Dexter013
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 19.06.2013.
- Poruka
- 5.692
- Rezultat reagovanja
- 342
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dark Knight
CPU & cooler:
Ryzen 7600x 5ghz + Aorus800
Motherboard:
AM5 MSI tomahawk B650
RAM:
32gb DDR5, 2x16GB 6400MHz kingston fury
VGA & cooler:
RTX 4070ti Gianward OC
Display:
Philips 32 / 2K / 1440p / 75hz
HDD:
Crusial ssd 500 gb + 500 gb Samsung HDD + Samsung 1TB ssd 870 evo
Sound:
Case:
Coller Master MASTERCASE H500 RGB window
PSU:
Corsair CX 850w M
Optical drives:
None
Mice & keyboard:
Logitech Hyperion + Natec RX22
Internet:
Optika MTS 500/160
OS & Browser:
Win 11 x64 PRO Legalan bato...
Other:
TV LG 55 4k
Pozdrav svima, pratim sekiru odavno ali sad reko
aj da se i zvanicno registrujem.
Par stvari me kopkalo i nije mi dalo mira.
1. Sivo/belo napajanje
2. Jako mali prozor na stranici
3. Los kvalitet pleksija kao materijala jer se uzasno lako izgrebe i sve se vidi,
iako ga pazim kad skidam i vracam stranicu
4. Beli ventilatori
1. Odlucio sam da ofarbam napajanje skroz u crno sa sprejom za metal
2. Prozor na stranici ne moze da se zameni ili prosiri jer je uzasno izbaceno i neravno za rad, tako da sam morao zadnju stranicu da turim napred, pa ide na secenje i da se ugradi veci prozor jr je skroz ravna,
a prednja stranica sa prozorom ce ici nazad i biti ofarbana u crno.
Taman se dobija jos extra dosta mesta za kablove jer je ta stranica ispupcena.
3. Pleksi na ovom kao i na proslom kucistu se pokazao kao los materijal jer se uzasno lako grebe ( ne znam ni sam kako) i sve se uzasno vidi i bode oci. Odlucio sam se da stavim staklo, ono malo zatamljeno.
4. Imam dva 20 cm ventilatora, takodje CM, napred za uvlacenje i gore za izvlacenje vazduha, odlucio sam da ih ofarbam u skroz crno.
Ventilator
Prvo sam naravno dobro ocistio ventilator,
a zatim sam nagurao papir kako bi zastitio unutrasnji deo sa osvinom da farba ne udje unutra.
Ispod kao postolje da ne bi ventilator stojao na zemlji je posluzio poklopac od spreja.
Ram
Sto se rama tice najbitnije je da se zastiti ploca da ne udje farba i zastiti mehanizam,
ploca se najlakse oblepi krep trakom ili slicnom drugom samolepljivom trakom,
a mehanizam u ovom slucaju jer je ventilator 20 cm
pokrio sam obicnom casom jer su se slozili ko tetris sto se tice velicine. Ispod kao postolje da ne bi ram stojao na zemlji je posluzio poklopac od spreja.
Tu sad jos ko ima led diode treba sa unutrasnje strane rama preko lampica da oblepi manji kvadrat sa krep trakom ince ako farba predje led diodu nece nista da izlazi iz nje vise.
aj da se i zvanicno registrujem.
Par stvari me kopkalo i nije mi dalo mira.
1. Sivo/belo napajanje
2. Jako mali prozor na stranici
3. Los kvalitet pleksija kao materijala jer se uzasno lako izgrebe i sve se vidi,
iako ga pazim kad skidam i vracam stranicu
4. Beli ventilatori
1. Odlucio sam da ofarbam napajanje skroz u crno sa sprejom za metal
2. Prozor na stranici ne moze da se zameni ili prosiri jer je uzasno izbaceno i neravno za rad, tako da sam morao zadnju stranicu da turim napred, pa ide na secenje i da se ugradi veci prozor jr je skroz ravna,
a prednja stranica sa prozorom ce ici nazad i biti ofarbana u crno.
Taman se dobija jos extra dosta mesta za kablove jer je ta stranica ispupcena.
3. Pleksi na ovom kao i na proslom kucistu se pokazao kao los materijal jer se uzasno lako grebe ( ne znam ni sam kako) i sve se uzasno vidi i bode oci. Odlucio sam se da stavim staklo, ono malo zatamljeno.
4. Imam dva 20 cm ventilatora, takodje CM, napred za uvlacenje i gore za izvlacenje vazduha, odlucio sam da ih ofarbam u skroz crno.
Ventilator
Prvo sam naravno dobro ocistio ventilator,
a zatim sam nagurao papir kako bi zastitio unutrasnji deo sa osvinom da farba ne udje unutra.
Ispod kao postolje da ne bi ventilator stojao na zemlji je posluzio poklopac od spreja.
Ram
Sto se rama tice najbitnije je da se zastiti ploca da ne udje farba i zastiti mehanizam,
ploca se najlakse oblepi krep trakom ili slicnom drugom samolepljivom trakom,
a mehanizam u ovom slucaju jer je ventilator 20 cm
pokrio sam obicnom casom jer su se slozili ko tetris sto se tice velicine. Ispod kao postolje da ne bi ram stojao na zemlji je posluzio poklopac od spreja.
Tu sad jos ko ima led diode treba sa unutrasnje strane rama preko lampica da oblepi manji kvadrat sa krep trakom ince ako farba predje led diodu nece nista da izlazi iz nje vise.
Poslednja izmena: