Darko
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 10.05.2009.
- Poruka
- 1.567
- Rezultat reagovanja
- 2
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 4770k @ 4.3Ghz + Noctua NH-D14 / Bitfenix Recon
Motherboard:
Gigabyte G1.Sniper 5
RAM:
32GB G.SKILL TridentX DDR3-2400 CL10
VGA & cooler:
Asus GTX 980 Strix
Display:
3x Dell u2414h
HDD:
SSD Samsung 840 EVO 120GB + Samsung 840 EVO 1TB
Sound:
GB SB Recon 3Di @ Logitech Z906
Case:
Fractal Design Define XL R2
PSU:
Fractal Design Newton R3 1000W
Optical drives:
Samsung BluRay Ext
Mice & keyboard:
Corsair Katar + Corsair K70 RGB
Internet:
Netgear Nighthawk R7000 / Gbit
OS & Browser:
Win 7
Kratak review nekoga ko voli tisinu (za sve ostalo, tu je test na sekirici): Nabavio sam safirka 290 i upregao ga malko - temperatura konstantno oko 95 stepeni. Od svih kartica koje sam u zivotu imao, ova ima ubedljivo najlosije reseno hladjenje.
Smanjio sam klokove na apsolutni minimum koji dopusta MSI AB u nadi da cu moci da napravim neki kvazi silent mod (470/625) i kartica i dalje radi na 93 C a vent na 44% i vrlo je neprijatan. Resenje mozda stize za par dana (accelero 3) ali je i vrlo skupo (60e komad).
Tako da, narode - ako razmatrate kupovinu 290(x), ili sacekajte dok se ne pojave custom kartice tipa asus DC2T i slicno, ili budite spremni da platite sami dodatno custom hladjenje (i em platite dodatno kesh, em gubite garanciju), ili jednostavno uzmite R9 280x
Poz!
Smanjio sam klokove na apsolutni minimum koji dopusta MSI AB u nadi da cu moci da napravim neki kvazi silent mod (470/625) i kartica i dalje radi na 93 C a vent na 44% i vrlo je neprijatan. Resenje mozda stize za par dana (accelero 3) ali je i vrlo skupo (60e komad).
Tako da, narode - ako razmatrate kupovinu 290(x), ili sacekajte dok se ne pojave custom kartice tipa asus DC2T i slicno, ili budite spremni da platite sami dodatno custom hladjenje (i em platite dodatno kesh, em gubite garanciju), ili jednostavno uzmite R9 280x
Poz!