JA90 je napisao(la):@animaN, Hoces da mi kazes da nije isplativije spram performansi kupiti 7770 u odnosu na R7 240 cak i tako nesto??
Ne. Oću ovo iznad da ti kažem (tj već sam ti rekao, ne čitaš pažljivo), Steam je odmah skapirao.Steamroller je napisao(la):@JA90
Nisi pročitao ono što je Dule napisao. Ono što linus kaže je istina, ali samo iz ugla gejmera.
Naravno da ispunjava. I naravno da ce ona malo skuplja jaca graficka biti i u OpenCL mnogo brza i opet obesmisleniti kupovinu, primera radi, tog 240 AMD-a. Cak su i noviji APU brzi od te 240. Karta apsolutno nema smisla osim da sedi u fijocu ako ti ne daj boze rikne "prava" graficka, a nemas integrusu.Ok, a jel APU u tom slucaju ne ispunjava sve kriterijume o kojima pricas??
Ok su APU-ovi u tome, ali shta ako nekom treba Intel CPU za rendering (recimo kao moj, 3930K koji nema grafiku) ili 4770K i nedovoljna mu je HD4600 grafika, koju ovaj MSI mlati kako hocesh u OpenCL okruženju? Dok sa druge strane mu ne treba nishta vishe od tog R9 240? Recimo ljudima koji se poluprofesinalno bave video montazom ili koriste CS6 paket (chitaj: ovi shto montiraju svadve i sl ) je taj R9 240 i više nego dovoljan, ubrzaće dosta rad u Photoshop-u, Vegas-u i sl.Ok, a jel APU u tom slucaju ne ispunjava sve kriterijume o kojima pricas??
I kako su se APU-ovi pokazali u tom OpenCL-u?? I ako neko vec radi u njemu i ima dovoljno prostora za vecu kartu, kakva je u tom slucaju price/perfomance u odnosu na 7770?? To vas pitam
APU je bio samo odgovor na kriterijum koji si ti podržao "60% ljudi uzima grafiku samo da ima sliku".Ok, a jel APU u tom slucaju ne ispunjava sve kriterijume o kojima pricas??
I kako su se APU-ovi pokazali u tom OpenCL-u?? I ako neko vec radi u njemu i ima dovoljno prostora za vecu kartu, kakva je u tom slucaju price/perfomance u odnosu na 7770?? To vas pitam
Hoćeš da kažeš da ti bolje znaš posao od R&D kancelarija proizvođača i dizajnera grafičkih karti?Dule, hoces da mi kazes da neko ko ima konfig sa 4770k nema 20$ razlike za neuporedivo brzu kartu?? I da se bavi tim stvarima i da je toliko zatupljen da ne kotna taj price/performance odnos?? Ajde molim te...
Koji deo rechenice, "HD7770 nema (nece moci) da se kupi" ti nije jasan? A to "neko ko ima" mi je hit pochetak rechenice, koju ja odmah poklopim sa pochetkom rechenice "a shta ako". Kako ne kapirash da nekome ne treba neshto jache, ocesh da mi kazesh da ako neko vozi Porsche Carrera-u, mora obavezno da ima i jahtu?Dule, hoces da mi kazes da neko ko ima konfig sa 4770k nema 20$ razlike za neuporedivo brzu kartu?? I da se bavi tim stvarima i da je toliko zatupljen da ne kotna taj price/performance odnos?? Ajde molim te...
Sa druge strane, da se ne trose materijalni i proizvodni resursi na te "FAIL" karte, bilo bi vise i materijala i vremena (ili kako god to formulisati) za pravljenje jacih (normalnih) karti i naravno, cene bi bile srazmedno manje... To je pozadina cele te price i ja ga cenim zbog toga sto to kaze uprkos tome sto ga proizvodjaci placaju da im reklamira proizvode.
Inace, tako nesto nikad nisam video kod Elrica, ali bih preporucio svima da pogledaju i TTL-ov video o Asus Maximus VI Extreme i jos par kasnijih njegovih klipova na tu temu