Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE
DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!
Ovako drugari, muka mi više od HDMI kabla od 10 metara koji mi ide od kompa do TV-a. Treba mi bežično rešenje, tj. da bežično spojim TV sa kompomom. Osnovna namena strim filmova sa TV-a na komp.
Naveo sam samo kao primere. Naravno da nećeš koristiti oba istovremeno. Ili Chrome ili apple. Npr, prisustvovao sam prezentaciji gde je apple tv bio povezan na projektor (preko HDMI) i sa telefona i tableta (naravno iPhone, iPad) se na klik strimuje sadržaj. Kapiram da može i sa windows PC-ja, ali treba proveriti kako i sa kojom aplikacijom. Chromecast sam isto malo čačkao, mada nisam zalazio u detalje. Radi.
Zar mu nije jeftinije i jednostavnije da umesto NAS-a kupi samo neki smart stick ili risiver sa Androidom? Dobija Smart TV, a vecina tih uredjaja ima ugradjen Wi-Fi i podrzava DLNA ili neki drugi vid strimovanja.
Androdi podržava smb sharing, bilo koji uređaj sa androidom koji ima hdmi izlaz može poslužiti za ovo, samo se šaruje folder sa media fajlovima na kompu i preko androida se pušta. Ja tako gledam filmove i Tv (koristim kodi za gledanje tv) i slušam muziku koju imam na kompu, gde god sam u dometu mog wifi rutera u kući i dvorištu.
1. chromecast ukljucis u hdmi, i microusb u njega kao napajanje, skines chromecast aplikaciju za telefon sa podesavanje uredjaja, pustis youtube da probas da li si sve podesio.
2. na laptopu/desktopu/tamo gde ti je fajl instaliras plex media server.
3. otvoris nalog na plex.tv i ulogujes plex media server na plex.tv ...
-- sada mozes da gledas filmove sa kompa kroz browser na drugom kompjuteru preko plex.tv ili na telefonu ili kako god.
4. downloadujes plex app za android ili iphone, ulogujes se iz plex aplikacije.
5. pustis film na telefonu i castujes na tv (telefon se pretvara u daljinac), chromecast prima film direktno sa laptopa desktopa, telefonu se ne trosi baterija za to vreme (nista vise nego obicni sleep)