• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Filmovi i serije koje ste gledali ili gledate

hsv.stoned

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.04.2011.
Poruka
1.478
Rezultat reagovanja
15
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD RYZEN 7 2700/LC-CC-120
Motherboard:
MSI B450 Tomahawk Max
RAM:
Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200MHz (CL16)
VGA & cooler:
Sapphire RX 580 Pulse 8GB
Display:
AOC i2481FXH
HDD:
Kingston A2000 M.2 NVMe 500GB, Toshiba P300 3TB, WD Black 750GB, 2 x WD Blue 10EALX 1TB
Sound:
FiiO K5 Pro + Fostex TR-90/Sennheiser HD650/AKG K240 Sextett/PreSonus HD7/ATH-CKX9/SFR DT6 | 2.1 50W
Case:
Cooler Master Mystique 632s Black & Silver
PSU:
Cooler Master G550M
Optical drives:
Samsung SH-222AB DVD/RW
Mice & keyboard:
Asus ROG Chakram wireless + Asus ROG Strix Scope RX, Logitech MK320 wireless
Internet:
SBB 150/10 Mbps
OS & Browser:
Windows 10 Pro || Mozilla Waterfox
Other:
Sony Xperia™ XZ2
Pa kada se zna da ja (polu)bljuvotinama kao tropa de elite, taken 1 (dvojka jos gora), prometheus, red lights itd dajem 5/10, sto znaci aj odgledao sam, da se ne nerviram previse mada sam tu na granici :D onda 8/10 za full metal jacket ima odredjenu ''tezinu'' :D

Jel to sincina place u 6 ujutru? :)

Poslednja izmena:

Vule

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.964
Rezultat reagovanja
231
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 7 5800X3D / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard:
Gigabyte B550 Aorus Elite AX V2
RAM:
32GB Geil Orion 3600Mhz
VGA & cooler:
XFX Merc RX6900XT
Display:
Dell S3222DGM
HDD:
Kingston Fury Renegade 1TB / Samsung 970 EVO Plus 1TB
Case:
DeepCool CH560 Digital
PSU:
ASUS ROG 750W Gold
Bljuvotina kao Tropa de Elite? :eek:

Auh, nemam adekvatan komentar...

hsv.stoned

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.04.2011.
Poruka
1.478
Rezultat reagovanja
15
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
MSI B450 Tomahawk Max
RAM:
VGA & cooler:
Display:
AOC i2481FXH
HDD:
Kingston A2000 M.2 NVMe 500GB, Toshiba P300 3TB, WD Black 750GB, 2 x WD Blue 10EALX 1TB
Sound:
FiiO K5 Pro + Fostex TR-90/Sennheiser HD650/AKG K240 Sextett/PreSonus HD7/ATH-CKX9/SFR DT6 | 2.1 50W
Case:
PSU:
Cooler Master G550M
Optical drives:
Samsung SH-222AB DVD/RW
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 150/10 Mbps
OS & Browser:
Other:
Sony Xperia™ XZ2
Meni je to komercijalna polubljuvotina sa ocajnom histericnom glumom (karakteristicnom za to podneblje), naivnom pricom (drugi deo je mnogo bolji sto se toga tice) ali opet ima neku minimalnu vrednost i moze da se odgleda kao instant film za jedno gledanje u zivotu :)

Cidade de Deus aka City of God je za 5 klasa bolji film (slicne tematike) u svakom smislu :)

http://www.rottentomatoes.com/m/city_of_god/

Vule

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.964
Rezultat reagovanja
231
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
32GB Geil Orion 3600Mhz
VGA & cooler:
XFX Merc RX6900XT
Display:
Dell S3222DGM
HDD:
Case:
DeepCool CH560 Digital
PSU:
ASUS ROG 750W Gold
Ne mogu čak ni da uzmem preporuku kao validnu nakon takvog kometara :)

Znam, ukusi se razlikuju, da ne ulazimo u dalju raspravu ;)

hsv.stoned

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.04.2011.
Poruka
1.478
Rezultat reagovanja
15
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
MSI B450 Tomahawk Max
RAM:
VGA & cooler:
Display:
AOC i2481FXH
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Cooler Master G550M
Optical drives:
Samsung SH-222AB DVD/RW
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 150/10 Mbps
OS & Browser:
Other:
Sony Xperia™ XZ2
Ako oces odgledaj City of God, ako ti je Tropa de Elite odlican onda je logicno da ti za par klasa bolji film jos vise legne ;)

Poslednja izmena:

a c a

PCAXE Member
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
770
Rezultat reagovanja
24
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Propus@Deneb
Motherboard:
Foxconn
RAM:
Hyper X
VGA & cooler:
AMD
Display:
Samsung
HDD:
WD5000AAKX i WD20EZRZ
Sound:
int.
Case:
690IIa
PSU:
Seasonic
Optical drives:
Pioneer&Liteon
Mice & keyboard:
Chicony&Logitech
Internet:
SBB D3
OS & Browser:
7Ux64/XPSP3

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Meni je Tropa de elite skroz dobar film... mnogo ali mnogo manje smara nego neki filmovi što sam gledao u poslednje vreme kao Lawless i 50 dead men walking.

Vule

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.964
Rezultat reagovanja
231
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
32GB Geil Orion 3600Mhz
VGA & cooler:
XFX Merc RX6900XT
Display:
Dell S3222DGM
HDD:
Case:
DeepCool CH560 Digital
PSU:
ASUS ROG 750W Gold
Tropa mi spada sigurno u top 10, možda čak i top 5 filmova koje sam pogledao, čak i ako se uzme u obzir drugi deo, koji je mnogo više politički, a mnogo manje pucanja i nasilja, ali je opet vrhunski na svoj način.

Jedino što prilazi blizu a da je tog žanra je End Of Watch :)

Fallen

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
30.08.2011.
Poruka
2.884
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
End Of Watch je dobar film, Lawless mi je bio isto ok, dok me je Skyfall malo smorio.

Don Workinson

PCAXE Member
Učlanjen(a)
21.07.2010.
Poruka
935
Rezultat reagovanja
9
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i5 8600K 4.6GHz :: NOCTUA NH-C12P SE14
Motherboard:
ASUS TUF Z370 PRO GAMING
RAM:
2x8GB DDR4 Corsair 3200
VGA & cooler:
SAPPHIRE HD 7790 1GB GDDR5
Display:
Dell U2312HM IPS, Samsung 793DF
HDD:
SSD Samsung 850 EVO 250GB, WD Blue 4TB, Samsung F3 500GB HD502HJ
Sound:
Asus Xonar DG :: CMOY HP AMP :: TAKSTAR HI2050/PANASONIC RP-HTF600E-S/Superlux HD 661/Takstar Pro 82
Case:
NZXT ELITE 340
PSU:
SEASONIC SS-520GB 520W
Mice & keyboard:
Zowie FK2 :: Steel Series QcK+ fnatic, CMStorm Devestator
Internet:
100Mb/s -/6Mb/s SBB
OS & Browser:
Windows 10 x64, Mozilla Firefox
Other:
Xbox Controller
End of watch jos nisam gledao. Lawless je solidan. 7/10. Tom Hardy je beast. Definitivno moj omiljen glumac od mladje garde. U Warriors je objasnio. Kakvu trasformaciju ima neverovatno. Sinoc sam odgledao Sky Fall. Nije ni toliko los kolko sam ocekivao. 6.2/10 od mene ;)

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Jel to sincina place u 6 ujutru? :)
Nego kako, junachki me probudio! :D Nije, shalim se, radio sam do kasno, a legao tek oko 8h.

:wave:

Tropa mi spada sigurno u top 10, možda čak i top 5 filmova koje sam pogledao, čak i ako se uzme u obzir drugi deo, koji je mnogo više politički, a mnogo manje pucanja i nasilja, ali je opet vrhunski na svoj način.

