JA90 je napisao(la):@animaN, Hoces da mi kazes da nije isplativije spram performansi kupiti 7770 u odnosu na R7 240 cak i tako nesto??
Ne. Oću ovo iznad da ti kažem (tj već sam ti rekao, ne čitaš pažljivo), Steam je odmah skapirao.Steamroller je napisao(la):@JA90
Nisi pročitao ono što je Dule napisao. Ono što linus kaže je istina, ali samo iz ugla gejmera.
Naravno da ispunjava. I naravno da ce ona malo skuplja jaca graficka biti i u OpenCL mnogo brza i opet obesmisleniti kupovinu, primera radi, tog 240 AMD-a. Cak su i noviji APU brzi od te 240. Karta apsolutno nema smisla osim da sedi u fijocu ako ti ne daj boze rikne "prava" graficka, a nemas integrusu.Ok, a jel APU u tom slucaju ne ispunjava sve kriterijume o kojima pricas??
Ok su APU-ovi u tome, ali shta ako nekom treba Intel CPU za rendering (recimo kao moj, 3930K koji nema grafiku) ili 4770K i nedovoljna mu je HD4600 grafika, koju ovaj MSI mlati kako hocesh u OpenCL okruženju? Dok sa druge strane mu ne treba nishta vishe od tog R9 240? Recimo ljudima koji se poluprofesinalno bave video montazom ili koriste CS6 paket (chitaj: ovi shto montiraju svadve i slOk, a jel APU u tom slucaju ne ispunjava sve kriterijume o kojima pricas??
I kako su se APU-ovi pokazali u tom OpenCL-u?? I ako neko vec radi u njemu i ima dovoljno prostora za vecu kartu, kakva je u tom slucaju price/perfomance u odnosu na 7770?? To vas pitam![]()
APU je bio samo odgovor na kriterijum koji si ti podržao "60% ljudi uzima grafiku samo da ima sliku".Ok, a jel APU u tom slucaju ne ispunjava sve kriterijume o kojima pricas??
I kako su se APU-ovi pokazali u tom OpenCL-u?? I ako neko vec radi u njemu i ima dovoljno prostora za vecu kartu, kakva je u tom slucaju price/perfomance u odnosu na 7770?? To vas pitam![]()
Hoćeš da kažeš da ti bolje znaš posao od R&D kancelarija proizvođača i dizajnera grafičkih karti?Dule, hoces da mi kazes da neko ko ima konfig sa 4770k nema 20$ razlike za neuporedivo brzu kartu?? I da se bavi tim stvarima i da je toliko zatupljen da ne kotna taj price/performance odnos?? Ajde molim te...![]()
![]()
Koji deo rechenice, "HD7770 nema (nece moci) da se kupi" ti nije jasan?Dule, hoces da mi kazes da neko ko ima konfig sa 4770k nema 20$ razlike za neuporedivo brzu kartu?? I da se bavi tim stvarima i da je toliko zatupljen da ne kotna taj price/performance odnos?? Ajde molim te...![]()
Sa druge strane, da se ne trose materijalni i proizvodni resursi na te "FAIL" karte, bilo bi vise i materijala i vremena (ili kako god to formulisati) za pravljenje jacih (normalnih) karti i naravno, cene bi bile srazmedno manje... To je pozadina cele te price i ja ga cenim zbog toga sto to kaze uprkos tome sto ga proizvodjaci placaju da im reklamira proizvode.
Inace, tako nesto nikad nisam video kod Elrica, ali bih preporucio svima da pogledaju i TTL-ov video o Asus Maximus VI Extreme i jos par kasnijih njegovih klipova na tu temu![]()