voodoons
Moderator
- Učlanjen(a)
- 06.04.2009.
- Poruka
- 7.950
- Rezultat reagovanja
- 148
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
- Admin
Dobio sam zadatak za jednog malog rodjaka da sklopim komp, koji ce mu biti na malo duze staze..
Znaci, kad se sklopi, nece se dirati nista bar 2-3 godine... I kad se radio upgrade, radice se upgrade cele masine, kao i sad sto radi..
Gledam, sad nema Intel sta da trazi. Licno bih mozda vise voleo Intela, ali ja nisam zaludjenik iliti rob marke pa cu bez ikakvih problema uzeti ono sto je trenutno bolje za manje/isto para..
1. Ploča:
Kontao sam plocu da uzmem GA-MA770T-UD3P koju imam na 7305din.
Za CPU imam izbor od:
AMD Phenom II X2 550 od 8141din i AMD Phenom II X2 545 od 7080din.
Za plocu vidim da je svuda hvale i poprilicno sam siguran da sam vec izabrao
2. CPU:
Za CPU me interesuje: sta se kod kojih otkljucava u globalu? Znam da je od primerka do primerka, bla, bla..
Sta je od sadasnjih procesora najisplativija kupovina.. OC mi toliko nije bitan koliko bi bila cinjenica da moze da se napravi quad od duala, npr..
3. Memorija:
Od memorija imam na raspolaganju Kingston HyperX 2x2Gb, KHX1600C9D3K2 / 4G kit za 9078din.
Da li ima boljih memorija za tu cifru ili oko te cifre?
PS. da li upste da uzimam neki kuler ili ce box biti dovoljan za neki umeren OC, nista preterano?
Znaci, kad se sklopi, nece se dirati nista bar 2-3 godine... I kad se radio upgrade, radice se upgrade cele masine, kao i sad sto radi..
Gledam, sad nema Intel sta da trazi. Licno bih mozda vise voleo Intela, ali ja nisam zaludjenik iliti rob marke pa cu bez ikakvih problema uzeti ono sto je trenutno bolje za manje/isto para..
1. Ploča:
Kontao sam plocu da uzmem GA-MA770T-UD3P koju imam na 7305din.
Za CPU imam izbor od:
AMD Phenom II X2 550 od 8141din i AMD Phenom II X2 545 od 7080din.
Za plocu vidim da je svuda hvale i poprilicno sam siguran da sam vec izabrao
2. CPU:
Za CPU me interesuje: sta se kod kojih otkljucava u globalu? Znam da je od primerka do primerka, bla, bla..
Sta je od sadasnjih procesora najisplativija kupovina.. OC mi toliko nije bitan koliko bi bila cinjenica da moze da se napravi quad od duala, npr..
3. Memorija:
Od memorija imam na raspolaganju Kingston HyperX 2x2Gb, KHX1600C9D3K2 / 4G kit za 9078din.
Da li ima boljih memorija za tu cifru ili oko te cifre?
PS. da li upste da uzimam neki kuler ili ce box biti dovoljan za neki umeren OC, nista preterano?
Poslednja izmena: