peja81
Moderator
- Učlanjen(a)
- 08.05.2009.
- Poruka
- 9.832
- Rezultat reagovanja
- 2.348
Moja konfiguracija
Zavisi da li ti se vise svidja crvena ili zelena boja :pI ako dodju R9 280X i GTX770 na istu cenu sta je realno uzeti pre?
Druze, nemoj siriti dezinformacije niti hejtovati. Imao sam ATI kartice od samog starta njihove karijere (od ATI VGA Wonder sa 512 kb rama) pa do 7-me generacije HDa i znam valjda o cemu pricam. Krv sam propisao dok sam podesio CF da radi, a drajver za 7790 JOS UVEK puca kad se pusti flash i koristi D3D istovremeno u window modu iako je kartica izasla u januaru ove godine! Pa nisam valjda pa da pricam napamet. Koga interesuju detalji, eno kamara mojih postova u odeljku za graficke karte.Price oko drajvera su stvar proslosti...
Postovi tipa ATI nemoj zbog drajvera, bolje idi na NV, obicno pisu useri koji su imali jedan Radeon u zivotu pre 10 godina kada drajveri zaista jesu bili krs. ....
Ja na susjednom forumu napisao da GTX560 ima TDR problem sa driverima i dobih opomenu kazu jos jednom ban, od tada ne pisem da nvidia ima problem sa driverimaJa sam za nekih godinu dana promenio 7 AMD grafika, nikakav problem nisam imao sa oficijelnim drajverima. Price oko drajvera su stvar proslosti. Cudno da niko ne spominje TDR I ostale probleme koje prouzrokuju upravo NV drajveri kod korisnika, ne svih naravno.
Postovi tipa ATI nemoj zbog drajvera, bolje idi na NV, obicno pisu useri koji su imali jedan Radeon u zivotu pre 10 godina kada drajveri zaista jesu bili krs. Tada je NV imala dosta bolje drajvere, sada je situacija drugacija u oba tabora i obicno se u najkracem roku peglaju "bubice" dok beta drajvere nikome ne bih preporucio.
Je l' to na Benovom Čmarku? Ako je tako, ne čudi me uopšte.Ja na susjednom forumu napisao da GTX560 ima TDR problem sa driverima i dobih opomenu kazu jos jednom ban, od tada ne pisem da nvidia ima problem sa driverima
U jednoj temi na PC Berzu kolege su mi skrenule pažnju na to da 7790 ima poseban drajver u odnosu na ostale karte iz HD 7000 serije, jer ima drugačiju arhitekturu. Zato možda i imaš problema. Samo nemoj da generalizuješ, kao većina onih koji su naleteli na makar jedan problem i odmah osuli paljbu po AMD-ovim drajverima.Druze, nemoj siriti dezinformacije niti hejtovati. Imao sam ATI kartice od samog starta njihove karijere (od ATI VGA Wonder sa 512 kb rama) pa do 7-me generacije HDa i znam valjda o cemu pricam. Krv sam propisao dok sam podesio CF da radi, a drajver za 7790 JOS UVEK puca kad se pusti flash i koristi D3D istovremeno u window modu iako je kartica izasla u januaru ove godine! Pa nisam valjda pa da pricam napamet. Koga interesuju detalji, eno kamara mojih postova u odeljku za graficke karte.
Sve u svemu - drajveri na ATIu su djoka, svidelo se to nekome ili ne.
Edit: Upravo sam digao novi ubuntu na masini iz potpisa i cik pogodite sa cime imam problem.
Taj 'poseban' drajver je totalno neupotrebljiv i katastrofalno bagovit. Kartica bolje radi na generickom drajveru nego na tom 'posebnom'. Ne generalizujem, ali nemam na koga drugoga da osujem paljbu nego po ATIjevom nesposobnom drajver timu.U jednoj temi na PC Berzu kolege su mi skrenule pažnju na to da 7790 ima poseban drajver u odnosu na ostale karte iz HD 7000 serije, jer ima drugačiju arhitekturu. Zato možda i imaš problema. Samo nemoj da generalizuješ, kao većina onih koji su naleteli na makar jedan problem i odmah osuli paljbu po AMD-ovim drajverima.
E da bas na tome, ali nije ni cudo kao sto kazesJe l' to na Benovom Čmarku? Ako je tako, ne čudi me uopšte.