CileST
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 11.11.2012.
- Poruka
- 6
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
Kada pomislimo na jeftin telefon iz Kine, automatski zaključimo da neće biti dobar. Dobio sam na test telefon Leagoo Elite 2, koji će se uskoro naći u prodaji, pa hajde da vidimo kako se pokazao, i šta sam ja sve otkrio o njemu posle nedelju dana korišćenja.
Specifikacije:
Procesor: Octa core MTK6592M na 1.4GHz
RAM: 2GB
Memorija: 16GB
Ekran: 1280x720, 5.5", IPS, 5 tačaka.
Kamere: 13MP zadnja, 8MP prednja.
Baterija: 3200 mAh
Dizajn:
Jedino što mu ide u prilog su aluminijumske lajsnice koje se nalaze sa strane, pored toga ova telefon nema nikakve karakteristike, englezi bi rekli generic, iliti po naški, niti smrdi, niti miriše.
Lepo je napravljen, u ruci ne ostavlja utisak jeftinog uređaja.
Performanse:
Ovde telefon ne manjka, sve što sam pokrenuo je radilo bez problema. Skor na Antutu je 28597, što nije loše za ovu cenovnu grupu. Igrice poput Asphalt 8 rade bez i malo seckanja.
Ekran:
Lepe boje, svetao, pristojna rezolucija, velik... Ekran je definitivno plus ovom telefonu.
Kamere:
Kamere su pristojne, ne mogu reći da su loše, mada, sigurno nisu najbolje. Ali, zadnja kamera ima ogromnu manu, nema autofokus, tj. nema fokus uopste. Dakle fokus na zadnjoj kameri je fiksiran, zadnji put kada sam pogledao na kalendar pisalo je 2015.
Ovako izgleda fotka napravljena ovim telefonom:
Baterija:
Dobar deo dana sam visio na internetu, pošto sam bio na putu, sledeći dan igrao zahtevne igrice par sati i ostalo mi je 10%, da li moram još nešto da kažem?
Za telefon od ~$140, nemam previše mesta da se žalim, jedina prava mana je kamera, zaista ne znam kako su dopustili sebi da izbace telefon sa fiksiranim fokusom.
Ostale mane: svi fizički tasteri se teško pritiskaju, ali se posle par sati naviknete pa i ne primećujete. Kada priključite slušalice ili zvučnike preko 3.5mm džeka, niski tonovi su preslabi, rešenje je bluetooth, preko njega je zvuk dobar.
Dakle, da zaključimo:
Prednosti
-Performanse
-Ekran
-Cena
-Baterija
-Dual sim
Mane:
-Nedostatak fokusa na kameri
-3.5mm džek
Ovaj telefon se ne može preporučiti svakome, morate sami da vidite njegove prednosti i mane pa na osnovu toga da zaključite, da li je ovo za vas.