peja81
Moderator
- Učlanjen(a)
- 08.05.2009.
- Poruka
- 9.826
- Rezultat reagovanja
- 2.338
Moja konfiguracija
AMD Radeon RX Vega 56 8GB reviewKoliko sam video na HW unbox Vega 56 trosi manje od rx 580 a 30tak W vise od gtx 1070 i malo je brza kartica. 30w je manje vise nista jer takve karte svakako sigurno ne bi niko stavio na neko knap napajanje. E sad ako amd drajverom za par meseci poboljsa performanse kao na polarisu prosle godine vega 56 ce se odvojiti jos vise od 1070 te ce ova razlika u potrosnji biti zanemarljiva. Doduse ne zaboravimo da je nvidia snizila 1070 na 350 dolara pre ove ludnice a vega je 400 te je 1070 ipak bolja kupovina po trenutnim performansama. Svakako se ceka stabilizacija cena i sto se mene tice pokupicu onu koja prva naleti za neke dobre novce.
Ja recimo 780 Ti ne bih nikada stavljao na to napajanje, ne kazem da to napajanje ne moze da izgura, ali ja volim tako. Tvoja masina je za nase standarde high end i te kako.Sto bi bacao pare na 700W napajanje kad mi komp trosi iz zida, full load, ~450W?
edit: LAzem, ~350W.
edit1: da da, znam, nije mi neka "Bolja masina" po zapadnim standardima, ali za moj standard je dobra
edit2: Tvoja masina vuce mozda do 550W, napajanje od 1200W na toj snazi ne postize ni 70% efikasnost jer nije dovoljno opterecno..mislim...lepo je sto "ima se moze se" al besciljno je brt bez uvrede
Bitno je da je kvalitetno napajanje, bez velikog ripple-a i odstupanja i promena u naponima (divljanje u naponima necu ni da pominjem, to ne dolazi u obzir).
Ova dva se kose.Ne dajem vise nikad u zivotu preko 65e za PSU briga me bas kako se zove.