• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

AMD A* 5500K (RADEON HD7560D)

bulajic.blagoje

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
10.01.2013.
Poruka
14
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pozdrav svima,

Nedavno sam kupio ovaj APU i usadio ga u ploču ASrock FM2A75 PRO 4
nisam guru ali sam shvatio da je ovoj grafičkoj ˝karti˝ potrebna brza memorija
pa sam zaglavio u ploču 4gb kingstona @ 1866mhz.
U startu nisam previše očekivao od ovakve grafike mada po testovi koji kruže
po netu ispade da se na ovome može malo i igrati. Ipak moja iskustva govore suprotno,
iz ove konfiguracije nisam uspeo da iscedim ni 30 fps na World of Tanks
pri srednjim podesavanjima bez AA a min fps je i ne igrivih 15.
Drajvere sam naravno instalirao, u biosu sam gpu jedinici dodelio 1gb rama, klokovao sam kor gpu-a na 890mhz.

Ako neko zna gde grešim molio bih da me uputi. (odgovor tipa pogrešio si što si ovo kupio ne želim jer znam to sad i sam :) )

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
WoT ti je jedan od najlošije optimizovanih igara današnjice, tako da je takav rezultat normalan.

:wave:

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dell n5010, Intel Core i3 370M 2.4 GHz, 4 GB DDR3 1333
CPU & cooler:
Intel Core i7 4790K @ 4.5 GHz
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
16GB Kingston HyperX Beast 2400
VGA & cooler:
Sapphire AMD Radeon R9-280X
Display:
Viewsonic VA2342 23" LED, LG 25"Ultrawide, Samsung VA2342 23"
HDD:
Samsung SSD850 Evo 250GB, Kingston 120GB V300 SSD, 2x1GB WD Caviar black
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Cooler Master G650M modular
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Keyboard/Mouse Cooler Master Storm
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
Pozdrav svima,

Nedavno sam kupio ovaj APU i usadio ga u ploču ASrock FM2A75 PRO 4
nisam guru ali sam shvatio da je ovoj grafičkoj ˝karti˝ potrebna brza memorija
pa sam zaglavio u ploču 4gb kingstona @ 1866mhz.
U startu nisam previše očekivao od ovakve grafike mada po testovi koji kruže
po netu ispade da se na ovome može malo i igrati. Ipak moja iskustva govore suprotno,
iz ove konfiguracije nisam uspeo da iscedim ni 30 fps na World of Tanks
pri srednjim podesavanjima bez AA a min fps je i ne igrivih 15.
Drajvere sam naravno instalirao, u biosu sam gpu jedinici dodelio 1gb rama, klokovao sam kor gpu-a na 890mhz.

Ako neko zna gde grešim molio bih da me uputi. (odgovor tipa pogrešio si što si ovo kupio ne želim jer znam to sad i sam :) )
Na c2d e4600 @3.2 ghz sa 2mb L2 65nm i sa ati4670 koji je po performansama kao amdov apu ili cak losiji baca 30-35 fps. Proveri da li si nabo RAM u dual channel. U kojoj rezuciji igras?

Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk

Shang Tsung

Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011.
Poruka
4.813
Rezultat reagovanja
166
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Zvijer :p
CPU & cooler:
Intel i7 9700K@5GHz ft. EKWB H2O
Motherboard:
ASUS ROG Strix Z370-E Gaming
RAM:
Corsair Dominator Platinum 32GB 3000MHz
VGA & cooler:
ASUS RX 5700 XT Strix OC
Display:
LG 32GK850G (VA 165Hz) + AOC Q3279VWFD8 (IPS 75Hz)
HDD:
SSD Samsung 970 EVO 500GB + WD 4TB EFAX
Sound:
ASUS Essence STU + Rotel RA-05/JBL L16 Decade/SVS PB1000 + Sennheiser HD515
Case:
Lian Li 011 Dynamic (black)
PSU:
Seasonic SS-760XP2 Platinum
Mice & keyboard:
Razer Deathadder Chroma + ASUS Echelon mousepad + Redragon Dark Avenger RGB
Internet:
ASUS RT-N18U + Ubiquiti AP AC LR @ 250/25Mbit
OS & Browser:
Win10 64-bit
Other:
Logitech C920 Webcam, Logitech Cordless Rumblepad 2
Ja WoT ne mogu normalno da igram ni sa gtx460, a kamo li sa necim slabijim (u fullHD rezoluciji). :)

bulajic.blagoje

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
10.01.2013.
Poruka
14
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
@drfedja Pa.. da koristim fullHD.

