• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Kako okrenuti napojnu+ duzina kablova

Javier

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
23.06.2016.
Poruka
19
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Imam napajanje LC Power 600w i kuciste Raidmax Vortex 402WB

Eh sad posto ide napajanje na dno, kako okrenuti onaj ventilator, da puše unutar kucista ili van njega ispod dole.

Jedino me brine to sto su one nogice nekih 1-1.5 cm i ne znam koliko ce ispod moci odlaziti zrak da se ne bude skupljao..

Znaci da li ga ovako okrenuti dole da ispuhuje van kucista i zasto neke osnovne karaktristike?

+ kombinacija tog LC Power napajanja i Raidmax Vortexa 402WB sto se tice duzine kablova, posto je napajanje na dnu imal neko iskustva mozel dosegnut svi kablovi? Ili neko misljenje ako nista pomoci ce

stefi988

PCAXE Member
Učlanjen(a)
22.07.2013.
Poruka
584
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP Pavilion G7
CPU & cooler:
Intel Core i5-2430M 2,4GHz
Motherboard:
HP HM65
RAM:
8GB Hyundai 1600MHz
VGA & cooler:
Intel HD 3000
Display:
Panasonic TV 32'' FHD
HDD:
Samsung 840EVO 120GB
Sound:
Integrisana
Optical drives:
Lacie eksterni
Mice & keyboard:
HP, Apple
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 10 home x64
Ventilator napajanja treba da bude okrenut na dole. Nema potrebe da te brine duzina nozica, inzenjeri su projektovali kuciste i procenili da je dovoljno, sve dok je na ravnoj podlozi (radni sto, parket ili neka druga ravna povrsina) ne sme samo tepih i slicno...

Razlog je da napajanje uvlaci "hladan vazduh", jer ako uvlaci vazduh iz kucista taj vazduh je topliji od vazduha u prostoriji usled zagrevanja ostalih komponenti, maticna, procesor itd.

Javier

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
23.06.2016.
Poruka
19
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ventilator napajanja treba da bude okrenut na dole. Nema potrebe da te brine duzina nozica, inzenjeri su projektovali kuciste i procenili da je dovoljno, sve dok je na ravnoj podlozi (radni sto, parket ili neka druga ravna povrsina) ne sme samo tepih i slicno...

Razlog je da napajanje uvlaci "hladan vazduh", jer ako uvlaci vazduh iz kucista taj vazduh je topliji od vazduha u prostoriji usled zagrevanja ostalih komponenti, maticna, procesor itd.

Aj pomozi brate sta mislis hoce li dohvatiti ovi kablovi od LC powera u ovom kucistu Raidmax Vortex 402WB? Jer je napajanje sad dole a maticna skroz gore..

stefi988

PCAXE Member
Učlanjen(a)
22.07.2013.
Poruka
584
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP Pavilion G7
CPU & cooler:
Intel Core i5-2430M 2,4GHz
Motherboard:
HP HM65
RAM:
8GB Hyundai 1600MHz
VGA & cooler:
Intel HD 3000
Display:
Panasonic TV 32'' FHD
HDD:
Samsung 840EVO 120GB
Sound:
Integrisana
Optical drives:
Lacie eksterni
Mice & keyboard:
HP, Apple
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 10 home x64
Je l' si kupio/imas navedeno kuciste i napajanje? Ako jesi probaj.

Ako nisi odi na zvanicni sajt Raidmax odaberi model kucista, pogledaj dimenzije, isto za LC Power pogledaj koje su duzine kablovi i videces. Takodje i za maticnu kako su pozicionirani konektori 24pin i 4pin.

Nisam se susreo do sada sa tim modelom LC Powera pa ti ne mogu nista tacno reci. Ali imao sam pre par god. drugi model LC-a i koliko me sluzi secanje kablovi su za nijansu kraci do Seasonic i Super flower napajanja koje trenutno imam.

Ima bas dosta forumasa koji imaju napajanje kao tvoje, i najbolje da sacekamo da se neko od njih javi iz prve ruke.

Javier

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
23.06.2016.
Poruka
19
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Je l' si kupio/imas navedeno kuciste i napajanje? Ako jesi probaj.

Ako nisi odi na zvanicni sajt Raidmax odaberi model kucista, pogledaj dimenzije, isto za LC Power pogledaj koje su duzine kablovi i videces. Takodje i za maticnu kako su pozicionirani konektori 24pin i 4pin.

Nisam se susreo do sada sa tim modelom LC Powera pa ti ne mogu nista tacno reci. Ali imao sam pre par god. drugi model LC-a i koliko me sluzi secanje kablovi su za nijansu kraci do Seasonic i Super flower napajanja koje trenutno imam.

Ima bas dosta forumasa koji imaju napajanje kao tvoje, i najbolje da sacekamo da se neko od njih javi iz prve ruke.
Napajkanje imam, kuciste dolazi sutra.
Maticna je asus M5A78L-M LX3
pa ako mozes provjerit ti kako de mi javi

Vrh