dr.simche
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 24.11.2010.
- Poruka
- 82
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD FX 8320E @ Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard:
MSI 970A Krait Edition
RAM:
8GB Kingston HyperX Fury 1866 MHz
VGA & cooler:
ASUS AMD 7750 OC 1GD5-V2
Display:
ASUS VE228NR
HDD:
Kingston V300 120GB, WD 320GB + 500GB
Case:
Thermaltake V4 Black Edition
PSU:
Thermaltake Toughpower XT TPX-675M 675W
Mice & keyboard:
Logitech K360, Logitech M560
Internet:
SBB 100/6
OS & Browser:
Windows 10
Other:
LG G6
NZXT Sentry 3
Posle više od pola godine mučenja sa nedostatkom 3-pin konektora na ploči, improvizacijom i najbitnije, bukom, stiglo je i novo čedo u "kuću".
Pakovanje sadrži sledeće:
- NZXT Sentry 3 fan kontroler
- set šrafčića
- 5xkabl za ventilatore
- kabl za napajanje
- 2x sonda za merenje temperature
- traka za lepljenje sonde (3 kom)
- vezice za kabliranje
Napajanje je izvedeno iz jednog molex-a, maksimalne snage 75W, odnosno 5 ventilatora snage 15W. Kontrola ventilatora se vrši menjanjem napona. Takođe, u kontroleru se nalazi zaštita protiv kratkog spoja.
Kontroler poseduje 5,4" kapacitivni ekran, ali zanimljivo je to što nije ceo ekran "tač" tipa. Postoje definisane regije koje obavljaju određene funkcije, npr. izbor ventilatora, manuelno podešavanje brzine itd. Naime, kontroler ima 3 režima rada, Performance, Quiet i Manual. Odabir se vrši jednostavnim dodirivanjem kruga u kojem je ispisan trenutno odabrani ventilator. Mislim da je suvišno objašnjavati šta koji mod radi Manual mod omogućava da se kontrolišu ventilatori u koracima od 10%, s' tim što je minimum 40%, odnosno, ispod toga je Off.
Svaki ventilator pojedinačno može da se podesi kako korisniku odgovara, ali, ukoliko se u kućištu nalazi nekoliko identičnih ventilatora, postoji zgodna opcija povezivanja istih. Opcija "link" omogućava povezivanje odabranih ventilatora i njihovo zajedničko kontrolisanje. Sticajem okolnosti nabavio sam 3 identična ventilatora, Thermaltake Pure 12 LED i isprobao ovu funkciju koja radi fantastično.
Jedna stvar mi je zapala za oko. Nisam stručan pa mi je bilo zanimljivo. Naime, pošto moji ventilatori imaju po dva plava LED-a, primetio sam da se intenzitet ne menja smanjivanjem napona.
Pored same kontrole ventilatora, na ekranu se prikazuje i trenutni broj obrtaja izabranog ventilatora (može da prikazuje i %), kao i temperatura sonde.
Svaki "tač" je propraćen piskavim zvukom koji se može isključiti. Takođe, iako ne sija velikim intenzitetom, ekran je moguće isključiti držanjem tastera za isključivanje nekoliko sekundi.
Za:
-Veliki ekran,
-Intuitivan interfejs,
-Fino podešavanje svakog ventilatora pojedinačno,
-Fino podešavanje više linkovanih ventilatora,
-Overvolt, undervolt i short circuit zaštite.
Protiv:
-Ekran nije čitljiv pod nekim uglovima,
-Ako je ventilator na 100%, obaranje obrtaja nakon izbora niže vrednosti traje oko 30 sekundi.