SuperStarr
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 06.04.2009.
- Poruka
- 1.342
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD DA-C2 @ 3,66Ghz (1.4V) under Alpenföhn Broken
Motherboard:
DFI LANParty JR 790GX-M2RS @ 1,8Ghz
RAM:
4x 2Gb "Crne Dragane" @ 866Mhz CL5 1.95V
VGA & cooler:
PCS 6770 1Gb feat. Scythe Musashi + PAPST 12cm @ 5V
Display:
ASUS VW222U
HDD:
1x Maxtor, 3x WD, 1x Hitachi
Sound:
SB0460 feat. Creative Fatal1ty Gaming Headset
Case:
kinez čisto da zašrafim ploču da se ne krivi...
PSU:
ZM850-HP
Optical drives:
LiteOn always & forever :P
Mice & keyboard:
GA GM-M6800 & Microsoft Multimedia 1.0A
Internet:
Telekom ADSL 1Mbps
OS & Browser:
xDark W7 x64 SP1 /// Google Chrome
Other:
2x Doggy Dog ?
Koliko nV pravi dobre grafičke karte toliko, slobodno mogu reći, pravi očajne referentne kulere (konkretno 8800GT).
Problem je sledeći:
Kada sam skinuo ref. kuler i namontirao ZALMAN-a, uz belu pastu video sam i termo traku izmežu naponske jedinice i kulera, isto tako bilo je između memorije i kulera.
Nekako normalno, samo je čip direktno nalegao na bakarni umetak (ostatak kulera je od Aluminijuma).
Pošto je ta traka bila "prljava" ja sam je skorz eliminisao.
Danas kada sam vratio ref. kuler, primetio sam znatno veće temperature.
Naime, u toplijim danima idle je bio max 65°C, danas je bio 71°C, u igrama temp se nije pela preko 85°C, danas ide i preko 90°C.
A stavio sam bolju pastu.
Izvadim ja grafiku iz ploče, i kada je stavim između oka i sijalice, kuler sigurno ne naleže na memoriju, fali ~ 1mm, mada pasta spaja kuler i čipove.
Verovatno da je tako i sa naponskom, to baš i ne mogu da vidim.
Dajte mi ideju, predlog, šta da stavim izmeđi, jel ima negde tanke bakarne pločice da se kupe (nije nikakav problem da isečem ali ne bih da ga poliram), šta da radim da rešim ovu glupost?
Problem je sledeći:
Kada sam skinuo ref. kuler i namontirao ZALMAN-a, uz belu pastu video sam i termo traku izmežu naponske jedinice i kulera, isto tako bilo je između memorije i kulera.
Nekako normalno, samo je čip direktno nalegao na bakarni umetak (ostatak kulera je od Aluminijuma).
Pošto je ta traka bila "prljava" ja sam je skorz eliminisao.
Danas kada sam vratio ref. kuler, primetio sam znatno veće temperature.
Naime, u toplijim danima idle je bio max 65°C, danas je bio 71°C, u igrama temp se nije pela preko 85°C, danas ide i preko 90°C.
A stavio sam bolju pastu.
Izvadim ja grafiku iz ploče, i kada je stavim između oka i sijalice, kuler sigurno ne naleže na memoriju, fali ~ 1mm, mada pasta spaja kuler i čipove.
Verovatno da je tako i sa naponskom, to baš i ne mogu da vidim.
Dajte mi ideju, predlog, šta da stavim izmeđi, jel ima negde tanke bakarne pločice da se kupe (nije nikakav problem da isečem ali ne bih da ga poliram), šta da radim da rešim ovu glupost?