• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

EVGA's P55 Motherboard Lineup

illidan

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.117
Rezultat reagovanja
3.843
Moja konfiguracija
With the release of Intel’s new Lynnfield processors rapidly approaching, our testing room is filling with P55 motherboards at an alarming pace. It is more than evident that every motherboard manufacturer wants to get the jump on their competition by literally flooding the market with Lynnfield-supporting products from the moment the chips are officially released.

Among our stack of retail boxed P55 boards there stands a lone nondescript white box that holds the board we are previewing here today: an early production version of the EVGA P55 FTW. This is board is going to be in the higher-end range of their P55 line-up and has features a-plenty.

This preview will be a bit different from the other ones we will be doing over the course of the next few weeks. Naturally, we can’t show you any BIOS screenshots, performance numbers or overclocking results but what we can do is give you a quick picture tour around the motherboard. We can’t post detailed specifications or features for the time being either as EVGA would like to keep some of their game-changing additions under wraps until they are ready to fully unveil the board alongside Lynnfield processors. In such a highly competitive market, we can totally understand this decision on their part.

Speaking of EVGA’s line-up, we can promise you that once everything is said and done there will be no fewer than seven P55 boards available ranging in price from under $200 for the P55 LE to quite a bit higher for the upcoming P55 Classified. Anything more than $250 may seem a lot to pay for a Lynnfield-supporting motherboard but both the P55 FTW 200 and the Classified 200 will use Nvidia’s nForce 200 chip. Depending on the layout, we have seen boards where nForce 200 effectively adds the capability to run up to 40 PCI-E lanes when combined with the 16 from the Lynnfield CPU. There is an additional four already provided by the P55 PCH.

After we are done putting the P55 FTW under the microscope, we’ll give the rest of the EVGA P55 line-up a look by showing everything from an mATX board to some tantalizing details about the upcoming (and still under cover) P55 Classified. All in all, this should be an interesting little article so let’s get the show on the road.

Izvor: HardwareCanucks.com

suba

PCAXE Member
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
403
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-7700K @ 4.7GHz :: Raijintek Ereboss
Motherboard:
Asus Z170-A
RAM:
G.Skill Trident Z 3200 MHz C16 DDR4 16GB(2x8)
VGA & cooler:
MSI GTX 1060 Gaming X 6 GB
Display:
Ergolynx Dual VESA Monitor Arm :: Dell P2414H AH-IPS :: Benq Zowie XL2411
HDD:
Samsung EVO 850 250GB :: 3 x 1.5TB Samsung F2 EcoGreen :: 4TB WD Red
Sound:
Asus Xonar Essence STX (2xLME49720NA) :: Bower & Wilkins DM570 & Technics SU-V90D :: Philips SHP9500
Case:
Phanteks Enthoo Pro :: 4x Noctua NF-A14 :: 1x Phanteks PH-F140SP :: 1x Phanteks PH-F200SP
PSU:
EVGA SuperNOVA 850 G2
Mice & keyboard:
Zowie ZA11 :: Zowie G-SR :: Cooler Master Quickfire TK Cherry MX Blue
Internet:
Ikom 100/3 :: Asus RT-AC55U
OS & Browser:
Windows 10 Pro x64
Other:
Dell XPS 15 L502x
Sta reci, savrsenstvo :balavim:

Vule

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.964
Rezultat reagovanja
232
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 7 5800X3D / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard:
Gigabyte B550 Aorus Elite AX V2
RAM:
32GB Geil Orion 3600Mhz
VGA & cooler:
XFX Merc RX6900XT
Display:
Dell S3222DGM
HDD:
Kingston Fury Renegade 1TB / Samsung 970 EVO Plus 1TB
Case:
DeepCool CH560 Digital
PSU:
ASUS ROG 750W Gold

ays

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
17.07.2009.
Poruka
1.376
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Врх!
Само један мали проблем... нема их и вероватно их неће ни бити код нас. :(

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Moje futureproof napajanje ima to. Bozhe koliko sam srecjan !!!

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
Meni zaista nije jasno cemu ce sluziti 2 8-pinska konektora za napajanje, x58 ploche ga nemaju a u njih se bocka i7 koji je jachi i zahtevniji procesor od ovoga. Ovo ne da me je iznerviralo i naljutilo, znaci stvarno nema smisla koliko tople vode izmishljaju uochi pojavljivanja i5 platforme. Bezobrazluk.

d0minat0r

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.633
Rezultat reagovanja
58
Moja konfiguracija
VGA & cooler:
Gainward 4850 512DDR3
Display:
Viewsonic 24"
HDD:
seagate 500Gt Single P
Case:
/
Optical drives:
Samsung 203D
Mice & keyboard:
A4tech oscar X 748K i microsoft ergo natural 4000
Internet:
ADSL 4Mbit
OS & Browser:
WIN7
pa i za P55 ima CPU sa 4/8 tako da . . . inace i ja mislim da je ovako cisto da se kaze e EVGA ima 2 x 8pin daj boze da nije tako ali tesko . . .
bruka su ploce odushevilo me ono E VGA show volt znaci strashno :eek: :eek: :balavim: :balavim:

peja81

Moderator
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
9.938
Rezultat reagovanja
2.488
Moja konfiguracija
Врх!
Само један мали проблем... нема их и вероватно их неће ни бити код нас. :(
Navodno ce ih biti u BH (X58, a verovatno i ovih malo kasnije).

