većina povoljnih cpu i mb su povoljne ali ne podržavaju ddr3 tako da sam u začaranom krugu starih komponenti i plitkog novčanika.
Sada dolazimo na moje pitanje koja mori sve ljude: Nsam siguran, jer nisam pri parama da li da unapredim malo po malo (skup cpu i mb + ram) komp ili mogu i za male pare da unapredim da bih imao konfiguraciju koja je ili bolja ili u rangu sa mojom ako je dosta povoljna. Posle konfiguracije ću reći moj problem:
intel i5 3350p 3.10 GHz
MB B75MA - E33
ram 2x4 gb Mushkin 1333
napajanje Raidmax 730w
Problem je kod procesora i kod matične zato što su soket 1155 i ne mogu da nađem zamenu za cpu a da nije korišćen. Tako da mi ostaje i mb + cpu. Većina povoljnih cpu i mb su povoljne ali ne podržavaju ddr3 tako da sam u začaranom krugu starih komponenti i plitkog novčanika.