• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Impossible mission

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Yoti

Redakcija
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
56
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Elem :)
Treba da resim navodnjavanje trave na trafo stanici ispod 110 kV, 220kV i 400 kV vodova. Nista ne sme da se digne iznad 2,5 m visine inace ce biti kabum :D Znaci voda ne bi trebala da se rasprskuje u vis! Sistem mora biti mobilan, jer je povrsina ogromna!

Voleo bih da cujem i vase predloge, uspem li. Oduzicu se! :)
:wave:

Srđan

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.04.2009.
Poruka
125
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Napravis 2 velika tocka povezana metalnom konstrukcijom.Na tu konstrukciju, od tocka do tocka stavis crevo/plasticnu cev sa rupama na odredjenom rasponu koji ce prskati na dole.Medjutim stavis neki rasprskivac...nesto popot onog protivpozarnog na plafonu garaza, hotela itd... :)

Shiki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.609
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
.
RAM:
4GB DDR3 1066MHz
Display:
LG LC55 42"
HDD:
Kingston V+ 128GB|WD GREEN 1TB (Icy Box)| 160GB WD Passport
Sound:
Logitech Z5500
Mice & keyboard:
Apple Magic Mouse|Apple Wireless Keyboard
Internet:
Cable 8096/384
OS & Browser:
Snow Leopard 10.6.6 :)
Other:
Macbook White Unibody
Covek je ozbiljan, ima rasadnik :), to tvoje reshenje je mozda prakticno za mojih dva ara placa :D

Yoti

Redakcija
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
56
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Napravis 2 velika tocka povezana metalnom konstrukcijom.Na tu konstrukciju, od tocka do tocka stavis crevo/plasticnu cev sa rupama na odredjenom rasponu koji ce prskati na dole.Medjutim stavis neki rasprskivac...nesto popot onog protivpozarnog na plafonu garaza, hotela itd... :)
Hvala ti za odgovor :)
Nesto slicno i ja razmisljam, ali da ubacim i neki hidro-motor kao pogon :)
Cak razmisljam da pokrijem po sektorima. Tacka A i tacka B da povezem sa sajlama, a iste iniciram sa motorima, izmedju sajli perforiranu cev sa raspskivacima?

Covek je ozbiljan, ima rasadnik :), to tvoje reshenje je mozda prakticno za mojih dva ara placa :D

Veruj da mi svako vidjenje koristi!

Shiki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.609
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
.
RAM:
4GB DDR3 1066MHz
Display:
LG LC55 42"
HDD:
Sound:
Logitech Z5500
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 8096/384
OS & Browser:
Other:
Macbook White Unibody
http://www.inaqua.hr/_upload/drugi/umjetna_trava.jpg

I procitah sad, IMPULSNE PRSKALICE su ono shto bi ti mozda najbolje koristilo, koristi se na stadionima, one popularne "tandrkalice", daleko bacaju, formiraju pun krug oko sebe i ne bacaju u visinu, stavish ih na neke shipke i bacace bash bash dobro + je lako za premeshtanje. Samo ce ti trebati neka pumpa za sve te, ne znam o kolikom prostoru se radi ;)

Yoti

Redakcija
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
56
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ovo ne dolazi u obzir! Cistina, dune vetar, ni pomisliti na ovo :( ... Povrsina iznosi: 90000 m^2

Shiki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.609
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
.
RAM:
4GB DDR3 1066MHz
Display:
LG LC55 42"
HDD:
Sound:
Logitech Z5500
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 8096/384
OS & Browser:
Other:
Macbook White Unibody

Yoti

Redakcija
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
56
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Imam sistem za navodnjavanje, isti pokriva 15 Hektara, pumpe guraju 2500 l/ minut :)
Trazeno resenje se mora praviti, nema nista u ponudi :(

Srđan

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.04.2009.
Poruka
125
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pravim kompletna reshanja za navodnjavanje sistemom kap po kap, crevom i trakom i mikrorasprskivachima. Projektujem sisteme za navodnjavanje vocnjaka,vinograda,povrtarskih kultura, plastenika, staklenika sa kompletnim razvodom vode od izvora vode. Pojekte ne naplacujem uz ugradnju moje opreme.U pitanju je vrhunska Shpanska oprema "AZUD". tel:063-504-944
NOVOST!ITALIJANSKI SISTEMI ZA NAVODNJAVANJE: Lineari, Centar - Pivot sistemi, Tifoni, pumpe, cevi, projekti, saveti u navodnjavanju odredjenih kultura. Norme EU; norme za organsku propizvodnju.
0646846264, 0216322015, [email protected], Giorgio Dusanovic Pasello
Projektovanje i prodaja sistema za navodnjavanje
- kap po kap (jednogodišnje kulture, višegodišnji zasadi)
- navodnjavanje zelenih površina (dvorišta, parkovi i sl.)
- navodnjavanje u plastenicima (orošivači, mikrorasprskivači, meduze,...)
-Izrada rešenja je besplatna!
tel:063/538-139
Eto par oglasa.Pa bi najbolje bilo njih da pozoves, raspitas se.Koliko vidim, izradjuju besplatno resenja za navodnjavanje.Sigurno ce ti dati neki konstruktivniji predlog nego mi laici!

Yoti

Redakcija
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
56
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Vise laici znaju od tih trgovaca :) Bavim se i navodnjavanjem :)

Srđan

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.04.2009.
Poruka
125
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
E jbg onda...meni najlogicnije deluje ono moje resenje.Povezivanjem vise takvih moze da se pokrije ogromna povrsina, lakse se manipulise prilikom samog navodnjavanja, a potom i radi skladistenja.

E sad jedno pitanje...je l' plac pravilnog oblika?Ako jeste onda mozes da napravis jedan veliki koji ce pokrivati npr. celu sirinu placa i prostim pomeranjem istog po duzini vrsis navodnjavanje.Nesto poput ovog sto sam ti nacrtao...

Eto ti osnove...a ti dalje razradi temu!Naravno, ako ti se svidi i ukoliko je moguce izvesti to! :)

Yoti

Redakcija
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
56
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Kazem ti da razmisljamo u istom/ slicnom pravcu :) Takodje mislim da je jedini moguci pristup. Svaka kritika i predlog su dobrodosli!
Nije pravilnog oblika! Znas sta je trafo stanica

Poslednja izmena:

Diabolique

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.705
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
10001FALS, 10EACS, 10EADS
Sound:
Audigy@Z5500
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP
Učio sam u školi da struja i voda ne idu zajedno. :)
Mislim da bi trebao da implementiraš neku vrstu zaštite od vetra u vidu gašenja prskalica kada počne vetar.

Flight

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
21.04.2009.
Poruka
1.016
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
X3 425@X4 B25@4000Mhz - Neki Thermalright
Case:
Chieftec Prostreet Rev. 3.0
@Yoti,
'Bamu, a onaj sistem kap po kap gde voda samo kaplje iz creva, nema nikakvih prskaliza, razvezes crvea pa im napravise sitne rupice skroz po duzini, i teraj, s tim sto ne pustis jak mlaz kroz crevo vec samo koliko da voda kaplje?

Yoti

Redakcija
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
56
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Taj sistem se ne koristi za sejanje trave :( Mada sam izgleda uspeo da ih ubedim da se ne zalive, vec samo da spremim zemlju i sejem pred kisu :)
Ali, ako ima predloga pisite!

Učio sam u školi da struja i voda ne idu zajedno. :)
Mislim da bi trebao da implementiraš neku vrstu zaštite od vetra u vidu gašenja prskalica kada počne vetar.
Eto, ova obaveza mi nije ni pala na pamet :) Hvala!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh