• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Dual monitor

NeuSdesigns

PCAXE Member
Učlanjen(a)
27.01.2014.
Poruka
178
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pozdrav, posto se bavim dizajniranjem imam jedan problem, upalim npr. photoshop i illustrator i kad treba nesto da kopiram sa jedan na drugi program, stalno moram da idem maximize i minimize, e sad, planirao sam da stavim jos jedan monitor, po mogucnosti isti ako nadjem koji i sad imam, e sad imam radeon 4650 1gb, amd phenom x3 2.3ghz 4gb ram i 500gb hard, koji mi kabli treba i kolko bi kostalo to? (mislim na kabli samo)

MaTRaX

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
18.04.2011.
Poruka
2.887
Rezultat reagovanja
39
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 2500K @4,5 GHz @Cuplex Kryos HF
Motherboard:
Asus P8p67 B3
RAM:
CMP8GX3M2A1600C9 + E30101B
VGA & cooler:
STRIX GTX1050 TI 4GB
Display:
DELL U2412M x2
HDD:
Samsung 850 EVO 250GB, 840 EVO 120GB, F3 HD502HJ
Sound:
CM Storm Sirus-C
Case:
Cooler Master 690 II Advanced
PSU:
Chieftec 750W CTG-750C
Mice & keyboard:
Mx 518 + Razer Tournament Edition
Internet:
50Mb IKOM + Netis WF2710
OS & Browser:
Windows 8.1 Pro , FF
Other:
SS QCK+, Iphone 5s Sim Free
kabl dobijas uz monitor koji kupis :)

e ne znam koji monitor trenutno imas .. ali mozes da nadjes za oko 45-55e
a ako je 17" mozes oko 25e da nadjes :)

:wave:

ZOMBI

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.12.2013.
Poruka
2.110
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
Moze da nadje ispravan CRT u smecu ili negde na odpadu za dz. :d Ne salim se!

ilbb

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.06.2013.
Poruka
2.251
Rezultat reagovanja
278
Moja konfiguracija
Treba da može, ali mogući su problemi tipa da nije max rezolucija i slično, tako da moraš probati.

Jedan monitor na dvi preko dvi-d(digitalan signal dvi-d na dvi-d)
drugi monitor kroz vga(analogan) vidi:
https://ca.answers.yahoo.com/question/index?qid=20100221122316AAHrGYA
Currently I have two monitors hooked up without any problems.
Main monitor 23.6" hooked up via DVI
Second mon. 17" hooked up via VGA.
Oba monitora preko vga(vga-vga, i dvi-i-vga adapter) neće moći jer je obično isti anlogan signal kroz vga i dvi-i.

Jedan monitor na hdmi, drugi Dvi-d (dvi na dvi) treba da može vidi:
http://forums.amd.com/forum/messageview.cfm?catid=13&threadid=144516

Poslednja izmena:

ilbb

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.06.2013.
Poruka
2.251
Rezultat reagovanja
278
Moja konfiguracija
Poslednja izmena:

KalibracijaMonitora

PCAXE Member
Učlanjen(a)
28.03.2014.
Poruka
473
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Other:
Spyder4Elite
Pozdrav, posto se bavim dizajniranjem imam jedan problem, upalim npr. photoshop i illustrator i kad treba nesto da kopiram sa jedan na drugi program, stalno moram da idem maximize i minimize, e sad, planirao sam da stavim jos jedan monitor, po mogucnosti isti ako nadjem koji i sad imam, e sad imam radeon 4650 1gb, amd phenom x3 2.3ghz 4gb ram i 500gb hard, koji mi kabli treba i kolko bi kostalo to? (mislim na kabli samo)

Kabl ide uz monitor, tako da nema brige. Evenutalno može da se desi da ti treba DVI to VGA adapter, ali on je par stotina dinara, a možda si ga već dobio uz grfičku.

NeuSdesigns

PCAXE Member
Učlanjen(a)
27.01.2014.
Poruka
178
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Znam da mi treba adapter, ali nigde nisam nasao ovaj, obicno ima neki ali sa kablovima od po 10-20cm i vise, a to me malo nervira i na koliku rezoluciju posle da furam, monitor mi je 18.5" i sad je na 1366x768, je l' se i na drugi stavlja ista?

KalibracijaMonitora

PCAXE Member
Učlanjen(a)
28.03.2014.
Poruka
473
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Other:
Spyder4Elite
Stavljaš nativnu, tj. istu ako je isti monitor. Znači, slobodno možeš da imaš dva monitora različite veličine i/ili rezolucije.

Onda posle podesiš koji će da bude levi, desni, gornji ili donji.

NeuSdesigns

PCAXE Member
Učlanjen(a)
27.01.2014.
Poruka
178
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ako idem na ono Extend my Windows desktop onto this monitor(mislim na drugi, desni) onda ce to biti ovako?

A ako ne idem onda ce to biti ovako?

Ja sam planirao ovako kao ovo drugo, je l' to znaci npr. kad bi' us'o u photoshop, njega bi mog'o da stavim na levi monitor, a kad bi' otvorio illustrator npr. je l' bi mog'o njega na desni monitor ili bi' se razvuko samo jedan program kroz oba monitora ili se to desava kad idem na Extend?

