Sejk
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 02.09.2012.
- Poruka
- 478
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MacBook Pro 15" Retina mid 2012
CPU & cooler:
i5 4460 + LC-CC-120
Motherboard:
Asus B85M-G
RAM:
Hynix 4 x 4GB DDR3 1600MHz
VGA & cooler:
MSI RX 470 4GB 256bit Gaming X
Display:
Philips 243v 24" FHD IPS
HDD:
256GB SSD / 1TB HDD
Case:
MS Industrial FIGHTER 3 Window
PSU:
Cooler Master MWE 500 White
Mice & keyboard:
Logitech M590 & K380
OS & Browser:
Windows 10 x64 + Chrome
Dakle kupio sam plovnu plocu na kupindu, jeste, na kupindu, nemojte odmah da me resetate
za 3000din, model ASRock G41M-VS3, prodavac nema ni jednu negativnu a ima dosta pozitivnih i tvrdio je da je ploca testirana i ispravna. Takodje sam od njega kupio i cpu celeron e3400 koji odlicno radi ali sad pricamo o ploci...
Dakle sve sam smestio u kuciste i povezao, instalirao win7, i kada sam krenuo drajvere da instaliram, tacnije drajvere za LAN negde na 80% instalacije izbaci da ne moze da nadje LAN na maticnoj ploci i da se instalacija prekida. To mi je bilo malo cudno i pogledam ja malo bolje LAN ulaz kad ono ne svetle lampice(ima zutu i zelenu, zuta je samo indikator da je ethernet kabel utaknut a zelena zavisi od brzine tj 10mbps,100mbps,1gbps)... to mi je bilo jos cudnije. Nakon toga probao sam sa drugim kablom al opet ne radi(kablovi provereno rade), probao sam cak i druge LAN ulaze na modemu ali ista prica...
99.99% sam siguran da je LAN ulaz na ploci crkao ali eto ipak da vas pitam...
I jos nesto, koliko bi kostala popravka? kontam da to nije tesko zameniti, samo se odlemi, stavi novi i zalemi..

Dakle sve sam smestio u kuciste i povezao, instalirao win7, i kada sam krenuo drajvere da instaliram, tacnije drajvere za LAN negde na 80% instalacije izbaci da ne moze da nadje LAN na maticnoj ploci i da se instalacija prekida. To mi je bilo malo cudno i pogledam ja malo bolje LAN ulaz kad ono ne svetle lampice(ima zutu i zelenu, zuta je samo indikator da je ethernet kabel utaknut a zelena zavisi od brzine tj 10mbps,100mbps,1gbps)... to mi je bilo jos cudnije. Nakon toga probao sam sa drugim kablom al opet ne radi(kablovi provereno rade), probao sam cak i druge LAN ulaze na modemu ali ista prica...
99.99% sam siguran da je LAN ulaz na ploci crkao ali eto ipak da vas pitam...
I jos nesto, koliko bi kostala popravka? kontam da to nije tesko zameniti, samo se odlemi, stavi novi i zalemi..