ricpi
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 21.01.2012.
- Poruka
- 83
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
ima vec neko vreme kako cujem disk na kojem su filmovi,muzka,download... ponekad skljocne kao da se ugasi pa upali ali nisam obracao mnogo paznju na to ali mi je bilo sumnjivo kako to do sad nije cinio.proveravao sam ga sa hd tune i smart je bio ok osim sto je imao 13 losih sektora koje je zaradio od bsod-ova dok sam pokusavao da klokujem masinu.ostavim ja komp preko noci(nikad ga ne gasim) , spavam i cujem da disk skljoca vise nego ranije ali opet se nisam mnogo zainteresovao jer mi je sistem na ssd-u.jutros pokusam da upalim utorrent ciji je download folder na tom disku i win ode u majcinu.posle restarta vidim da mi nema tog diska.probao sam da zamenim kablove i nista,stvljao sam ga u rack i isto.
trenutna situacija je sledeca:
-ne vidi ga bios
-i disk se ne vrti (znaci ladan ko spricer i ne daje ama bas nikakve znake zivota)
u pitanju je disk hitachi hdt721050sla360 500GB pa me zanima da li da vadim magnet iz njega ili bi zamena elektronike odradila posao?
molim bez onoga trebao si odma bla bla...znam i ja sad sta sam trebao
trenutna situacija je sledeca:
-ne vidi ga bios
-i disk se ne vrti (znaci ladan ko spricer i ne daje ama bas nikakve znake zivota)
u pitanju je disk hitachi hdt721050sla360 500GB pa me zanima da li da vadim magnet iz njega ili bi zamena elektronike odradila posao?
molim bez onoga trebao si odma bla bla...znam i ja sad sta sam trebao