• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

ASUS GTX 650Ti DC2

PCAXE_news

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
28.07.2009.
Poruka
5.817
Rezultat reagovanja
418
Moja konfiguracija

Overklokovani GTX na ASUS-ov način

Ako ste pročitali par poslednjih testova grafičkih kartica na našem portalu mogli ste primetiti da su to obično bile recenzije karti više ili srednje-više klase.

Pošto je broj korisnika koji može sebi da priušti grafičku kartu više klase mali, odlučili smo da u test uvrstimo nešto pristupačnije rešenje. Tako se i na našem test stolu našla karta bazirana na Nvidia GTX650Ti čipu koju je potpisao ASUS. Trenutno se ASUS-ova ponuda na ovom čipu bazira na 4 modela koje možete videti ovde.

Model koji se našao na našem testu je ASUS GTX650TI-DC2T-1GD5, tj. može se slobodno reći, prema specifikacijama, najbrži model. Kao što se može naslutiti iz imena hlađenje koje je korišćeno je već gotovo svima poznat DirectCU II sistem, koji omogućava niže temperature, kao i tiši rad te ćemo i na ovo obratiti pažnju prilikom testiranja.

Opširnije...

Fallen

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
30.08.2011.
Poruka
2.884
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Bravo Losmi, lepa recenzija, sa uzivanjem sam citao, onako opusteno. :D
Kartica je odlicna ali za cenu po kojoj se prodaje, lako moze da se uzme 7850 1GB koja je jaca karta a i dobro se klokuje.
Kada malo padne cena, bice ovo best buy u 650Ti klasi.

W.A.S.P.

Banned
Učlanjen(a)
13.11.2012.
Poruka
584
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
gt 640,gtx650 i gtx 650-ti su vredjanje inteligencije!!!A ova karta je sporija od hd 6870 koja je pre godinu i po mogla da se kupi za iste pare jel treba da iznesem jos neki argument zasto je *****e?

Alk0

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
15.12.2010.
Poruka
1.203
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pa... za koje pare? Kolko ja videh iz tabele ova karta se prodaje za "uzorak" :d Samo recite koji uzorak treba da odnesem da dobijem kartu :)

A kada bi se prodavala za novac, tesko da moze protiv MSI PE modela koji od pojave pa do danas ima odlicnu cenu.

@test
Dzabe si se pojavio ako u sebi nemas barem referentnu (obicnu) kartu za poredjenje. A po mogucstvu i jednu iz suprotnog tabora. Ovako... ako ce poenta svakog testa da bude da gledamo da li je testirana karta brza na defaultu ili klokovana, ja cu da se kladim na klokovanu.

W.A.S.P.

Banned
Učlanjen(a)
13.11.2012.
Poruka
584
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ja mislim da treba uzorak krvi za ovu i to ceo litar :troll::rotf:
A sto se tice testa mislim da je AlkO objasnio sve :rotf:

ThePocetnik

Moderator
Učlanjen(a)
30.03.2009.
Poruka
5.087
Rezultat reagovanja
25
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP Pavilion - 14-ce0008nm
CPU & cooler:
Intel Core i7 5820K feat NiC L32
Motherboard:
ASRock X99 WS
RAM:
4x8GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury
VGA & cooler:
Sapphire Pulse 580 4GB
Display:
Dell 2312HM i AOC G2460PF
HDD:
Seagate 3TB, WD Red 3TB, Samsung F3 1TB, Samsung 850 EVO 500GB, HP EX900 512GB, Intel M.2 SSD 6000p
Sound:
Asus Xonar U7 feat Logitech X-530 / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HMC631
Case:
Corsair Carbide 500R
PSU:
EVGA SuperNova G3 750W
Optical drives:
LiteOn iHAS124 / ASUS SBW-06D2X-U
Mice & keyboard:
RedDragon Kala i A4Tech V7 Bloody
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 10 Pro x64
Other:
PS3 Ultra slim 500GB / Shuttle XS35V4
Dzabe si se pojavio ako u sebi nemas barem referentnu (obicnu) kartu za poredjenje. A po mogucstvu i jednu iz suprotnog tabora. Ovako... ako ce poenta svakog testa da bude da gledamo da li je testirana karta brza na defaultu ili klokovana, ja cu da se kladim na klokovanu.
Slazem se sa tobom, ali nazalost jako je tesko "naterati" proizvodjace karti, ili prodavce, da daju vise kartica na test.
A ne zelimo da kao sto rade neki drugi web portali, okacimo neke starije rezultate koje je postigla konkurencija sa starijim drajverima, jer onda poredjenje ne bi imalo nekog smisla.

Tako da je tesko uspeti da u isto vreme dobijemo na test 3-4 karte slicnog cenovnog ranga, i da ih medjusobno uporedimo, mada trudimo se da to uradimo.

