GordonJames
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 20.11.2015.
- Poruka
- 24
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
Pozdrav svima: nakon par dana citanja po netu, tekstova i klipova pcaxe i citanja foruma, sastavio sam konacno konfiguraciju, naravno firma na E u pitanju jer cu verovatno tamo pazariti...
Planiram kupiti racunar u ponedeljak, tako da bih voleo procitati sto vise saveta dotad... Unapred hvala svima.
Ovo je otprilike 48 000 din bez graficke...
MB: ASUS B85M-K
Procesor: Intel i5 4460
HDD: WD Blue WD10ZEX 1TB
RAM: Patriot Viper 3 Black Mamba 2x4GB 1866mhz
PSU: Raidmax Cobra 500W
Kuciste : Raidmax Vortex v4
A sastavih jos jednu, desetak hiljada jeftiniju, pa bih voleo i vase misljenje koliko je u stvari za neki dobar gejming u naredne dve godine (kad planiram apgrejd vecine komponenti) ova druga dobra i koliko je prva konfiguracija u sustini kvalitetnija od druge, posto svakako sam tanak s kintom...
MB: MSI H81M - P33
Procesor: Intel i3 4160
HDD: Seagate Barracuda ST1000DMOO3 64MB 1TB
RAM: Patriot Signature DDR3 1600mhz 8GB
PSU: LC Power 600W
Kuciste: Raidmax Exo
Naravno, dobrodosle su sugestije i predlozi za izmene nekih komponenti, posto ja jos uvek nisam nacisto s maticnom, napajanjem i kucistem, da ne govorim o monitoru...
Evo nekih mojih dodatnih predloga za prvu i drugu konf. pa vi napisite svoje misljenje:
Prva: MB: ASUS H61M-K, GA-81M-S1, GA-B85M-D2V, GA-81M-D3H
PSU: Chieftec GPS-500A8 500W, GPA-500S8, LC Power Silent 550W
Kuciste: AW C851 Black, C850 Eagle, Raidmax Vortex 402WB, Chorus, MS Dragon, Monster...
Druga: MB: ASUS H81M-R/C/SI, GA-81M-S
Kuciste: Raidmax Vortex v3 ili neko obicno skroz klasicnog izgleda do 3000...
Eto to je to, takodje pitanje za memoriju, da li se isplati uzeti kit 2x4gb sa plocom sa dva slota, negde sam da citao da je dual channel moguc samo s bar 4, koliko je dual channel neophodan uopste?
I sta mislite o opciji da kupim sve komponente na rate, sem kucista i napajanja i time ustedim, posto u firmi na E ne daju na 24 rate?
Inace sto se tice graficke, Gigabyte GTX 960 mini i MSI GTX 960 OC koje su oko 25000 zasad jedine dolaze u obzir, voleo bih da mi malo pojasnite sta je njihova najveca mana posto su 3000 ispod naredne 960, da li su performanse slabije, da li bi bilo dovoljno jaka sa i5?
Da li mi savetujete ako bas resim da ustedim da uzmem fx 6300 i neku fm plocu, posto ipak ima 4 jezgra u odnosu na i3?
Planiram kupiti racunar u ponedeljak, tako da bih voleo procitati sto vise saveta dotad... Unapred hvala svima.
Ovo je otprilike 48 000 din bez graficke...
MB: ASUS B85M-K
Procesor: Intel i5 4460
HDD: WD Blue WD10ZEX 1TB
RAM: Patriot Viper 3 Black Mamba 2x4GB 1866mhz
PSU: Raidmax Cobra 500W
Kuciste : Raidmax Vortex v4
A sastavih jos jednu, desetak hiljada jeftiniju, pa bih voleo i vase misljenje koliko je u stvari za neki dobar gejming u naredne dve godine (kad planiram apgrejd vecine komponenti) ova druga dobra i koliko je prva konfiguracija u sustini kvalitetnija od druge, posto svakako sam tanak s kintom...
MB: MSI H81M - P33
Procesor: Intel i3 4160
HDD: Seagate Barracuda ST1000DMOO3 64MB 1TB
RAM: Patriot Signature DDR3 1600mhz 8GB
PSU: LC Power 600W
Kuciste: Raidmax Exo
Naravno, dobrodosle su sugestije i predlozi za izmene nekih komponenti, posto ja jos uvek nisam nacisto s maticnom, napajanjem i kucistem, da ne govorim o monitoru...
Evo nekih mojih dodatnih predloga za prvu i drugu konf. pa vi napisite svoje misljenje:
Prva: MB: ASUS H61M-K, GA-81M-S1, GA-B85M-D2V, GA-81M-D3H
PSU: Chieftec GPS-500A8 500W, GPA-500S8, LC Power Silent 550W
Kuciste: AW C851 Black, C850 Eagle, Raidmax Vortex 402WB, Chorus, MS Dragon, Monster...
Druga: MB: ASUS H81M-R/C/SI, GA-81M-S
Kuciste: Raidmax Vortex v3 ili neko obicno skroz klasicnog izgleda do 3000...
Eto to je to, takodje pitanje za memoriju, da li se isplati uzeti kit 2x4gb sa plocom sa dva slota, negde sam da citao da je dual channel moguc samo s bar 4, koliko je dual channel neophodan uopste?
I sta mislite o opciji da kupim sve komponente na rate, sem kucista i napajanja i time ustedim, posto u firmi na E ne daju na 24 rate?
Inace sto se tice graficke, Gigabyte GTX 960 mini i MSI GTX 960 OC koje su oko 25000 zasad jedine dolaze u obzir, voleo bih da mi malo pojasnite sta je njihova najveca mana posto su 3000 ispod naredne 960, da li su performanse slabije, da li bi bilo dovoljno jaka sa i5?
Da li mi savetujete ako bas resim da ustedim da uzmem fx 6300 i neku fm plocu, posto ipak ima 4 jezgra u odnosu na i3?