Jako bitna stvar ovo što si rekao za max TDP razmišljam se da sklopim ovako nešto majci za video obradu, ako joj crkne matora s775 ploča. Jedina s1155 ploča koja je dostupna nova, Asus H61M-K, ima takvo max TDP ograničenje.Ja imam slican komplet i miran si cak i kad taj i5 zastari.. Obzirom da se cena i7 2600K krece oko nekih 120e.. Ali pazi ne podrzavaju sve H61 ploce te procesore sa TDPom od 95w koliko trosi taj i5 2400...
Ako se ne varam Baito ih jos uvek ima zar ne ? Ako planiras da uzimas majci za multimediju samo onda mislim da je bolje i5 2400s posto je jeftinije, a relano za multimediju ne treba jak racunar...Jako bitna stvar ovo što si rekao za max TDP razmišljam se da sklopim ovako nešto majci za video obradu, ako joj crkne matora s775 ploča. Jedina s1155 ploča koja je dostupna nova, Asus H61M-K, ima takvo max TDP ograničenje.
Znam šta sam napisao, za video obradu no kontam da je svaki Core i5 značajno brži od matorog dual core Pentiuma E5300.Ako se ne varam Baito ih jos uvek ima zar ne ? Ako planiras da uzimas majci za multimediju samo onda mislim da je bolje i5 2400s posto je jeftinije, a relano za multimediju ne treba jak racunar...
Nije svaki, ali desktop modeli (od i5 2xxx pa do i5 6xxx) itekako jesu. Neuporedivo.Znam šta sam napisao, za video obradu no kontam da je svaki Core i5 značajno brži od matorog dual core Pentiuma E5300.