Ackiss
Moderator
- Učlanjen(a)
- 25.12.2014.
- Poruka
- 1.320
- Rezultat reagovanja
- 543
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Laptop HP ProBook 4530s
CPU & cooler:
Ryzen 5600x Noctua NH-D15S+NF-A14IPPC 2000 rpm
Motherboard:
ROG Strix X570 Gaming E
RAM:
Trident Z Neo 2x16gb 3200CL14 (Samsung)
VGA & cooler:
GTX 1070Ti
Display:
Samsung Odyssey G7 32
HDD:
Samsung SSD 850 EVO 500GB, Seagate Barracuda 2TB
Sound:
Sennheiser HD 598, Audio Technica M40X, Rode NT USB
Case:
Phanteks Evolv X/Noctua IPPC
PSU:
CHIEFTEC APS-1000C, Leadex II 1200, Leadex Platinum 1200, Corsair HX 1200, EVGA G2 1000
Mice & keyboard:
Ninox Aurora, Logitech 502 Proteus Spectrum, Logitech G403, Rantopad MXX modded
Internet:
VDSL 50mbps
OS & Browser:
Win 10 64bit, Chrome
Imam u planu da kupim Super Flower Leadex 1200 platinum napajanje, cilj je da kupim kvalitetno napajanje koje ima opciju da bude fanless u idle-u i da ima bar 1000w da bi u vecini situacija bilo na malom opterecenju, to jest besumno..
Za Leadex 1200 platinum sam se odlucio jer je cena po meni korektna s obzirom na maltene ne postojeci ripple, kvalitet i lepo je na oko.
Ako imate predlog za nesto bolje slobodno predlozite.
Razlog otvaranja ove teme je da li je sigurno i bezopasno koristiti Eco ili Hybrid fan mode na napajanju?
I ja sada znam da ce vecina reci "da nije sigurno ne bi ga ni stavljali na napajanje" ali zasto onda stave Eco ili Hybrid i regularni mod, zasto ne stave na sva nova napajanja odma da imaju samo Eco fan mode ako je sigurno, jer niko ne voli buku i prasinu u napajanju, tako da nije mi jasno zasto jos uvek postoje dve opcije a ne samo Eco ili Hybrid mode ako je sigurno i bezopasno?
Nisam siguran da li je Eco i Hybrid fan mode ista stvar?
Moje komponente su u opisu, u najzahtevnijim igrama moj komp iz zida vuce max oko 450w max, imam Bronza napajanje koje ima oko 82% efikasnost i kada se izracuna prosek, ispada da komp vuce max oko 370w, sto bi trebalo da znaci da Leadex 1200w na Eco modu nece ni paliti vent u 90% situacija.
Da li sam u pravu i da li je bezbedno u mom slucaju staviti Leadex 1200 na eco mode 24/7, jer nikad ne gasim komp.
Za Leadex 1200 platinum sam se odlucio jer je cena po meni korektna s obzirom na maltene ne postojeci ripple, kvalitet i lepo je na oko.
Ako imate predlog za nesto bolje slobodno predlozite.
Razlog otvaranja ove teme je da li je sigurno i bezopasno koristiti Eco ili Hybrid fan mode na napajanju?
I ja sada znam da ce vecina reci "da nije sigurno ne bi ga ni stavljali na napajanje" ali zasto onda stave Eco ili Hybrid i regularni mod, zasto ne stave na sva nova napajanja odma da imaju samo Eco fan mode ako je sigurno, jer niko ne voli buku i prasinu u napajanju, tako da nije mi jasno zasto jos uvek postoje dve opcije a ne samo Eco ili Hybrid mode ako je sigurno i bezopasno?
Nisam siguran da li je Eco i Hybrid fan mode ista stvar?
Moje komponente su u opisu, u najzahtevnijim igrama moj komp iz zida vuce max oko 450w max, imam Bronza napajanje koje ima oko 82% efikasnost i kada se izracuna prosek, ispada da komp vuce max oko 370w, sto bi trebalo da znaci da Leadex 1200w na Eco modu nece ni paliti vent u 90% situacija.
Da li sam u pravu i da li je bezbedno u mom slucaju staviti Leadex 1200 na eco mode 24/7, jer nikad ne gasim komp.