Ćma
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 12.07.2014.
- Poruka
- 1.636
- Rezultat reagovanja
- 75
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 2600X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard:
MSI Mortar Max
RAM:
Patriot Viper Steel 2x8GB 3733Mhz CL17 @3200Mhz CL14
VGA & cooler:
Sapphire Vega 64
Display:
LG GL 27850
HDD:
Crucial MX300 275GB + WD Red 4TB
Sound:
Altec Lansing MX 4021 +HiFi
Case:
Fractal Design Node 804
PSU:
Evga G3 750W
Mice & keyboard:
Redragon Kumara & Logitech G305
Internet:
SBB
OS & Browser:
Win 10 64 bit
Dakle iz čistog mira je odjednom počeo da mi se gasi PC,
konfiguracija iz profila.
U dosta slučajeva se gasi odmah prilikom boot-a a nekad dosta kasnije.
Zanimljivo je da kada god se tako sam ugasi neće da se upali opet dok se i na napajanju ne prekine dovod struje (dugme ili čupanje kabla) čim se to uradi pali se iz prve.
2 puta se desilo da nakon što se opet upali prilikom paljenja polude svi ventovi i neće uopšte da se upali.
Probao sam jednom da uđem u BIOS i ostavim ga tamo 15 minuta i nije se gasio. Isto tako jednom sam pustio 3D Mark Fire Strike i prošao ga je bez problema da bi se posle ugasio tokom testiranja u manje zahtevnom Sky Diveru.
Trenutno npr. radi bez problema ali pitanje je koliko će dugo to trajati.
Inače pored svih mogućih HW problema sumnjam da je možda i poslednji Win update kriv za to što je počelo da se dešava iako je minimalna verovatnoća.
Ne znam šta prvo da uradim pre nego što počnem da pozajmljujem deo po deo kako bih proverio o čemu se radi. Ovako subjektivno mi ne deluje da postoji problem sa temperaturama a i sve je na stock frekvencijama.
konfiguracija iz profila.
U dosta slučajeva se gasi odmah prilikom boot-a a nekad dosta kasnije.
Zanimljivo je da kada god se tako sam ugasi neće da se upali opet dok se i na napajanju ne prekine dovod struje (dugme ili čupanje kabla) čim se to uradi pali se iz prve.
2 puta se desilo da nakon što se opet upali prilikom paljenja polude svi ventovi i neće uopšte da se upali.
Probao sam jednom da uđem u BIOS i ostavim ga tamo 15 minuta i nije se gasio. Isto tako jednom sam pustio 3D Mark Fire Strike i prošao ga je bez problema da bi se posle ugasio tokom testiranja u manje zahtevnom Sky Diveru.
Trenutno npr. radi bez problema ali pitanje je koliko će dugo to trajati.
Inače pored svih mogućih HW problema sumnjam da je možda i poslednji Win update kriv za to što je počelo da se dešava iako je minimalna verovatnoća.
Ne znam šta prvo da uradim pre nego što počnem da pozajmljujem deo po deo kako bih proverio o čemu se radi. Ovako subjektivno mi ne deluje da postoji problem sa temperaturama a i sve je na stock frekvencijama.