Vule

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.964
Rezultat reagovanja
232
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 7 5800X3D / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard:
Gigabyte B550 Aorus Elite AX V2
RAM:
32GB Geil Orion 3600Mhz
VGA & cooler:
XFX Merc RX6900XT
Display:
Dell S3222DGM
HDD:
Kingston Fury Renegade 1TB / Samsung 970 EVO Plus 1TB
Case:
DeepCool CH560 Digital
PSU:
ASUS ROG 750W Gold
Meni zaista nije jasno cemu ce sluziti 2 8-pinska konektora za napajanje, x58 ploche ga nemaju a u njih se bocka i7 koji je jachi i zahtevniji procesor od ovoga. Ovo ne da me je iznerviralo i naljutilo, znaci stvarno nema smisla koliko tople vode izmishljaju uochi pojavljivanja i5 platforme. Bezobrazluk.
Mogli su da ubace i dva 24-pinska konektora, ili npr. da smisle 28-pinski, to bi bilo sigurno revolucinarno. Ili možda da su stavili USB konektor na samu ploču, ne na backplate, znači da možeš da ubodeš EVGA fleš (ali samo EVGA fleš) u njega i učitaš sjajni boot logo screen na primer... Naravno, crni USB konektor, i crni USB fleš, koji zahteva dva USB porta da bi radio punom brzinom...

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Chemu toliko jedanje kada barem jedan od nas cje mocji da je upali : ))))))

illidan

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.117
Rezultat reagovanja
3.843
Moja konfiguracija
Ova ploča ima dva 8pin konektora za napajanje? :confused:
inace ovo nije najjaca evga p55 ploca, vec ce biti classified a od nje nema slika, tj prva je slika ovde od classified (btw nazivi slika su nazivi ploca :))
evga x58 classified ima 2 8pin konektora (600W max power za cpu)
Mogli su da ubace i dva 24-pinska konektora, ili npr. da smisle 28-pinski, to bi bilo sigurno revolucinarno. Ili možda da su stavili USB konektor na samu ploču, ne na backplate, znači da možeš da ubodeš EVGA fleš (ali samo EVGA fleš) u njega i učitaš sjajni boot logo screen na primer... Naravno, crni USB konektor, i crni USB fleš, koji zahteva dva USB porta da bi radio punom brzinom...
ne moze 2 24pin konektora :) ne postoje napajanja sa 2 24pin konektora

a sto se tice usb konektora na ploci, pogledaj asus p55ws supercomputer :D

Poslednja izmena:

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
FantomX je napisao(la):
Jel? A kako to objashnjavash da EVGA Classified plocha radi na ludim klokovima kao shto su 240 MHz za BCKL za 24/7 i na suludim za sportski OC :) I kako to da je masa svetskih rekorda u apsolutnoj kategoriji napravljeno bash na ovoj matichnoj plochi?

:wave:

illidan

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.117
Rezultat reagovanja
3.843
Moja konfiguracija
kod classified je i sam socket pravljen od kvalitetnijih materijala (ima u sebi i 14karatnog zlata) a izgleda kao black chrome

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
Jel? A kako to objashnjavash da EVGA Classified plocha radi na ludim klokovima kao shto su 240 MHz za BCKL za 24/7 i na suludim za sportski OC :) I kako to da je masa svetskih rekorda u apsolutnoj kategoriji napravljeno bash na ovoj matichnoj plochi?

A jel' kako oni gigabyte modeli gaze BLCK bez tih svemirskih dodataka, mislim 600W za CPU, pa nije to traktor pa da se pali na gurku, nema shanse da me neko ubedi da je to potrebno, pogotovu za max clock i sportski OC. Dosada nije bilo pravilo da su najskuplje ploce i najbolje za xtreme OC, seti se samo P5K vanile i slicnih ploca, nije im trebalo 24 faze ni gomila dodatnih konektora... Bolje da su pravili plocu bez zlata u socket-u i duplih konektora, bila bi isto lepa a manje bi koshtala. ;)

illidan

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.117
Rezultat reagovanja
3.843
Moja konfiguracija
a jel oni gigashit modeli imaju ovakav ripple :D

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
Ponovi citiram sam sebe i izmishljanje tople vode, sta je sledece, 96phase virtual, sta li vec? Marketing i to dobar uz odgovarajucu (paprenu) cenu i to je to. Ali necemo polemisati, svaka roba ima svoga kupca pa i ova. Moj stav je da je totalno besmisleno sve ovo, pa i ovaj ripple, tako da....