EDIT:

I to je taj adapter je l' da?

www.winwin.rs/pc-periferije-monitori/adapteri-i-kablovi/kablovi/adapter-dvi-24-5-na-vga-15-m-z-linkom-1113567.html

Poslednja izmena:

KalibracijaMonitora

PCAXE Member
Učlanjen(a)
28.03.2014.
Poruka
473
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Other:
Spyder4Elite
Ista je varijanta na obe slike, samo što je na jednoj taskbar levo, a na drugoj desno.

Da, mogu da se stave programi na svaki monitor posebno, a što se adaptera tiče, moraš videti da li ti treba muško-ženski ili žensko-muški.

Ja recimo imam 3 monitora sa 3 različite veličine i rezolucije, i sve radi kako treba.

NeuSdesigns

PCAXE Member
Učlanjen(a)
27.01.2014.
Poruka
178
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pa, vidi meni je ovakva graficka, kako sad da ustanovim, nisam ja neki ekspert za te stvari, ali vrlo dobro razumem sve i kapiram

Typhoon.X

Moderator
Učlanjen(a)
12.04.2009.
Poruka
1.227
Rezultat reagovanja
232
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Seraphim/Azrael
CPU & cooler:
AMD Ryzen 3700X | AC Liquid Freezer II 360
Motherboard:
X570 Aorus Elite
RAM:
2x16GB G.Skill TridentZ Neo 3600Mhz 16-19-19-39
VGA & cooler:
GIGABYTE GeForce GTX 1080 Ti Gaming OC 11G
Display:
DeLL G3223D
HDD:
A-Data SX8200 Pro 512GB + Crucial P1 1TB + Seagate ST1000VX000 + WDC WD20EARX
Sound:
FX-AUDIO DAC-X6
Case:
NZXT H710
PSU:
CM V1200 Platinum
Optical drives:
Xternal LG GP08NU6W
Mice & keyboard:
Corsair K70 RGB Mk.2 (MX Brown) | Logitech G502 Lightspeed
Internet:
SBB Cable 300/30
OS & Browser:
Microsoft Windows 10 Pro x64 | Firefox
Other:
Dell Latitude 5400 | Mikrotik hAp ax3 | Galaxy S21 Ultra | Sennheiser HD518

NeuSdesigns

PCAXE Member
Učlanjen(a)
27.01.2014.
Poruka
178
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Cekaj, a ovo muski i zenski znaci da je DVI muski, a VGA zenski, ili kako to?

ilbb

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.06.2013.
Poruka
2.251
Rezultat reagovanja
278
Moja konfiguracija
Treba ti adapter sa linka, 2 x muškomuški kabel: http://www.winwin.rs/vga-kabl-hiqu-musko-muski-1-8m-linkom-1127090.html
Ili one druge opcije sa dvi ako ova ne uspe mada bi trebala.
(muški jer muške iglice idu u ž) vidi male /female connector na:
http://en.wikipedia.org/wiki/VGA_connector

Što si pitao dal može dva progama na dva displeja - Extended display, ne samo da može to, već možeš kod adobea da na jednom držiš palete alatki a radni prozor prevučeš na drugi displej(levo ili desno već kako podesiš). Isto tako npr kod adobea možeš otvoriti duplikat prozor (window>arrange>new window for xxx.xxx) i njega prevući na drugi displej podesti drugi zoom što može pomoći pri radu dok menjaš original.

Imaš drugu opciju cloned display ista slika na oba monitora.

Treća opcija da oba monitora budu jedna slika(eyefinity) to nećeš moći sa ovom grafom, eyefinity je podržan od hd5xxx) a za to ti trebaju 3 monitora i 2 grafe da liči na nešto, jer to je više opcija za igre.

Poslednja izmena:

NeuSdesigns

PCAXE Member
Učlanjen(a)
27.01.2014.
Poruka
178
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ma ne treba mi za igrice, znam da za to treba jaca grafa i da je visoka rezolucija mnogo, meni konkretno treba bas ovako.

Taskbar da bude na levom monitoru, ali da se slika ne razvuce, da ne bude ona velika rezolucija, tj. ona 1360x768 pa puta 2). Sad sa ovim adapterom mi nista nije jasno, ja sad imam samo VGA i DVI prikljucak, na VGA je prikljucen monitor, e sad koji adapter da ubacim u DVI da bi dobio VGA? DVI - VGA? Zar nije to ovaj adapter?

http://www.winwin.rs/pc-periferije-monitori/adapteri-i-kablovi/kablovi/adapter-dvi-24-5-na-vga-15-m-z-linkom-1113567.html

Poslednja izmena:

ilbb

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.06.2013.
Poruka
2.251
Rezultat reagovanja
278
Moja konfiguracija
Baš to na slici je extended, faktički 2 odvojena displeja osim što kursor miša ide iz jednogi u drugi kao da je jedan.
Jedan monitor u vga, a drugi u dvi, sad da li ćeš dvi kablom ako monitor ima dvi, ili vga kablom preko tog adaptera. Na grafi imaš DVI-I koji emituje i digitalni i analogni signal. Za digitalni ti treba DVI-d na dvi-D kabel, a za analogni vga kabel i taj adapter.
http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface
Imaš nekoliko tutorijala na youtubu