Zato je poenta ovog testa da li se i koliko dobija OC-om, kao i to koliko je karta hladna i kako se cuje njeno hladnjenje, jer je poenta DirectCU II modela upravo u kvalitetnom hladjenju, nizim temperaturama, kao i dobroj OC margini na sta se i obratila paznja u testu.

@W.A.S.P. Nazalost, ne znas ali ima mnogo ljudi koji zele Physx, i koji su uvereni da su samo nvidia karte dobre i oni ce prvi da uzmu ovu kartu umesto 6870 ili cak 7850(sa 1GB).Jedan medju njima je i moj ortak koji je spreman da za nvidijinu kartu slicnih performansi u odnosu na konkurenciju rado doplati.Zato je bas u zakljucku navedeno da sto se tice performansi bolji Radeon 7850 sa 1GB video memorije uz malo vecu cenu.

Alk0

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
15.12.2010.
Poruka
1.203
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pa ne mora 3-4 dajte jednu. Cisto nekakva referenca da bude. Bilo kakva.

A to sto kazes da je poenta da se vidi koliko se dobija kvalitetnom izradom, boljim hladjenjem, nize temperature, tisa karta. Pa upravo za to je potrebna jedna obicna pored nje da bi se videlo koliko je ova hladnija i tisa.

Ovako se test svodi na utvrdjivanje "sta je brze ili voz?".

W.A.S.P.

Banned
Učlanjen(a)
13.11.2012.
Poruka
584
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pa sad fanatika koi su odani nekom brendu specificno ce biti uvek :d al fora je ovde sto karta nije doviljno jaka da potera fizik u nekim igrama kao sto je metro isl. jednostavno nije :d

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Pa ne mora 3-4 dajte jednu. Cisto nekakva referenca da bude. Bilo kakva.

A to sto kazes da je poenta da se vidi koliko se dobija kvalitetnom izradom, boljim hladjenjem, nize temperature, tisa karta. Pa upravo za to je potrebna jedna obicna pored nje da bi se videlo koliko je ova hladnija i tisa.

Ovako se test svodi na utvrdjivanje "sta je brze ili voz?".
Po tebi je test totalno neupotrebljiv? Pa ček, jel 47C u Furmark testu i 22% max ventilator ne govori apsolutno ništa? Zar nemate grafičku kartu kod sebe u računaru pa da uporedite sa svojom, kad već detaljno pišemo kako smo testirali i detaljno objasni kako treba tumačiti te rezultate?
Jedna bilo koja grafička karta ne igra ulogu, nego mora da se nađe tačan pandan toj grafičkoj karti koju testiramo ako želite tačan uporedni test, a to nije uvek izvodljivo. Ne želim da prebacujem krivicu na nekog drugog, ali ponekad je skoro nemoguće raditi u uslovima u kojima mi radimo.
Sa druge strane, da ubacimo grafičku kartu iz baze nije opcija, pogotovo ne jer su novi drajveri kod AMD-a doneli boost u nekim igrama i do 20%. A defintivno nismu u fazonu da lažemo i da frabrikujemo rezultate. Što nas posebno boli, jer vidimo da čitaoci najčešće ne vide da to ostali rade...
Ipak, ako već želite takvo porđenje, imate starijte testove iste su igre u pitanju pa poredite:

http://www.pcaxe.com/hardver/graficke-karte/powercolor-radeon-hd-7770

http://www.pcaxe.com/hardver/graficke-karte/afox-gtx-560-ti

http://www.pcaxe.com/hardver/graficke-karte/afox-radeon-hd-6850

http://www.pcaxe.com/hardver/graficke-karte/powercolor-radeon-hd-7750

Naravno, mi ćemo se truditi da uvek nađemo pandan i da taj isti dan kada vrtimo tu neku novu grafiku, vrtimo i tu neku stariju grafiku ili trenutni pandan, sa svežim drajverimam sve ostalo je čista glupost, tj nije tačan uporedni test.

:wave:

W.A.S.P.

Banned
Učlanjen(a)
13.11.2012.
Poruka
584
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pandan gtx560,hd 6870,hd 7850 samo 1k vise karta nevalja neinteresuje me jel hladna karta jednostavno performansama neopravdava cenu i tacka!!!
A sto se toga tice zar nema niko u okolini koga znate a da oce da ustupi neku od gore navedenih karti jer da se nelazemo domace it novinarstvo je i izgradjeno na tom pozajmljivanju i snalazenju pocev od sveta kompjutera,digitala preko benchmarka pa do vas ja bi uvek pozajmio moju hd 6850 na uporedni test al ja nezivim u beogradu to je daleko od mene al da mi je prvi komsija zaposleni na nekom it sajtu uvek bi mu dao ;).....Da uslovi jesu nemoguci al morate da se snadjete u suprotnom nemojte ni da radite ovaj posao :P:d

Poslednja izmena:

