Philippus
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 16.11.2015.
- Poruka
- 41
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 3570K, CM Hyper 412 Slim
Motherboard:
MSI Z77 MPower
RAM:
Kingston 4x4GB 1600MHz
VGA & cooler:
MSI HD 7950 Twin Frozr III Boost OC
Display:
Asus VX279H, 74Hz OC
HDD:
Seagate 1TB
Sound:
Logitech G230, Logitech X-530
Case:
MS Industrial Winston
PSU:
LC Power LC6560GP3 V2.3
Mice & keyboard:
Razer Deathadder Chroma, Razer Blackwidow Ultimate 2014
Internet:
50/2
Imam problem sa procesorom, imam AMD Phenom II X2 560 3.31ghz dual-core i otkljucao sam ga u AMD Phenom II X4 B60 quad-core i znam da je procesor 100% ispravan i da problem nije u njemu.
Uvek kad ukljucim komp, svi ventilatori u kucistu vrte se na 100% na 5-6 sekundi pre nego sto mi pokaze sliku, tj MSI logo, i to je normalno, tad nemam problema.
Ali, ponekad kad ukljucim komp, svi ventilatori se vrte na 100% na 15-20 sekundi, i kad mi se kompjuter butuje, procesor mi radi samo na 800mhz 1,024v (normalno mi je 1,368v) i kad radim nesto uvek "zakuca" ceo kompjuter, slika se zaledi, mis i tastatura ne reaguju i moram da ga restartujem.
E sad ja sam pronasao resenje ali previse je glupo i nije sigurno, uvek kad upalim komp cekam 15-20 sekundi da mi pokaze MSI logo, pa opet restartujem kompjuter i onda je sve dobro, i tako svaki dan.
Ja mislim da je problem u voltazi procesora ali nisam siguran koliko smem da promenim.
Ako bi neko mogao da mi predlozi neko resenje. Hvala unapred.
Uvek kad ukljucim komp, svi ventilatori u kucistu vrte se na 100% na 5-6 sekundi pre nego sto mi pokaze sliku, tj MSI logo, i to je normalno, tad nemam problema.
Ali, ponekad kad ukljucim komp, svi ventilatori se vrte na 100% na 15-20 sekundi, i kad mi se kompjuter butuje, procesor mi radi samo na 800mhz 1,024v (normalno mi je 1,368v) i kad radim nesto uvek "zakuca" ceo kompjuter, slika se zaledi, mis i tastatura ne reaguju i moram da ga restartujem.
E sad ja sam pronasao resenje ali previse je glupo i nije sigurno, uvek kad upalim komp cekam 15-20 sekundi da mi pokaze MSI logo, pa opet restartujem kompjuter i onda je sve dobro, i tako svaki dan.
Ja mislim da je problem u voltazi procesora ali nisam siguran koliko smem da promenim.
Ako bi neko mogao da mi predlozi neko resenje. Hvala unapred.