AXE
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 28.07.2009.
- Poruka
- 5.957
- Rezultat reagovanja
- 500
Moja konfiguracija
Nvidia će održati specijalan događaj 7. jula i pretpostavlja se da će tu predstaviti svoju novu GTX 1060 grafičku kartu. GTX 1060 biće baziran na Pascal arhitekturi, i očekuje se da će biti plasirana u cenovnom rangu do 250$.
Nvidia je održala sličan događaj 27. maja da proslavi dolazak Pascal arhitekture, i trenutno imamo dve karte GTX 1070 i GTX 1080 bazirane na toj arhitekturi, ali one zauzimaju high end segment, kako sa performansama, tako i sa cenom. Nvidijin plan za GTX 1060 je da donese Pascal arhitekturu u mainstream segment po nižoj ceni, ali sa boljom efikasnošću i performansama od Maxwell grafičkih karti iz tog segmenta.
Opširnije...
Sam si rekao (vezano za Polaris tematiku), ako se AMD tako dobro prodaje, zašto ona nV još uvijek drži neuporedivo veći udio tržišta?! Čak i kada je AMD imao objektivno bolji proizvod, nikada se nisu ni približili nV. Marketing čuda čini, već dokazano, ali AMD još uvijek treba "mnogo hl***a da jede" da bi počeo da se trka sa velikim momcima (u ovom slučaju momkom). Ja sam imao i jedne i druge. Kroz lično iskustvo sam iskusio da od nV manje glava boli. Možda je do mene, tražim dlaku na jajetu ali tih problema nisam imao sa nV.