Hehehehe!LOTES Socketu su kvalitetniji ali raju je imao i na LOTES socketu (EVGA P55 ploci) takodje isti problem !
Bice ipak da je dizajn procesora problematican za toliku struju .....
And it burns , burns , burns that ring of fire ......
o rezultatima ovdje nigdje i nije bilo price ... Pricamo o overvolting/overclocking mogucnostima Intel'ovog mainstream resenja.U ovakvom slucaju sigurno ne postoji samo jedan krivac
Ali kao sto rece illidan, ovaj socket trenutno nije namenjen za high end tako da ce rezultate pri oc-u i dalje drzati 1366
Citaj Raju malo bolje -> Evga P55 isti slucaj .....Glavni krivac je Foxxcon sa svojim ultra mega kvalitetnim socket-ima, toliko sam skontao iz price.... Desi se svakom, Boze moj.
Nezna ni sam Intel kako da oznaci njegove procesoreDa ali s obzirom na konkurenciju i 4.0 je vise nego dovoljno Nacin na koji jedan cip nije u stanju da postigne 4.2 na vazduhu po meni nije bitan. Ljudi se razmazili sa c2d i i7 procesorima pa sada ocekuju isto od lynnfielda. Kada se procuje da progara na 4.2Ghz, uzece se 'max razervni klok' na 4.1 i oznacice se kao neki oc domet ovog procesora.
BTW, nacekaces se na test i5 sa ukljucenim ht-om (bar sto se tice quadcore-a )
160W je cifra koju si izmerio u nekom elektrotehnickom laboruJa sam svestan da tebe zanimaju razlicite stvari ali ako vec pricas o kloku za 24/7 onda se nema bas mnogo zameriti. Tako je recimo phenomu limit 4.0Ghz a lynnfieldu 160W
Nema potrebe da idem na i5 kada sam sasvim zadovoljan sa i7 i 4.3Ghz HT on za svaki dan...
Overvolting / Overclocking je svestan minimalni rizik povecanja performansi sistema stim sto bi se malo ko usudio u neku avanturu ako bi rizik bio znacajno veci od onoga sto smo inace navikli. Tvoja argumentacija se svodi na to da ionako konkurencija postize max 4.0GHz tako da nije potrebno opterecivati i5 vecim valtozama jer kao 160W "prolazi" sto nigdje nije dokazano jer nemamo Prime ili LinX testova na istom bar ne u ovom trenutku.Pa pricam zato sto je povezano. OC potencijal je ono zbog cega radis overvolt ili sam ja nesto propustio
Svaki oc je rizik jer izlazis iz okvira garancije i ja ne govorim da je u redu da procesor i socket gore ali isto tako, niko ti nije duzan garantovati suprotno. Bilo bi lepo ali...
Ne skalira loshije Sporiji je klok za klok I jedna i druga arhitektura slichno skapira....Sve i da je 3.9 safe margina, opet je dovoljno i jos uvek bolje od konkurencije jer phenom losije skalira klok za klok. (ako se govori o 24/7)
Pa i klok za klok je skaliranje... Ako mu na 3ghz treba 400mhz da ga stigne, na 6ghz ce mu trebati 800mhz ugrubo receno. Na to sam mislio.Ne skalira loshije Sporiji je klok za klok I jedna i druga arhitektura slichno skapira....
Pa to ti ja i kazem, skaliranje isto. tj sa porastom frekvencije i jedne i druge arhitektrure, skoro isita je preocentulana razlika u brzini. AMD je na K8 imao problema sa skaliranjem preko 3 GHz, lichno porbao i uverio sePa i klok za klok je skaliranje... Ako mu na 3ghz treba 400mhz da ga stigne, na 6ghz ce mu trebati 800mhz ugrubo receno. Na to sam mislio.
Arhitekture su veoma slicne, Intel je realno iskopirao Phenom II, od integracije memorijskog kontrolera, preko L3 cache-a....Pa to ti ja i kazem, skaliranje isto. tj sa porastom frekvencije i jedne i druge arhitektrure, skoro isita je preocentulana razlika u brzini. AMD je na K8 imao problema sa skaliranjem preko 3 GHz, lichno porbao i uverio se
Revizija sigurno nece pasti jer Intel svoje procesore ne proizvodi da bi ih ti ili ja vozili izvan specifikacija ! Nemozes da skreces paznju da nije realan problem kad malo ko u momentu zna koliko arhitektura trpi za svaki dan pri 24/7 overclocku.@monteboy
Ne sporim ja to i vec sam rekao da ne opravdavam ovako nesto jer su trebali da ugrade zastite ili u plocu ili u procesor. Samo sam skrenuo paznju da ovo nije realan problem osim za extremne overclockere, a za njih je namenjen 1366.
Da li je zdrav oc i na 4.0, samo ce vreme pokazati ali ako to bude ucestao problem, verovatno ce pasti neka revizija. Ali su sanse male posto je ocigledno povezano sa strujom i ako ne bude trpio extremne klokove, sumnjam da ce biti problema. Da je fail, naravno da jeste.