Steamroller
Moderator
- Učlanjen(a)
- 22.01.2011.
- Poruka
- 9.655
- Rezultat reagovanja
- 17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
- Urednik
Ova fotografija ti odgovara na pitanje:@Steam - Mjeri se mogućnostima? Molim te objasni mi koja je procedura pristupa 8pin kablu kada je montiran prosječni cpu kuler (o dual tower kulerima neću ni da pričam!)? Tebi to možda ne smeta jer ne znam kakva ti je konstitucija ali za osobu kao ja svako midi tower kućište ima ovu identičnu boljku!
http://www.pcaxe.com/slike/hardver/kucista/NZXT/H440/Slike/NZXT_H440_165.jpg
Koliko ja vidim, u pitanju je natprosečan kuler, mesta za ubadanje ESP 12V kablova ima na pretek. Čak i da je dual tower, gonji deo kućišta je dovoljno rupičast za uvučeš prste/ruku i da ubodeš kabel.
Kao što možeš videti sa fotke iznad, mesta oko kulera ima na pretek. Ajde da uz recenzije ne dajemo 200+ fotki, razumeo bih neporazum...125e za kućište u kome svaki put moram da demnotiram vent sa kulera (i to u odličnim midi tower-ima, u ostalim moram čitav kuler da skidam) je bacanje para jer istu količinu nerviranja mogu da dobijem i sa kućištem od npr. 60e (nisam htio da idem ispod jer u tim jeftinijim, pored nerviranja, dobijem i krvarenje zbog "kineskog" lima!).
Ogroman kažeš? Ne bih se složio.Btw, poređenje XM-a i H440 je poprilično subjektivno jer po veličini i cijeni ista ne mogu da se porede! XM je jeftiniji i "ogroman" kada se poredi sa H440 ali H440 ima stvari koje XM nema. U ovom slučaju je kompromis jedina odlučujuća stavka! Onaj ko hoće veličinu i pazi na cijenu, H440 neće ni pogledati...
HAF XM košta "po nekim međunarodnim cenama" 108 evra, ima tri ventilatora, Dva 200, i jedan 140mm, nema bočni prozor, podrška za radijatore je veoma ograničena.
NZXT H440 gledano na istom mestu košta 107 evra. Ima četiri ventilatora, tri 120mm i jedan 140mm, ima fan hub, ima bočni prozor, ima filtere na svim potrebnim mestima, ima visoku kompatibilnost sa radiatorima.
HAF XM je jedino 10cm dublji od NZXTa, što taj dodatni prostor nikako ne opravdava, sem možda postojanjem 5,25" podeoka i dve 3,5" fioke. Stvari koje danas nisu više toliko popularne.