warmaster
Moderator
- Učlanjen(a)
- 01.04.2009.
- Poruka
- 2.687
- Rezultat reagovanja
- 8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
4690k 4.5ghz 1.25v EK custom
Motherboard:
Gigabyte Z97n Gaming5
RAM:
eXceleram 2x4Gb
VGA & cooler:
Gigabyte gtx970 itx
Display:
LG 42" LW4500 3D SBS
HDD:
Seagate Barracuda ST3000DM001
Sound:
Storm Sirus/Telefunken TLX 22/4 on Telefunken TA750
PSU:
SilverStone Strider 650W Gold
Mice & keyboard:
G105 MW3, Logitech G5
OS & Browser:
Win7 x64
Other:
Take me to the hospital
MOD
Pozdrav dragi forumasi, doslo je vreme da se poradi na staroj ideji.
Buduci da je ovo pcaxe mod, odlucio sam da se i pcaxe komuna ubaci u projekat, u smislu dodavanja ideja i smernica .
Glavnica je osmisljena, a i dizajn (projekat u attachmentu), ali na vama stoji da kritikujete, dajete ideje i smernice (imajte na umu da je cilj minimalizam) .
Vremena ima, jer projekat krece u izradu u martu/aprilu, sto zbog vremena, sto zbog finansija, tako da sve moze do tad da se utanaci do detalja.
PLAN
1
Materijal
-Bruseni aluminijum-
Debljina aluminijuma tela 4mm, unutrasnjost 2mm takodje bruseni crne boje.
-Dimljeno staklo-
Odlucio sam se za dimljeno staklo iz prostog razloga, lepse je i manje se grebe od pleksiglasa.
Obe strane skeleta kucista ce imati stranicu debljine 3mm.
-Pleksiglas-
U dizajnu, sara preko skeleta kucista (podlozno promenama u zavisnosti od ideja).
2
Izrada, princip gradje
Spoljasni deo tela ce biti iz jednog parceta aluminijuma (prilozeno u attachmentu), dok unutrasnji naravno mora da ide iz delova.
Dupli lim za pozadinu unutrasnjosti zbog lakseg i efikasnijeg sakrivanja kablova (da se ne vide sa druge strane kucista buduci da ide takodje staklena stranica).
Takodje dupli lim za backpanel, da bi se sakrili jack-ovi ulaznih uredjaja i time ulepsalo pozadinsko sakrivanje kablova.
Dimljeno staklo ce pratiti cele strane kucista preko ivica lima. Obod proziran ne brusen.
Unutrasnje diskretno belo led osvetljenje uz odredjeno pozicioniranje.
FUNKCIONALNOST
(mesto za ideje)
Startovanje racunara planiram na daljinsko upravljanje, ili pak na dodir, a moguce varijanta mali odvojeni panel (od radijalno brusenog aluminijuma) na dodir koji daljinski startuje racunar.
I/O Panel, nemam neku jarku zelju za navedenim, ali ako mislite da imate resenje koje moze biti elegantno, raspisite se
Isto vazi i za opticki drajv.
Raspored komponenti unutar kucista, ako imate bolje resenje takodje frljakajte ideje
HARDWARE
1. Maticna: ASRock Z87M extreme 4
2. Procesor: Zavisi od finansija
3. Ram: eXceleram Black Sark (White)
4. PSU: CM GX750W Bronze
5. Graficka: Zavisi od finansija
6. Vodeno: Sta naleti, glavno 2x240 rad, i custom made rezervoar.
To bi bilo to drugari, raspisite se, frljakajte se sa idejama, smernicama, zamerkama itd itd
Prilozi
-
178,8 KB Pregleda: 312