illidan

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.117
Rezultat reagovanja
3.843
Moja konfiguracija
sve zavisi cemu stremis :)

mcrazy

PCAXE Member
Učlanjen(a)
09.05.2009.
Poruka
473
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
W3520
Motherboard:
Foxconn Bloodrage
RAM:
3x2GB OCZ 1866
VGA & cooler:
GTX280
Display:
22'
HDD:
640GB
Case:
HAF 932
PSU:
HX750
Optical drives:
samsung
Mice & keyboard:
G15, G5
Vidi, classified ne kosta toliko zbog tih dodataka ;) Oni bi lepo zaradjivali sve i da kosta 300$ ali posto je apsolutno najbolja ploca, mogu da stave cenu kakvu hoce, jer nemaju konkurenta ;)
EVGA cilja na najbolji oc, jer su sada usli u dosta vece trziste nego sto su bili pre kada su radili samo ploce sa nv chipsetom. Moraju da ulazu u nesto i forsiraju da bi stvorili ime, a kud ces bolji marketing od oc-a :D

d0minat0r

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.633
Rezultat reagovanja
58
Moja konfiguracija
VGA & cooler:
Gainward 4850 512DDR3
Display:
Viewsonic 24"
HDD:
seagate 500Gt Single P
Case:
/
Optical drives:
Samsung 203D
Mice & keyboard:
A4tech oscar X 748K i microsoft ergo natural 4000
Internet:
ADSL 4Mbit
OS & Browser:
WIN7
a ja bas teo da kazem za tih 600w nije da treba za CPU nego da naposka lakse sve to podnese i samim tim ima manji shum :)

Diabolique

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.705
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
10001FALS, 10EACS, 10EADS
Sound:
Audigy@Z5500
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
A jel' kako oni gigabyte modeli gaze BLCK bez tih svemirskih dodataka, mislim 600W za CPU, pa nije to traktor pa da se pali na gurku, nema shanse da me neko ubedi da je to potrebno, pogotovu za max clock i sportski OC. Dosada nije bilo pravilo da su najskuplje ploce i najbolje za xtreme OC, seti se samo P5K vanile i slicnih ploca, nije im trebalo 24 faze ni gomila dodatnih konektora... Bolje da su pravili plocu bez zlata u socket-u i duplih konektora, bila bi isto lepa a manje bi koshtala. ;)
Ok nadji mi najbolji GA skor na svetu koji mozesh ;) A ja cu onda da ti nadjem najbolji EVGA skor za BCLK ;) Pa da uporedimo " ko vozi traktor, a ko otvara kapiju*" :D I koliko sam skapirao ovde nije rech o ceni nego o kvalitetu ;)

*tm by micri

ivke76

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
190
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
jbg provalili ljudi da i medj' geekovima ima "milionera" :)

Vertu signature medj' plocama :cool:

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
jbg provalili ljudi da i medj' geekovima ima "milionera" :)

Vertu signature medj' plocama :cool:
Ne znam da li to zlato u socketu pomaze i da li dva konetora za CPU pomazu, ali znam da EVGA Classified shije sve ploche i uzduz i popreko u svim segmentima kada je X58 chipset u pitanju ;) Ja samo ne volim kada je neko po pitanju nechega iskljuchiv, bez labaratorijskih argumenata koji su ovde neophodni.
EVGA Classified je verovatno najbolja matichna plocha ikada napravljena ;) Cena je ovde u drugom planu. Ja prvi je ne bih kupio jer smatram da mi i duplo jeftinija X58 plocha zavrshava posao, ali ako bi birao najbolje ne bih se mnogo neckao ;)

mcrazy

PCAXE Member
Učlanjen(a)
09.05.2009.
Poruka
473
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
W3520
Motherboard:
Foxconn Bloodrage
RAM:
3x2GB OCZ 1866
VGA & cooler:
GTX280
Display:
22'
HDD:
640GB
Case:
HAF 932
PSU:
HX750
Optical drives:
samsung
Mice & keyboard:
G15, G5
Ako nema garanciju, ja bih se malo neckao :) Isto kao i za dfi x58...
Kod obe ploce, naponska sekcija cesto pregori, samo tako, bez ikakve najave. Onda pregaranje atx konektora, ff code bug i sl. Ali ako zelis ganjati rezove, nemas izbora :D

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
Ok nadji mi najbolji GA skor na svetu koji mozesh ;) A ja cu onda da ti nadjem najbolji EVGA skor za BCLK ;) Pa da uporedimo " ko vozi traktor, a ko otvara kapiju*" :D I koliko sam skapirao ovde nije rech o ceni nego o kvalitetu ;)

*tm by micri
Nema razloga da trazim skorove, mislim da je jasno sta sam zeleo da kazem, druga stvar je to sto kaze Ivke da su se dosetili da medju OC-erima ima milionera. u kvalitet nema sumnje, i Asus je po svojim kutijama kacio i lepio nalepnice, ultimate, kool, super duper, a opet su ploce bile tik malo iznad proseka. eVGA je pokupio njihovu foru, koja je dobra i prolazi medj' rajom. :)

Vrh