Sad me interesuje sledeca stvar .. Da li je iko ovde probao ovaj CPU da upari sa HD6670 i ako jeste kakvi su rezultati, vredi li uloziti u to?
Postoji sad tu jedna kvaka (ili mi se cini), naime ako APU srče ddr3 memoriju a recimo nabavim diskretnu opremljenu sa ddr5 sta ce se desiti
da li se diskretna spusta na ddr3 ili?

Hvala momci na savetima

ThePocetnik

Moderator
Učlanjen(a)
30.03.2009.
Poruka
5.087
Rezultat reagovanja
25
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP Pavilion - 14-ce0008nm
CPU & cooler:
Intel Core i7 5820K feat NiC L32
Motherboard:
ASRock X99 WS
RAM:
4x8GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury
VGA & cooler:
Sapphire Pulse 580 4GB
Display:
Dell 2312HM i AOC G2460PF
HDD:
Seagate 3TB, WD Red 3TB, Samsung F3 1TB, Samsung 850 EVO 500GB, HP EX900 512GB, Intel M.2 SSD 6000p
Sound:
Asus Xonar U7 feat Logitech X-530 / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HMC631
Case:
Corsair Carbide 500R
PSU:
EVGA SuperNova G3 750W
Optical drives:
LiteOn iHAS124 / ASUS SBW-06D2X-U
Mice & keyboard:
RedDragon Kala i A4Tech V7 Bloody
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 10 Pro x64
Other:
PS3 Ultra slim 500GB / Shuttle XS35V4
Ako koristis samo diskretnu karticu radice ti isto kao i kod bilo kog drugog procesora tj. nece biti nikakvog spustanja taktova isl.

bulajic.blagoje

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
10.01.2013.
Poruka
14
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ako koristis samo diskretnu karticu radice ti isto kao i kod bilo kog drugog procesora tj. nece biti nikakvog spustanja taktova isl.
Pa to i ja znam ali ne znam sta se desava kada su u hibridnom kros. imam APU iz naslova i ta diskretna kartica me zanima samo iz tog razloga sto zelim da poteram je u par sa APU i tako za male pare dignem GPU performanse... nisam neki gejmer al volim ponekad da igram World Of Tanks koji crkava na samom APU-u:)

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dell n5010, Intel Core i3 370M 2.4 GHz, 4 GB DDR3 1333
CPU & cooler:
Intel Core i7 4790K @ 4.5 GHz
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
16GB Kingston HyperX Beast 2400
VGA & cooler:
Sapphire AMD Radeon R9-280X
Display:
Viewsonic VA2342 23" LED, LG 25"Ultrawide, Samsung VA2342 23"
HDD:
Samsung SSD850 Evo 250GB, Kingston 120GB V300 SSD, 2x1GB WD Caviar black
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Cooler Master G650M modular
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Keyboard/Mouse Cooler Master Storm
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
Ja WoT ne mogu normalno da igram ni sa gtx460, a kamo li sa necim slabijim (u fullHD rezoluciji). :)
WoT je jedna loše optimizovana igra. Mislim da koristi do 2 threada što se tiče CPU strane. ;)

Pa to i ja znam ali ne znam sta se desava kada su u hibridnom kros. imam APU iz naslova i ta diskretna kartica me zanima samo iz tog razloga sto zelim da poteram je u par sa APU i tako za male pare dignem GPU performanse... nisam neki gejmer al volim ponekad da igram World Of Tanks koji crkava na samom APU-u:)
Imam komšiju koji je igrao WOT na Celeronu D (Prescott jezgro).... :troll: To je bila grafika za sladokusce - mogao je da uživa u svakom frejmu. Prelaskom na C2D je progledao.

Poslednja izmena:

bulajic.blagoje

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
10.01.2013.
Poruka
14
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
WoT je jedna loše optimizovana igra. Mislim da koristi do 2 threada što se tiče CPU strane. ;)
Ok, to sam uvideo i sam da je WOT na dosta cudnom balansu optimizacije.
Ipak ne mogu da menjam igru al mogu gpu pa me i dalje zanima sta se desava kada se pusti crossfire sa procesorom. Nekako mi je logicno da ce se klok memorije u diskretnoj grafici prilagoditi onom koji koristi cpu sto (1866mhz) dovodi do pitanja da li kupiti karticu sa ddr3 ili sa ddr5. Ako kupim opremljenu sa ddr5 memorijom i spusti se klok na ddr3 jasno je da sam bacio pare. Istina uvek mogu samostalno da je poguram ali pitanje je sta daje bolje rezultate APU+Diskretna@ddr3 ili sama diskretna kad radi na nativnom kloku memoprije ddr5
Mislim da nebi bilo lose da neko ovo istestira i okaci na sajt/forum kontam da ce sad a i u boducnosti dosta ljudi doci svesno ili nesvesno u ovu situaciju:rolleyes:

Poslednja izmena:

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
+1

Nismo imali test CPU + diskretna vs APU + CF. Debata da li uzeti neki Celeron i 7770 ili ciljati na APU i kasnije na CF je još uvek otvorena. :)

bulajic.blagoje

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
10.01.2013.
Poruka
14
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
+1

Nismo imali test CPU + diskretna vs APU + CF. Debata da li uzeti neki Celeron i 7770 ili ciljati na APU i kasnije na CF je još uvek otvorena. :)
Ok to stoji sve samo sam se nadao da mi neko moze odgovoriti direktno na pitanje
Sta radi diskretna grafika (recimo ddr5) kada je u CF sa APU procesorom koji se sluzi ddr3 memorijom? Da li obe koriste svoju memoriju (nativne brzine) ili se diskretna spusta sa ddr5 na ddr3.

goldi

PCAXE Member
Učlanjen(a)
20.12.2010.
Poruka
265
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Case:
m
Ako hoces jedan savjet mislim da sa HD6670 neces dobiti puno, igra lose radi na AMD-e apu
Haj pogledaj koliko je procesor zauzet prilikom igranja, pa onda ces znati treba li ti jaca grfika ili ne.

bulajic.blagoje

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
10.01.2013.
Poruka
14
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ako hoces jedan savjet mislim da sa HD6670 neces dobiti puno, igra lose radi na AMD-e apu
Haj pogledaj koliko je procesor zauzet prilikom igranja, pa onda ces znati treba li ti jaca grfika ili ne.
Cekaj ti ciljas da je procesor slab? P.s. nisam siguran da zauzece procesora prikazuje nmjegovo gpu jezgro

bulajic.blagoje

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
10.01.2013.
Poruka
14
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Evo kako izgleda ... ugazen prvi kor (sto je normalno jer sve igre idu na jedan kor) ostali lade

goldi

PCAXE Member
Učlanjen(a)
20.12.2010.
Poruka
265
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Case:
m
Da stara je igra ne koristi pravilno tvoj cpu, nemoj da pogresno shvatis tvoj procesor je odlican u drugim igrama ce da dodje do izrazaja, ali ova igra lose radi na amd.e procesorima.
S obzirom da igras u 1080p spusti rezoluciju na minimalnu recimo 1366x768 pa javi koliki onda imas fps i takodje prati cpu iskoristenost tako ces doci do podatka da li je u pitanju neoptimizovanost igre za tvoj cpu ili je bas problem grafika u tom APU ( vjerovatno je nejaka i ona je glavni krivac losi performansi)

bulajic.blagoje

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
10.01.2013.
Poruka
14
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Da stara je igra ne koristi pravilno tvoj cpu, nemoj da pogresno shvatis tvoj procesor je odlican u drugim igrama ce da dodje do izrazaja, ali ova igra lose radi na amd.e procesorima.
S obzirom da igras u 1080p spusti rezoluciju na minimalnu recimo 1366x768 pa javi koliki onda imas fps i takodje prati cpu iskoristenost tako ces doci do podatka da li je u pitanju neoptimizovanost igre za tvoj cpu ili je bas problem grafika u tom APU ( vjerovatno je nejaka i ona je glavni krivac losi performansi)
WOT i nije stara igra ali nije optimizovana to smo vec zakljucili, nisam gamer samo igram ovo s***e od igre. Sto se tice rezolucije teram je na max jer o5 wot mi ne daje neku normalnu manju (izgleda veoma cudno van proporcije ekrana).
Koliko se ja razumem u tu stvar smanjenjem rez resavam problem smanjenja opterecenja gpu-a ali vise video memorije koja je spora za 1080p

goldi

PCAXE Member
Učlanjen(a)
20.12.2010.
Poruka
265
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Case:
m
Cudno da ne mozes da spustis rezoluciju?
Spustanjem rezolucije ili smanjenjem detalja u igri na minimum gpu bi trebao da daje veci fps.
Ako bi spustanjem rezolucije dobio fps preko 30 tj da bude igrivo onda bi bilo jasno sve treba ti jaca GRAFICKA ;)
U svakom slucaja ta graficka i tom APU nije dovoljna da se igra na 1080p to je definitivno za tu rezoluciju treba jaca graficka, mislim da sa HD6670 ne bi puno dobio jer kad bi je stavio u CF ja mislim da bi se ona prilagodila toj grafickoj vec postojecoj u tom apu tako da bi dobio mozda i losije performanse nego kad bi stavio HD6670 DDR5 kao diskretnu grficku i potpuno time iskljucio vec postojecu (moje misljenje nisam probao)

bulajic.blagoje

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
10.01.2013.
Poruka
14
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Cudno da ne mozes da spustis rezoluciju?
Spustanjem rezolucije ili smanjenjem detalja u igri na minimum gpu bi trebao da daje veci fps.
Ako bi spustanjem rezolucije dobio fps preko 30 tj da bude igrivo onda bi bilo jasno sve treba ti jaca GRAFICKA ;)
U svakom slucaja ta graficka i tom APU nije dovoljna da se igra na 1080p to je definitivno za tu rezoluciju treba jaca graficka, mislim da sa HD6670 ne bi puno dobio jer kad bi je stavio u CF ja mislim da bi se ona prilagodila toj grafickoj vec postojecoj u tom apu tako da bi dobio mozda i losije performanse nego kad bi stavio HD6670 DDR5 kao diskretnu grficku i potpuno time iskljucio vec postojecu (moje misljenje nisam probao)
E vidis to me zanima jer ne znam kako se ponasa diskretna po pitanju memorije. Inace spustim ja rez poraste onda fps ali posle svakog reseta igre moram opet da stelam rezoluciju. Naime ostane ta niza ali se izgubi odnos strana i dobijem gore i dole crnu slajfnu i sve je stisnuto odozgo i od dole.

Generalno kazem da bi trebalo neko ko se razume u tehnologije koje ati gura sa APU procesorima trebao da iscacka info vezan za situaciju sa ddr3 (procesorova memorija) VS. ddr5 (memorija diskretne 6670).
Ipak amd reklamira tu "fenomenalnu mogucnost" CF-a sa tom grafikom pa sad ima ljudi koji se manje razumeju (kao ja) pa da ne bacaju(bacam) pare.

Sto se tice performansi ima nekih testova koji ukazuju na boost od 2-30% sto bi meni bilo dovoljno jer polovnjakusa 6670 se moze naci lako a i nova nije krvavo skupa sa druge strane ako ulozim u nesto jace moram odvojiti znacajno vecu sumu + novo napajanje :D a gratis onda dogje da sam bacio potencijal APU-a :balavim:

goldi

PCAXE Member
Učlanjen(a)
20.12.2010.
Poruka
265
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Case:
m
Tvoja HD7560D ima 256 SP i core clok 760 i ddr3 ti kad bi stavio HD6670 sa ddr5 memorijom ne vjerujem da bi to dobro radilo cak sam vise ubjedjen da bi sama HD6670 sa ddr5 memorijom bolje radila nego da se upari sa vec postojecom grafickom u tom APU.
U stvari ja nigdje nisam procitao da se HD6670 sa ddr5 memorijom moze upariti u cf sa HD7650D, a iako moze cf driveri podrska to bi ti donjelo samo vece muke.

Vrh