postoje programi jedan od njih se zove hdd regenerator a ja sam koristio Flobo HDD BadSector Repair RestrictedDa li postoji neki nacin da uklonim kvarne sektore u HDD i pokusam da ga popravim? Nisu mi bitni podaci na njemu, samo zelim da ga popravim.
HDD je Seagate Baracuda 1Tb.
Upravo sam odradio u CMD sa ovim kodom ( chkdsk D: /f /r /x ) i nemam vise nista u "bad sector" i sa 05% u sentinelu je otislo na 09%. Da li postoji jos neki nacin da se to popravi? Posalji mi link ako ti nije problem tih programa, pa cu probati i sa njima da to odradim.postoje programi jedan od njih se zove hdd regenerator a ja sam koristio Flobo HDD BadSector Repair Restricted
ja mislim da ti programi jednostavno pomere bad sector negde van a hard i dalje radi normalno ali nije to trajno sad cu da nadjem link pa da ti posaljemUpravo sam odradio u CMD sa ovim kodom ( chkdsk D: /f /r /x ) i nemam vise nista u "bad sector" i sa 05% u sentinelu je otislo na 09%. Da li postoji jos neki nacin da se to popravi? Posalji mi link ako ti nije problem tih programa, pa cu probati i sa njima da to odradim.
Uspeo sam da odradim preko Windows-a i HD Sentinel-a. Vratio sam ga na 100% health preko S.M.A.R.T.ja mislim da ti programi jednostavno pomere bad sector negde van a hard i dalje radi normalno ali nije to trajno sad cu da nadjem link pa da ti posaljem
Nemam, istekla pre nekih mesec, dva. Sve im .....! kao da ga tempiraju da se pokvari kad istekne garancija. Da li kvaran HDD moze da utice i na grafick? Posto bas sam probao da igram malo Project Cars i normalno mi je graficka radila na 100% dok je HDD bio dobar, a sada GPU usage ide gore dole kao lud.Tih 100% ostaje samo u tvom HDD Sentinel-u, cim se prikaci na drugi racunar pokazace pravo stanje. Ako imas garanciju, neka ga zamene
Ma, sad sam ih uzeo i nikad vise. Kod madjara cu da uzmem WD Black sa pet godina garancije i da me bog vidi. Sad cu probati da instaliram tu igru sto je zakucavala na SSD, ako se ne pojavi problem, znaci HDD je u pitanju. E, ali evo, nije ni dva meseca proslo od kad mi je istekla garancija i odjednom samo krenulo sve zivo sto je na HDD da zakucava. Neverovatno.Taj Seagate je bas na losem glasu, bas cesto vidjam crknute 1 i 2TB hdd-ove. Ja iz izbegavam zbog toga.
Ne bih rekao da moze da utice na GPU sem ako se ne ceka da hdd odradi svoje pa igra zakoci zbog toga (pa samim tim padne GPU usage).