Kao sto naslov donekle kaze, kad ukljucim racunar klasicno (cold boot) ne dobijam sliku. Nema nikakvih beep signala, led indikatori klasicno svetle.
Setio se opcije Delay for HDD, nema je u ovom BIOS-u (MB, Gigabyte
GA-EP31-DS3L rev1.0). Posto mi je hard u pocetku bio sumnjiv. Mada sam ovo odmah posle iskljucio kad sam raskacio hard skroz. Opet sliku dobijam, ali tek posle restarta.
Dalje, radio clear CMOS-a, nema uticaja na problem, drejnovo/praznio svu elektroniku. Vadio komplet skoro sve, hard, cdrom, ram, sve dodatne ventove, PCI Internal Fax...
Na oko ne vidim neki hladan lem, naduvan/procureo kondenzator...
Ostaje mi jos da probam drugu baterijicu za BIOS, to cu danas u toku dana.
Kablovi mi svi deluju ok, prasincuge klasicno moze cilim da se slete. Ali s obzirom da posle restarta radi kao zmaj, zanemarimo i to.
Nemam vremena sad da se cimam sa drugim PSU-om ili grafom, ako odbacim sve ostalo nek ostane na tome da je mozda PSU ili grafa.
Desi se nekad i da upali iz prve, tj. bez restarta.
Koje je vase misljenje, imate li nekih ideja? Sta bi moglo biti i o cemu se tu radi?
Setio se opcije Delay for HDD, nema je u ovom BIOS-u (MB, Gigabyte
GA-EP31-DS3L rev1.0). Posto mi je hard u pocetku bio sumnjiv. Mada sam ovo odmah posle iskljucio kad sam raskacio hard skroz. Opet sliku dobijam, ali tek posle restarta.
Dalje, radio clear CMOS-a, nema uticaja na problem, drejnovo/praznio svu elektroniku. Vadio komplet skoro sve, hard, cdrom, ram, sve dodatne ventove, PCI Internal Fax...
Na oko ne vidim neki hladan lem, naduvan/procureo kondenzator...
Ostaje mi jos da probam drugu baterijicu za BIOS, to cu danas u toku dana.
Kablovi mi svi deluju ok, prasincuge klasicno moze cilim da se slete. Ali s obzirom da posle restarta radi kao zmaj, zanemarimo i to.
Nemam vremena sad da se cimam sa drugim PSU-om ili grafom, ako odbacim sve ostalo nek ostane na tome da je mozda PSU ili grafa.
Desi se nekad i da upali iz prve, tj. bez restarta.
Koje je vase misljenje, imate li nekih ideja? Sta bi moglo biti i o cemu se tu radi?
Poslednja izmena: