Reinstalirao sam win i isto se desava. Krenu0 sam sa 13.1 i isao u nazad sa drajverima. Sa 12.10 drajverima sam najdalje stigao, a da ne pukne, do onih metalnih kraba, valjda je to negde oko polovine igre, ne znam tacno. Tek je tu pocelo da puca. Sa novijim drajverom puca u prvih 15 min igre.Sarumane prestani vise da se prenemazes i reinstaliraj windows!
Hsv karta je jos dobra a novi drajveri bi trebalo da donose poboljsanje sta ti je cudno?Uzivaj
Grafiku nisam klokovao, radi na def kloku 1000/1200 1.219v. Temp ne prelazi 55-56c. Vent se vrti oko 40%. Proc jeste klokovan (4GHz, nb2600, ram 1600) testirao sa Linx-om i prolazi.Pitanje je da li je do drajvera ili da li je samo do drajvera. Nema logike da matora 5850 radi savrseno sa 13.1 drajverima (cak sam i podesavanja u poslednjoj trecini igre mogao da podignem na high i uz very high teksture i SMAA 2X imadoh 50 fps prosek ako ne i vise ) a da najnovija zver 7870 brljavi.
Da ti ne puca mozda procesor ako je overklokovan? Jel imas iste probleme i kada je 7870 na default klokovima?
I ja sam zamrzeo amd gpu u poslednjih godinu dana zbog losih drajvera ali ja imam graficku za koju amd bas zabole sto se tice podrske u drajverima.. zato mi nije jasna situacija kod tebe, najnoviji i jak model a toliko smara. Aj da je neka najjeftinija, tipa powercolor ili xfx pa da sumnjas na kvalitet.. ali Asus..
Nisam probao drugi slot, probacu i to.. AV sam gasio, i okolne programe,Net. Cak sam reinsalirao i drajvere za zvuk. Naponska na ovoj ploci je zadovoljavajuce hladna, pogotovo jer mi sa strane duva 14-ca na nju i graficku. Cak mi je sad niza temp sa novom grafickom.Da se meni desi tako da rebnem 20x instalaciju drajvera zaključio bih na kraju da nije do drajvera problem. Probaj da ubodeš tu kartu u drugi pci-e x16 slot. Pogasi sve programe koji ti nisu neophodni, EasyTune, Av ako koristiš i sl. Promeni podešavanje za ventove na grafičkoj stavi da ti odmah posle 40 C digne vent na 80% samo dok igraš Crysis3. Proveri napone na napajanju da vidiš da li izlaze iz atx specifikacije, stavi dodatni ventilator da duva na chipset, naponsku, ili samu grafu .. itd
Sa 5850 mi je pukla jednom (na onom polju sa travom) i vise ne. Nastavio sam sa igrom do one brane, ali sam u medjuvremenu prodao karticu.Ma nije sigurno do drajvera "samo" problem,igrao sam malo krizu i betu i final na 7850 i radi mi super,ne puca nista...(beta najnoviji drajveri)
Ma ovaj 965 jede za dorucak taj i3..probleme pravi amd konfiguracija. Kriza je osetljiva na oc, to stoji, i ja sam morao da spustim klok na grafickoj malo, ali ne moram da oc-ujem memoriju nb, cpu i to sve sa ovim preskupim i3 cpu-om Mozda da nisi ustedo 30-40e glava ne bi bolela
edit: MORAO sam da natrolujem jbg, morao sam!
Moram se sloziti sa mojim mladjim kolegomJos jednom ne pljujte AMD karte!!!Imam gomulu ekipe koja pljuje po njima pa se pre ili kasnije ispostavi da je nesto drugo problem ili neka hardwerska zavrzlama ili je do bajate verzije igre.
Sace da se javi neki genijalac i da kaze sa Nvidijom ti se to nebi desavalo Ma ne oni su posebni Ne mogu da verujem kakve probleme ljudi prave sebi radi 500-600 mhz kao da ce im to doneti neko veliko poboljsanje performansi!?
Nedaj boze da je u meni...mislim problem..E moj Sarumane,napljuva ti amd,mi se ubismo da ti pomognemo kad ono problem u tebi
E zato se isplati biti strpljiv pa uzeti preko steama ili origina oridji i picis.Evo i ja imam jedan vrlo čudan problem sa igrom. Instalirao ti ja da oprobam i sve ok, uđem u igru malo odigram, nepunih 10min. izađem, odem da klopam, vratim se, pokrenem igru ponovo i.... ništa se ne dešava! Dobijem samo splash screen i to je to. Reinstaliram igru, ma ni da proba da uđe!
Igre sve bagovitije, sve skuplje i traže sve skuplji hardver da bi se igrale a nisu ni za kur*a!