Jedino što prilazi blizu a da je tog žanra je End Of Watch :)
Ukusi se stvarno razlikuju, recimo meni je Tropa previshe usiljen film, ne kazem da je losh, daleko bilo, nije, ali nisam odushevljen, dok mi je recimo City of God vrh, nekako pitak i umeren, a opet ozbiljan i odmeren kako treba. Kapiram sta su u Tropa-i hteli da prenesu na publiku tj kakvu atmosferu, ali ako mene pitas nisu uspeli u tome 100%, jer to moze 100% da skapira samo neko ko je bar malo bio u toj prici i bio u prici sa takvim likovima (bez obzira na stranu), dok je za sve ostale to jednostavno nasilan film sa plitkom pričom.
Recimo, City of God je u tome uspeo 100% i da te uvede u priču i da te izvede iz iste, a da ostane jak utisak.

End of Watch je dobar film, nema sta, ali tu recimo nisam zadovoljan režijom, a kod negativaca glumom, tj nisu me ubedili da su strašni i surovi - mislim da je to moglo mnogo bolje.

:wave:

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.698
Rezultat reagovanja
2.339
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Gigabyte RX 5700 XT 8GB OC
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
Pogledah i ja konacno Hobbita i mogu vam reci da je jako lep film, ali nije za svakoga.
Iskreno nisam ocekivao nista posebno posle trilogije LOTR, ali prica je stvarno odlicna, ne znam zasto sam sumnjao u Tolkinovu mastu i Jacksonovu sposobnost da to pretvori u film.
Ima stvarno vrhunskih scena, Torin je vrhunski heroj. Malo smaraju neki patuljci, ali ja sam na ovaj serijal uvek gledao kao na bajku.
Uglavnom velika preporuka za film, pravi raj za oci i usi, ma i za mozak posle svih onih brainless *****a sto nam servira Holivud, bam bam, bum bum filmovi. :D

Inace 3D je *****e u Koloseju, tamna slika, glupost. Samo u drugim salama nije digitalna slika, tako da ipak preporucujem 3D varijantu ili druge bioskope sa pasivnom tehnologijom. AKo idete u Kolosej, samo iza 8. reda, inace je jako tesko se skoncentrisati na titlove i sliku, a nije dovoljno glasno da bi razumeo sve bez prevoda.

Planiram da gledam jos bar jednom, ali u Delta Citiju, cujem da tamo ima varijanta pasivne 3D tehnologije i da je trenutno najbolja sala u Srbiji. :)

Ocena od mene 9/10 samo zbog par glupih komentara u toku filma
Ne znam jel sam to samo ja ili ima jos ljudi koji uopste nisu uzbudjeni na pomisao o malim ljudima sa velikim dlakavim stopalima koje predvodi Gandalf the *** i koji bi trebali predstavljati heroje omladini?! :S Svakako cu pogledati film i tada doneti konacni sud, mada sumnjam da ce mi se nesto ekstra svideti, meni je LotR smor posebne kategorije (jer izmedju ostalog ne kapiram zasto sva tri dela nisu mogla da stanu u jednu kompaktnu celinu od 2.5/3 sata).
No dobro, ja vise volim akcione SF filmove i gutac sam holivudskim bum dum tras (sto je moj pokojni deda nazivao "vatra, voda, zemljotres filmovi") filmova. Radje ih gledam nego potere, hobite i gobline. Ne znam zasto, nemam neku posebnu averziju samo su mi antipaticni nekako :S Oh well, stvar ukusa.

PS. Gledao sam novog Dredd-a i ocekivao sam smece medjutim nije los film.
Novog univerzalnog vojnika preskocite ako mene pitate. Gledati jedino ako ste ljubitelj "Bojke" :D

End of Watch je dobar film, nema sta, ali tu recimo nisam zadovoljan režijom, a kod negativaca glumom, tj nisu me ubedili da su strašni i surovi - mislim da je to moglo mnogo bolje.
Slazem se. Sve u svemu dobar je film, ne ostavlja te ravnodusnim. Da su negativci bili jos "bolji" film bi bio preterano dobar ^^

Poslednja izmena:

hsv.stoned

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.04.2011.
Poruka
1.478
Rezultat reagovanja
15
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
MSI B450 Tomahawk Max
RAM:
VGA & cooler:
Display:
AOC i2481FXH
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Cooler Master G550M
Optical drives:
Samsung SH-222AB DVD/RW
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 150/10 Mbps
OS & Browser:
Other:
Sony Xperia™ XZ2
@ Animan ^slazem se za vecinu :)

Ne bih da sirim polemiku, ukusi se razlikuju (pod uslovom da neko uopste ima ukus :D), ne kazem da je Tropa de Elite veliko djubre ali recimo da je Animan to mnogo bolje objasnio od moje hejterske malenkosti :D Komercijala za siroke mase sa instant pricom i akcijom i losom glumom (uzasno iritirajucim likovima, onog crn.ca drota bi spalio na lomaci a i glavnog baju :d)

Evo pogledajte ovde npr, RT kritike su prilicno verodostojne i priznate, utisci publike su odvojeni od filmskih kriticara (naravno da ima seratora kao i u svakoj umetnosti :d) ali lepo se vidi da je Tropa de Elite po misljenju publike vrh film a pogledajte onda ocene kriticara, vise je truo nego svez :D, 5.x/10, bas takav utisak i ja imam o tom filmu :)

http://www.rottentomatoes.com/m/elite_squad/

A onda pogledajte recenzije za City of God ili bilo koji dokazano odlican film ;)

http://www.rottentomatoes.com/m/city_of_god/

Naravno da svoje utiske ne donosim u saradnji sa IMBD i Rotten tomatoes, mnoge filmove sam odgledao i odusevio se/popi*deo pre nego sto sam uopste posecivao ova 2 sajta. Ali profesionalne kritike ipak nesto znace mada ima izuzetaka, npr Killer Elite (2011) je meni sasvim solidna akcija ali i film koji je bas zanimljiv zbog odlicno odradjenih likova/karaktera ( a ona riba je bas dobra :D) i vrhunskih lokacija i dobija se sve sto se trazi od akcije a na RT je prilicno ispljuvan taj film, 4,7/10 ali je meni bio ok, 2 oca Statham i De Niro uz sve nabrojano, ja bih dao 6,5/10 :)

Poslednja izmena:

CoyoteKG

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.01.2011.
Poruka
207
Rezultat reagovanja
7
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 2600K + CM Hyper 212 EVO
Motherboard:
MSI MPower Z77
RAM:
Kingston 16GB (2x8GB) HyperX Fury Red DDR3 1866MHz
VGA & cooler:
NVIDIA Quadro FX 1800
Display:
Dell U2412m + Samsung 971p
HDD:
Samsung SSD 840 EVO
Sound:
KEF Cresta 3 + Pioneer A-66X
Case:
CM Silencio 650
PSU:
CM GX-450W
Optical drives:
-
Mice & keyboard:
HP
Internet:
10/1
OS & Browser:
Win7 & Chrome
epsku fantastiku ne moze svako da voli...

Pored toga pretpostavljam da nisi ni procitao knjige...
Zahvaljujuci mojoj majci koja je manijakalno volela da cita SF ja sam gospodare prstenova procitao jos u osnovnoj skoli kad niko nije ni cuo za to... Knjiga je postala popularna mnogo godina kasnije kada je izasao film...

Naravno, smorio sam se kad sam video LOTR jer to je daleko od knjige... Mnogo mesta su zauzeli borbama, umesto da se vise pricalo o karakterima...
Hobita jos nisam gledao, ali verovatno cu da se razocaram...

Kao sto ti ne razumes kako nekome to moze da se svidi, tako ja ne mogu da razumem kako neko moze da gleda te "bum dum tras" filmove... Onaj ubio onog, pa ovaj nabavio pistolj pa juri ga da se osveti. prolete autom kroz par pijaca da sruse sto vise voca i slicno...

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.196
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Ryzen 5900X + Arctic Freezer 50
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
Cougar 700K & Logitech G502SE
OS & Browser:
Win 10 64bit
... i ne zaboravi filmove Jason-a Statham-a u kojima prvo puca pola sata na 150 ljudi (i oni pucaju na njega) pa onda počne te iste ljude da udara i odjednom niko nema oružje... Kada polomi 6-7 likova onda opet odjednom svi imaju oružje pa nastave sa pucanjem... Ima on i par dobrih filmova ali mi je nekako previše nafuran. Nije on action hero materijal da bi se toliko kur*io...

Jeremy Renner je još gori - iz lika vrišti amater i pozer i on me totalno nervira!

Malo je off ali kada već spominjemo... Kao što Coyote reče, ne može svako da voli epsku fantastiku ali to nikome ne daje za pravo da napada čitav jedan pravac...

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
gx-x je napisao(la):
(jer izmedju ostalog ne kapiram zasto sva tri dela nisu mogla da stanu u jednu kompaktnu celinu od 2.5/3 sata).
Privi razlog: Pročitaj jednu knjigu samo, biće ti savršeno jasno zašto. Pisac je neverovatan, tj koliko je on detalja pokrio i kako slikovito opisuje sve - jednostavno u glavi ti se stvori slika o nečemu kao da očima gledaš. Opicje teksturu nekog stuba reicmo na pola strane...O kompleksnijim predelima i sl da ne pričam... Ja nikada pre i posle toga nisam pročitao ništa slično i tako detaljno a da drži pažnju i ne smara... Što je najbolje, svi koji su pročitali kompletan LOTR se slažu u jednom - da je film zbrzan :rotf:
Drugi razlog: Zašto ne uzeti tri puta više para ;)

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.698
Rezultat reagovanja
2.339
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
Prvo, da ne bude nesporazuma, ja sam reko da JA ne mogu da se identifikujem sa time, a ne da ne razumem kako drugi mogu. Pri tom sam se zapitao da li sam jedini i to je sve. Nemam problem sa epskom fantastikom generalno vec samo sa tim hobitima, decom sa stapicima kojima ni jedan polu-bog ne moze nista jer covek je eto, los strelac :d
E sad, Tolkina nisam citao ali sam procitao verovatno sva solaris izdanja tako da sam ocigledno na skroz drugoj stranici...

A Dzejson Statam je kraljina bre :d To su filmovi gde meni 2 sata prodje ko 20 minuta i ne razmisljam ni o cemu, cista zabava sto ja licno i ocekujem od vecine filmova.

@AnimaN: Ta paralela se moze povuci sa svakim filmom radjenim po knjizi. Jesi citao "Kontakt"? Oni od onakve knjige napravise 2 i kusur sata filma, a mogli su po LotR receptu da naprave 3x3 sata glat. Isto bi se moglo reci i za maltene sve filmove radjene po dobrim knjigama (Kjubrik, Klark, King...).
Da li je LotR zbrzan ili ne - ne znam, nisam citao knjigu. Ali po meni uloga filma nije da prenese svaki detalj iz knjige jer je to nemoguce, poenta je da priblizi knjigu i da pritom zabavi ILI edukuje (oba u isto vreme - tesko izvodljivo za vecinu reditelja i scenarista). Gledali ste verovatno dnevnu strazu, nocnu strazu, devojku sa tetovazom zmaja i sl. Jeste li citali knjige? Filmovi su dobri ali knjigama nisu ni do kolena. Da su filmovi bili 3x3 sata bili bi smorcina teska jer prosto, kao sto rekoh, neki detalji iz knjiga prosto nisu potrebni u filmu, ko ih hoce - nek cita :d
/off

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Ja nisam povlachio paralelu samo najplastichnije moguce objasnio zashto nije sve stalo u 2-3h vec u 10h. Nesrećno si se izrazio, pa otud i moje pisanje - jbg ne mogu da čitam mislim...
Greshish ovo za prenoshenje ;) može sve da se prenese ako je ekipa i režiser posvećen 100% tome. Domaći film, "Pop Ćira i Pop Spira" i knjiga, totalno je svejedno šta ćeš da pogledaš odnosno pročitaš, svaki detalj je prenešen, izuzev jednog dela koji je režiser namerno ispričao drugačije (kada ono dvoje mladih smuva, zaboravih im imena,), jer kako on kaže želeo je da svi ipak pročitaju i knjigu, a nije rekao šta je drugačije
Ako znaš za kvaku u filmu tj razliku sa knjigom, pogledaj film, nema šanse da profesor može da te provali da nisi čitao knjigu. Ja sam i jedno i drugo radio, ispričao celom razredu šta da pročitaju u knizi a šta da zaborave u filmu- svi do jednog dobili minimum 3 :D

P.S. Nisam gledao dvevnu i nocnu strazu ni citao knjige, verujem da je tako kako kazes- Kontakt je odličan primer da može da se fail-uje, ikao je film sasvim dobar tj meni je drag.

a c a

PCAXE Member
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
770
Rezultat reagovanja
24
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Propus@Deneb
Motherboard:
Foxconn
RAM:
Hyper X
VGA & cooler:
AMD
Display:
Samsung
HDD:
WD5000AAKX i WD20EZRZ
Sound:
int.
Case:
690IIa
PSU:
Seasonic
Optical drives:
Pioneer&Liteon
Mice & keyboard:
Chicony&Logitech
Internet:
SBB D3
OS & Browser:
7Ux64/XPSP3
Ko je citao knjige LoTR bez mape, e taj je citao :D

(davno bese osnovna, tad je bio aktulean crtani LoTR)

Saruman

PCAXE Member
Učlanjen(a)
03.09.2009.
Poruka
484
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom II 965+Big Scorpion
Motherboard:
Gigabyte MA790FXT-UD5P
RAM:
GeiL GV34GB1600C8DC 2x2GB
VGA & cooler:
Asus DCUII 7870
Display:
Benq G 2420 HD
HDD:
WD640+2x1TB EADS+1,5TB 153WI
Case:
CM 690
PSU:
Chieftec 750w 14CS
Optical drives:
Samsung SH-S223B
Mice & keyboard:
A4tech X7BF-Logitech 200
Internet:
Kablovski
OS & Browser:
Win 7 & Opera
Other:
LG LH3000
Ne znam jel sam to samo ja ili ima jos ljudi koji uopste nisu uzbudjeni na pomisao o malim ljudima sa velikim dlakavim stopalima koje predvodi Gandalf the *** i koji bi trebali predstavljati heroje omladini?! :S Svakako cu pogledati film i tada doneti konacni sud, mada sumnjam da ce mi se nesto ekstra svideti, meni je LotR smor posebne kategorije (jer izmedju ostalog ne kapiram zasto sva tri dela nisu mogla da stanu u jednu kompaktnu celinu od 2.5/3 sata).
No dobro, ja vise volim akcione SF filmove i gutac sam holivudskim bum dum tras (sto je moj pokojni deda nazivao "vatra, voda, zemljotres filmovi") filmova. Radje ih gledam nego potere, hobite i gobline. Ne znam zasto, nemam neku posebnu averziju samo su mi antipaticni nekako :S Oh well, stvar ukusa.
Volis SF, a ne volis epsku fantastiku..ccc :eek::D

Knjiga je postala popularna mnogo godina kasnije kada je izasao film...

Naravno, smorio sam se kad sam video LOTR jer to je daleko od knjige... Mnogo mesta su zauzeli borbama, umesto da se vise pricalo o karakterima...
Hobita jos nisam gledao, ali verovatno cu da se razocaram...
Knjiga-e je bila popularna 30+ godina pre filma, ali su je mladje generacije zaboravile pa ponovo otkrile zahvaljujuci LOTR. :)
Inace retko moze film da bude dobar i detaljan kao knjiga, ali mislim da su sa LOTR to odlicno uradili (mada su i izostavili po nesto).
Da su isli u detalje ne bi bilo 3 vec 6 nastavka (sta bi tek tad mislio @gx-x :D.)

Film Hobit je, po meni, zanimljiviji od knjige , mozda zato sto sam knjigu citao davno.
Ne prati bas knjigu, pojavljuju se likovi kojih u knjizi nema, verovatno su hteli da povezu LOTR i Hobit.
Vredi da se pogleda, steta sto nisu odmah uradili sve do kraja, dva-tri filma..:D
Kome se svidja Gospodar prstenova svidece mu se i Hobit.

zookarma

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
06.11.2009.
Poruka
1.210
Rezultat reagovanja
6
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 750 + Megahalem
Motherboard:
Asus p7p55d
RAM:
2x2 Mushkin + 1x4
VGA & cooler:
Sapphire 6950
Display:
Samsung T240
HDD:
C300 X64 + 5xhdd
Sound:
Creative Xfi Elite
Case:
Chieftec LBX
PSU:
TT 650 W
Optical drives:
PIoneer 212
Mice & keyboard:
G500 + G15 v2
Internet:
Cable
OS & Browser:
Win 7 x64, Chrome
Knjiga je postala popularna mnogo godina kasnije kada je izasao film...
Sooo not true .. Zasto mislis da je film uopste doziveo hype ??

Kome se svidja Gospodar prstenova svidece mu se i Hobit.
Otprilike .. Gx bolje da ne gleda

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.698
Rezultat reagovanja
2.339
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
@Saruman: pa volim i epsku fantastiku, bilo je filmova, a i knjiga u kojima sam uzivao, al mi mozak sad stoji pa ne mogu bas da se setim nicega pametnog, a da mi se ne smejete :d

@Animan: ja i dalje mislim, za moj ukus, da ne treba da se prenosi svaki detalj jer se nepotrebno smara vecina gledalaca koji nisu obavezno HC ljubitelji odredjene knjige.

PS. Kako bre nisi gledao Day watch i night watch?! o.O
http://www.imdb.com/title/tt0403358/
http://www.imdb.com/title/tt0409904/
...eto ti materijala za ubijanje vremena :d

PPS.
Kad smo kod hype-a: sta vi mislite o "hunger games"? Nisam obracao paznju jer mi film ono...meh 5.5/10 varijanta ali vidim da se hajpuje i da prave nastavke?!

@zookarma: Pa moram da pogledam da bih bio u toku :d Ako sam pogledao lotr pogledacu i hobita, dosta ljudi kaze da je bolji film od lotr serijala (filmskog). Nije meni lotr los, samo za moj ukus je trebao da bude 1x3 sata umesto 3x3 sata, al eto, ukusi se razlikuju pa neko kaze da je bolje da su vise radili likove a smanjili borbe, a meni eto likovi vecinom ne interesatni, a borbe cool 8) (saruman i gandalf su mi okej al njih na kasicicu u sva tri dela...a onog hobita kolko oces, a on mi bas bzvz lik ne znam zasto. Bolje da su uzeli Hulka i njemu dali da nosi prsten u Mordor, zavrsili bi film za 20 minuta bre :D )

Poslednja izmena:

Vule

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.964
Rezultat reagovanja
231
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
32GB Geil Orion 3600Mhz
VGA & cooler:
XFX Merc RX6900XT
Display:
Dell S3222DGM
HDD:
Case:
DeepCool CH560 Digital
PSU:
ASUS ROG 750W Gold
Meni se svideo Hunger Games :)

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.698
Rezultat reagovanja
2.339
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF

Vule

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.964
Rezultat reagovanja
231
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
32GB Geil Orion 3600Mhz
VGA & cooler:
XFX Merc RX6900XT
Display:
Dell S3222DGM
HDD:
Case:
DeepCool CH560 Digital
PSU:
ASUS ROG 750W Gold
Toliko baš i ne, ali ajde videćemo kakvi će biti nastavci :)

Vrh