DR4C0Ni4N
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 20.02.2011.
- Poruka
- 3.005
- Rezultat reagovanja
- 772
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i9-10900F | Noctua NH-L9i
Motherboard:
ASRock Z590M-ITX/ax
RAM:
32GB 3600MHz Patriot Viper
VGA & cooler:
Zotac GTX 1070
Display:
Dell U2722DE (27" QHD IPS)
HDD:
1TB Samsung 970 EVO Plus
Sound:
Focusrite Scarlett 2i2 | Presonus Eris 3.5 | AKG K550 | SMSL iDEA
Case:
Lian-Li A4-H2O X4
PSU:
Corsair SF750
Mice & keyboard:
MX Master 2S & HyperX Alloy Origins
Other:
ThinkPad T580 (i5-8250U, 24GB DDR4, 256GB M.2, Intel UHD 620)
Nabavio sam Accelero Xtreme IV kuler, medjutim za razliku od AX III uz njega ne dolaze mali hladnjaci za RAM i VRM. Vec 2 dana guglam i sudeci po informacijama sa raznih sajtova, VRM i RAM module hladi delom protok vazduha sa ventova i delom veliki crni heatsink backplate tako sto hladi PCB preko termalnih pad-ova koji se postavljaju na pozadinu PCB-ja tamo gde su vruce komponente.
Hocu da postavim ovaj hladnjak na GTX480, ali sam malo skeptican sto se tice temperatura bez dodatnih hladnjaka - pogotovu za VRM zbog potrosnje iste. Obzirom da referentne 480-ice nemaju VRM senzore za temperature, nemam nikakve ideje o tome kako ce se kretati temperature. A fabricki hladnjak moram kompletno da skinem kako bih namestio AX4.
Pitanje za iskusnije sa grafikama - hoce li ovakav sistem hladjenje biti dovoljan da hladi RAM i VRM na stock klokovima?
Ovo je samo privremeno resenje dok ne predjem na full custom vodeno, zbog toga ne bih zeleo da lepim neke dodatne hladnjake na kartu koje cu kasnije morati da skidam. Fabricki AX4 se skida bez ikakvih tragova.
Evo neke slike namestenog kulera gde se dobro vidi o cemu govorim:
Hocu da postavim ovaj hladnjak na GTX480, ali sam malo skeptican sto se tice temperatura bez dodatnih hladnjaka - pogotovu za VRM zbog potrosnje iste. Obzirom da referentne 480-ice nemaju VRM senzore za temperature, nemam nikakve ideje o tome kako ce se kretati temperature. A fabricki hladnjak moram kompletno da skinem kako bih namestio AX4.
Pitanje za iskusnije sa grafikama - hoce li ovakav sistem hladjenje biti dovoljan da hladi RAM i VRM na stock klokovima?
Ovo je samo privremeno resenje dok ne predjem na full custom vodeno, zbog toga ne bih zeleo da lepim neke dodatne hladnjake na kartu koje cu kasnije morati da skidam. Fabricki AX4 se skida bez ikakvih tragova.
Evo neke slike namestenog kulera gde se dobro vidi o cemu govorim: