• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Toshiba HDD

Magistar

PCAXE Member
Učlanjen(a)
28.09.2014.
Poruka
91
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Na drugom računaru imam nažalost Toshibin HDD od 1TB, i jutros kada sam upalio računar piše samo preparing repair, posle toga samo crna slika i strelica od miša i nista se ne dešava, posle restarta Windows se samo loaduje i nista drugo ne pokazuje.Sad me zanima da li je HDD failovao, i ako jest da li ima načina da se vrate podaci?
Inače model je DT01ABA100
Da li je moguće da ima virusa na HDD i da zato pravi probleme?

Poslednja izmena:

stefi988

PCAXE Member
Učlanjen(a)
22.07.2013.
Poruka
584
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP Pavilion G7
CPU & cooler:
Intel Core i5-2430M 2,4GHz
Motherboard:
HP HM65
RAM:
8GB Hyundai 1600MHz
VGA & cooler:
Intel HD 3000
Display:
Panasonic TV 32'' FHD
HDD:
Samsung 840EVO 120GB
Sound:
Integrisana
Optical drives:
Lacie eksterni
Mice & keyboard:
HP, Apple
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 10 home x64
Moguce je da je sistem pao. Ako, nadajmo se, HDD nije ostisao u vecna lovista postoji mogucnost da ga prikacis na drugi desktop racunar i vidis u kakvom je stanju HDD i eventualno bitne podatke prebacis na eksterni HDD ili USB memoriju.

A ako nemas '' pri ruci '', drugi desktop racunar ili eksternu HDD 3,5'' fioku mozes instalirati nov windows, prilikom instalacije formatiras samo C:// na komes su sistem i programi a D:// ostaje netaknut sa svim podacima nakon instalacije sistema.

Magistar

PCAXE Member
Učlanjen(a)
28.09.2014.
Poruka
91
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Probaću dići sistem, a sam HDD je star 5 meseci pa nevjerujem da može umrijeti tako mlad

imanja010

PCAXE Member
Učlanjen(a)
05.04.2015.
Poruka
188
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Probaću dići sistem, a sam HDD je star 5 meseci pa nevjerujem da može umrijeti tako mlad
Veruj mi da može.
Učitaj prvo SMART hdd-a i postuj sliku ovde ako hoćeš pomoć. To možeš uraditi sa dosta programa. Za početak možeš prebaciti hdd u drugi računar kao što je Stefi rekao, i prekopirati bitne podatke ako je fajlsistem ostao. Posle kopiranja podataka pročitaj SMART pa se javi.

Vrh