Poslednja izmena:

NeuSdesigns

PCAXE Member
Učlanjen(a)
27.01.2014.
Poruka
178
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Znaci, ja mogu da nadjem neki monitor koji moze u DVI da se ubaci i ne treba adapter? I jos nesto, mogu li da udjem u neku igricu ja, al' samo na jedan monitor da bude, ja sam nesto pomesao ovaj extended, mislio sam da je to kad se slika razvuce, meni treba bas kao ovo prvo. A za ovaj analogni mi treba obican vga kabli koji se dobija uz monitor je l' da?

Poslednja izmena:

ilbb

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.06.2013.
Poruka
2.251
Rezultat reagovanja
278
Moja konfiguracija
Znaci, ja mogu da nadjem neki monitor koji moze u DVI da se ubaci i ne treba adapter?
Da može i još bolje, kao na drugom videu, plus slabija grafa od tvoje i isto hd4xxx tako da je to možda i najsigurnija varijanta.

I jos nesto, mogu li da udjem u neku igricu ja, al' samo na jedan monitor da bude,
Igrica će biti samo na jednom i to primarnom, da igrica bude na više monitora treba ti Eyefinity + tri monitora + super grafa ili dve

A za ovaj analogni mi treba obican vga kabli koji se dobija uz monitor je l' da?
Da, i verovatno ga imaš.

Poslednja izmena:

NeuSdesigns

PCAXE Member
Učlanjen(a)
27.01.2014.
Poruka
178
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pa ***iga, valjda ce mi dati uz monitor vga kabli :))) Nego, gledam nesto neki monitor asus ima Kensington lock, sta je to, gledao sam nesto na google, nesto da zakljucam monitor?

KalibracijaMonitora

PCAXE Member
Učlanjen(a)
28.03.2014.
Poruka
473
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Other:
Spyder4Elite
Pa ***iga, valjda ce mi dati uz monitor vga kabli :))) Nego, gledam nesto neki monitor asus ima Kensington lock, sta je to, gledao sam nesto na google, nesto da zakljucam monitor?

Kensington Lock se koristi na javnim mestima, i bukvalno sajlom zaključava monitora ili laptop da ga neko ne bi pokupio :lock:

To je taj adapter iz WW - muški deo da uđe u grafičku, a ženski da u njega ubaciš kabl od monitora. Ako kupiš DVI monitor, onda možeš direktno.

Sve je to prilično jednostavno, izabereš koji će ti monitor biti primarni (gde će biti Taskbar), a posle nameštaš prozore i programe kako hoćeš.

NeuSdesigns

PCAXE Member
Učlanjen(a)
27.01.2014.
Poruka
178
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Da ne otvaram novu temu, je l' moze neko da mi kaze kakvi su ti touch screen monitori i je l' oni rade samo na windows 8 kako sam video ili?

KalibracijaMonitora

PCAXE Member
Učlanjen(a)
28.03.2014.
Poruka
473
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Other:
Spyder4Elite
Da ne otvaram novu temu, je l' moze neko da mi kaze kakvi su ti touch screen monitori i je l' oni rade samo na windows 8 kako sam video ili?

Slobodno otvori novu temu ;)

Koliko znam, može i na Windows 7, ali su ti monitori skupi, pa dobro razmisli da li ti je jedan takav stvarno potreban.

NeuSdesigns

PCAXE Member
Učlanjen(a)
27.01.2014.
Poruka
178
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ma onako, malo mi bezveze, a cek nisam te skontao u proslim temama, sta mi treba za 3 monitora, ali ne za gejming, nego za istu svrhu za koju smo pricali do sad? Je l' postoji neki adapter DVI to VGA, ali sa 2 VGA prikljucka il' kako?

KalibracijaMonitora

PCAXE Member
Učlanjen(a)
28.03.2014.
Poruka
473
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Other:
Spyder4Elite
Ma onako, malo mi bezveze, a cek nisam te skontao u proslim temama, sta mi treba za 3 monitora, ali ne za gejming, nego za istu svrhu za koju smo pricali do sad? Je l' postoji neki adapter DVI to VGA, ali sa 2 VGA prikljucka il' kako?
Trebaju ti tri priključka na grafičkoj ili dve grafičke sa po dva priključka, pa da iskoristiš tri :d

Koliko sam se informisao pre kupovine, ukoliko se pravi SLI, onda su dve grafičke na jednom monitoru, tako da sam ja uzeo najjeftiniju, čisto da mi baca sliku na pomoćne monitore.

Ne znam da li mogu da se mešaju Ati i Nvidia, ali dve različite Nvidia provereno rade.

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Mogu i tri video izlaza na matičnoj. Ja imam trenutno povezano dva U2312HM monitora na DVI i HDMI. Ostao mi je slobodan Display Port.... Treba samo treći monitor. :D

Vrh