Aco
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 16.10.2013.
- Poruka
- 1.178
- Rezultat reagovanja
- 11
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7-4790, Cooler Master: Hyper 212 EVO
Motherboard:
Gigabyte GA-B85M-D3H
RAM:
16GB DDR3 1600 MHz (2x8) Kingston HyperX FURY
VGA & cooler:
PowerColor Red Devil RX 470 4GB
Display:
Samsung SyncMaster 2493HM 24"
HDD:
SSD Kingston HyperX FURY 240 GB, WD Green 500 GB
Sound:
Realtek ALC892
Case:
RAIDMAX Cobra Z Red
PSU:
Thermaltake Smart SE SPS-530M 530W
Optical drives:
Samsung SH-224DB
Mice & keyboard:
CM Devastator II
Internet:
10 Mb/s
OS & Browser:
Arch Linux x64 Inox-Browser
Da to je isto ploča za 775 socket i samo za intel procesore iz te familije. Tvoj procesor odgovara na tu ploču i ako nju kupiš samo prebaciš svoj procesor na nju. Ti na svojoj trenutnoj ploči nemaš šta da nadograđuješ jer brend mašine i nisu nešto za nadograđivanje sem možda još rama ali ni to ne pije mnogo vode na takav procesor i 6 GB rama kojih imaš sad je sasvim dovoljno. E sad da uzimaš pored ploče i drugi procesor u najbolju ruku za 775 neki Core 2 Quad procesor, plus kućište, pa i novo napajanje a sve je to opet 775 socket nema vajde puno, sem u neku ruku da skoro pa bacaš pare.Ok. pretpostavio sam da ne moze da pasuje intel na amd ili amd na intel.
Inace nisam se toliko bavio tim stvarima sve dok nisam doso do ove graficke pa sad eto moram malo da pri ispitam stvari da bi znao sta mi treba.
A ova ploca sto sam postavio link od nje,da li je ona intel ili amd? Rekao bi da je intel. Kakva je ona i koji procesor bi tu odgovarao? Mozda bi mi bolja varijanta bila da tako nesto kupim pa da na njoj nadogradim nesto nego na ovoj mojoj?
Ajde samo da je ploča pa i bože pomozi.. Od svega samo napajanje je koliko toliko opravdano ako kupiš ono ti može ostati kad budeš prelazio na noviju platformu.
Generalno to bi bila najbolja solucija, guraj dok možeš i skupljaj pare za nešto novije.Mada trenutno verovatno bi mi se vise isplatilo da ovo moje staro zbudzim sa ovim komponentama sto imam za neko vreme dok ne dodjem do nekih para pa da predjem na ovako nesto ili mozda gresim?!