ThePocetnik
Moderator
- Učlanjen(a)
- 30.03.2009.
- Poruka
- 5.087
- Rezultat reagovanja
- 25
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP Pavilion - 14-ce0008nm
CPU & cooler:
Intel Core i7 5820K feat NiC L32
Motherboard:
ASRock X99 WS
RAM:
4x8GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury
VGA & cooler:
Sapphire Pulse 580 4GB
Display:
Dell 2312HM i AOC G2460PF
HDD:
Seagate 3TB, WD Red 3TB, Samsung F3 1TB, Samsung 850 EVO 500GB, HP EX900 512GB, Intel M.2 SSD 6000p
Sound:
Asus Xonar U7 feat Logitech X-530 / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HMC631
Case:
Corsair Carbide 500R
PSU:
EVGA SuperNova G3 750W
Optical drives:
LiteOn iHAS124 / ASUS SBW-06D2X-U
Mice & keyboard:
RedDragon Kala i A4Tech V7 Bloody
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 10 Pro x64
Other:
PS3 Ultra slim 500GB / Shuttle XS35V4
- Admin
Posto mi je stari HP f2105w poceo izgleda da riknjava(stalno se pali i gasi, ali ne u pravilnim intervalima sto izuzetno iritira) resio sam da nabavim novi monitor.Sa ovim HPom sam bio extra zadovoljan, ali da napomenem da nisam neka cepidlaka tako da eventulano kroz sitne mane mogu lako progledati, jer sam svestan sta mogu dobiti za oko 200€.Ono sto trazim i sto sva 3 modela imaju su 3 godine garancije, posedovanje DVI-ja i da su 23/24'' i nasao sam sledece:
1.PHILIPS 231E1SB
2.ASUS VH242H
3.I na kraju citajuci user review sa ove lokacije u izbor sam ubacio i navedeni BENQ
G2420HD.
Trenutno najvise naginjem ka Asusu koji je i najskuplji barem prema cenama sa itsveta.Ali videvsi da postoje jos 2 modela koji su jeftiniji i koji neki korisnici hvale sada sam u trilemi sta uzeti.Naravno na racunaru gledam filmove(doduse manje u poslednje vreme), a ponekada osim igara koristim i Visual Studio. Sto se tice grafickih programa njih ne koristim tako da mi nije problem da istrpim nesto losiji gradijent kod boja.Eto samo bi voleo da mi crna bude sto tamnija, ostalo kao sto rekoh mogu istrpeti.I eto voleo bi da se monitor ne drma previsem jer na ovom HP-u ista je bas preteska i monitor se skoro i ne drma kada se radi nesto oko njega ili kada se podesava nesto u meniju istog.
Takodje znam da dosta zavisi i od primerka, ali nadam se da u neka od ova 3 modela postoji barem neka uniformnost izmedju primeraka tako da je mogucnost dobijanja extra loseg primerka svedena na vrlo nizak nivo.
E pa da sada cujem vas, tj. sta bi mi preporucili prema mojim zahtevima.
1.PHILIPS 231E1SB
2.ASUS VH242H
3.I na kraju citajuci user review sa ove lokacije u izbor sam ubacio i navedeni BENQ
G2420HD.
Trenutno najvise naginjem ka Asusu koji je i najskuplji barem prema cenama sa itsveta.Ali videvsi da postoje jos 2 modela koji su jeftiniji i koji neki korisnici hvale sada sam u trilemi sta uzeti.Naravno na racunaru gledam filmove(doduse manje u poslednje vreme), a ponekada osim igara koristim i Visual Studio. Sto se tice grafickih programa njih ne koristim tako da mi nije problem da istrpim nesto losiji gradijent kod boja.Eto samo bi voleo da mi crna bude sto tamnija, ostalo kao sto rekoh mogu istrpeti.I eto voleo bi da se monitor ne drma previsem jer na ovom HP-u ista je bas preteska i monitor se skoro i ne drma kada se radi nesto oko njega ili kada se podesava nesto u meniju istog.
Takodje znam da dosta zavisi i od primerka, ali nadam se da u neka od ova 3 modela postoji barem neka uniformnost izmedju primeraka tako da je mogucnost dobijanja extra loseg primerka svedena na vrlo nizak nivo.
E pa da sada cujem vas, tj. sta bi mi preporucili prema mojim zahtevima.
Poslednja izmena: