https://youtu.be/foS-D2HV3kA eto ti videa
Ne treba njemu za takvo nešto ništa jače od i3 6100, stvar je u tome što svi ovde imaju svoje viđenje stvari, a ni on sam još nije raščistio kako i šta.Pa reko je nece gaming a igrace fifu pes s njim i gtx 1050 ti ili 750 ti i dao sam mu h110 cipset za njega
Z ploca ima i te kako smisla za bilo koji procesor jer jednostavno u tim plocama se ugradjuju nesto kvalitetnije komponente i sama ploca je kvalitetnija inace se ne bi razlikovala od ostalih cipseta.Nema nekog smisla da uzme Z plocu i non K CPU, a pogotov ne za multimedijalnu upotrebu i PES, FIFU... Ovako ce jedino imati mogucnost brzeg rama ali po mnogo vecoj ceni
Znam ja za šta mi treba i kolika mi "jačina" treba, znam da bi mi i i3 i pentium g4520 vršio posao, ali ja hoću da imam i5 ili i7. Naravno i7 ne bih mogao da prijuštim nov, ali mogao bih polovan. Ali bolje je ipak uzeti nov i5(6500 najverovatnije), što ću i da uradim. Samo ne znam kada, jer čak razmišljam da ceo računar prodam pa da uzmem nov ceo. Iz jednog prostog razloga, malo sam lenj, a imam Cooler Master Storm Stryker-a, koji je pre***eno dobro kućište, ali mora da se čisti na svakih mesec dana, prašina ulazi k'o luda, pa mozda promenim sve to, to je sada na meni, razmislićui5 ili i7 masina za surf i filmove
Dobar izbor.
Ti mozda znas sta zelis ali ne shvatas da to za sta tebi masina treba nemas potrebe da uzimas nista jace od i3.
Ali sve jedno mislim da sam ti dao dobar predlog sta da uzmes...
Z ploca ima i te kako smisla za bilo koji procesor jer jednostavno u tim plocama se ugradjuju nesto kvalitetnije komponente i sama ploca je kvalitetnija inace se ne bi razlikovala od ostalih cipseta.
Svako ima svoj nacin razmisljanja i to je meni sasvim OK
Petrasko99
Uzmi i5 nemoj da kupujes i7 nije toliko potreban cak ni za gaming a kamo li za tu tvoju namenu.
i7 uzimaju samo oni ljudi koji mogu da ga priuste a da ne ustede i na drugim komponentama.
U jednom se sigurno slazemo, zelis da se ratosiljas AMD-a sto pozdravljam pa makar uzeo i celeron-a
Ako mozes da priJustis uzmi ovu od 115 nije velika razlikaJoš jedno pitanje i više mi ništa ne treba: Koju matičnu da uzmem za i5-6500?
MSI B150 Gaming M3 - 95€
Gigabyte GA-H170-D3H - 100€
Asus B150 Pro Gaming Aura - 115€
MSI Z170A Tomahawk - 115€
Da li se isplati razlika između 95€ i 115€?
?
Ovu b150 asus ili z170?Ako mozes da priJustis uzmi ovu od 115 nije velika razlika
GA-B150-HD3P ako je ima na KP-u.Još jedno pitanje i više mi ništa ne treba: Koju matičnu da uzmem za i5-6500?
MSI B150 Gaming M3 - 95€
Gigabyte GA-H170-D3H - 100€
Asus B150 Pro Gaming Aura - 115€
MSI Z170A Tomahawk - 115€
Da li se isplati razlika između 95€ i 115€?
?
Pa u ovo storm stryker, ali zasad necu kuciste, prvo maticnu, ram procesor i graficku, pa cu za mesec dva posle kupovine druge konfiguracije prodati i kuciste, i odgovorite mi na privatnu poruku koju sam vam poslao ovde na forumucek a kad bi prodavao jel bi to bilo u storm stryker kucistu il u nekom drugom
A u cemu je razlika u odnosu na msi gami g m3 b150 i ove gigabyte osim u ceni?GA-B150-HD3P ako je ima na KP-u.
Pa cekam da mi odgovoris na pitanje, rekao si da ces da kupis od meneI sta si na kraju uradio
Pa nisam siguran da ce moci covek da spusti 50€, a kuler imam hyper 212 evo, mozda cu nesto i jace da uzmem ako ga ptodam. Znači po vasem misljenjima se ne isplati?Plus je potrebno još ~20e u slučaju 3570K za kuler ako će klokovati.