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Akcije pozajmljivajna hardvera od forumaša za potrebe testa nisu opcija. Kada to budemo počeli da praktikujemo non stop, to je dan kada će se sa PCAXE-om desiti isto ono što se desilo sa našom državom. Ako Vam nije jasno o čemu pričam, pitajte me na PM, pa ću objasniti detaljno.
Dao sam Vam hint kako da putem starijih tekstova dođete do finalne slike o ovom modelu iz ASUS-a. Testovi su nam uniformni, pa nema greške sa tim, ali ponavljam to nije 100% validna slika. Do sada smo uvek nalazili način da se uporedi sa nekom grafičkom kartom, ali sada nismo, pa je opaska "Da uslovi jesu nemoguci al morate da se snadjete u suprotnom nemojte ni da radite ovaj posao", čak i u šali, totalno nepotrebna. Najbolje da ćemo zbog jedne grafičke karte u kome niste dobili 100% okrunje kukurz da prestanemo da radimo ovaj posao :D
btw ko god misli da može bolje da radi ovaj posao od nas, vrata PCAXE-a su mu otvorena 100%. Recimo, Steamroller je bio glavni kritičar za kućišta, ventilatore i kulere, pa je sada glavni autor. Vremenom mu je sve obezbeđeno za testiranje, i još uvek radimo na tome.
Ono što želim da kažem je da je PCAXE još uvek u procesu stvaranja svoje finalne verzije, ne osećamo da bilo kome dugujemo bilo šta s obzirom da postojimo tek 3,5 god, a već ovakvi kakvi smo radim ovaj posao daleko naprednije od ostalih (da se ne lažemo ;)).

@ W.A.S.P.

Tebe ne interesuje da li je hladna i tiha, recimo, meni je to na listi prioriteta, jer igre koje ja igram nisu zahtevne, ali mu buka i grejanje smeta.

W.A.S.P.

Banned
Učlanjen(a)
13.11.2012.
Poruka
584
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Evo meni posalji poruku na pm u kojoj ces objasniti malo detaljnije posto me interesuje.
Nemam nista protiv vas mozda si me pogresno razumeo samo zelim da kazem da test nije kompletan ja bi pomogao al kako meni nije problem da izvrtim 1000 benchmark programa i igara al nemam kartu tako da.....
Da interesuje me i moja karta je potpuno tiha na 20% ventilatora sto je minimum i zaista se necuje a tepmerature ne prelaze 68C al fora je u tome sto je powercolor pre godinu i kucur dana za 12k ponudio kartu koja ima gotovo iste performanse po dosta nizoj ceni IRONIJA ZAR NE? :d

Poslednja izmena:

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.197
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Ryzen 5900X + Arctic Freezer 50
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
Cougar 700K & Logitech G502SE
OS & Browser:
Win 10 64bit
Uporedni testove mene posebno i ne interesuju jer otprilike uvijek znam da uporedim međusobne vrijednosti kartica. Više volim dobar i obiman test jedne kartice nego fušerenje testa sa više kartica. Jeste ono fino vidjeti uporedni test, naročito relacija nova-stara generacija i direktan konkurent u drugom taboru sa istome relacijom (4 karte) ali ti uporedni testovi uvijek uzimaju stare vrijednosti (što je animaN i rekao) jer mislim da se niko na svijetu ne cima testiranjem starih kartica ponovo, čak i da imaju pristup istim!

Mislim da nije veliki problem pronaći par kartica koje nam se sviđaju i onda tražiti testove za svaku od njih i vidjeti koja nam najviše odgovara...

Međutim, da li sam ja jedini koji smatra da je ova kartica ružna (u nedostatku bolje riječi)?? Šta je bre ovo, neka polovna roba? Gdje nestade PCB?? :D Ja ovo u svoj komp ne bih stavio ni pod razno, bez obzira koliko dobra bila :d

W.A.S.P.

Banned
Učlanjen(a)
13.11.2012.
Poruka
584
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PCB je crne boje nalazi se ispod crnog metalnog bekplejta i na njemu se nalazi kepler cip :troll::rotf:
Jedino sto me iritira sto se izgleda tice je cinjenica da je kuler mnogo duzi od pcb a to nemogu da podnesem :d

MegaSkot

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
2.606
Rezultat reagovanja
7
Moja konfiguracija
Kad smo kod iritiranja: bilo bi lepše čitati tvoje postove, koji inače slabo imaju smisla i poentu, kad bi bio bar malo pismeniji i ubacivao manje smajlija iza svake rečenice. Hvala.

Darko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
10.05.2009.
Poruka
1.567
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 4770k @ 4.3Ghz + Noctua NH-D14 / Bitfenix Recon
Motherboard:
Gigabyte G1.Sniper 5
RAM:
32GB G.SKILL TridentX DDR3-2400 CL10
VGA & cooler:
Asus GTX 980 Strix
Display:
3x Dell u2414h
HDD:
SSD Samsung 840 EVO 120GB + Samsung 840 EVO 1TB
Sound:
GB SB Recon 3Di @ Logitech Z906
Case:
Fractal Design Define XL R2
PSU:
Fractal Design Newton R3 1000W
Optical drives:
Samsung BluRay Ext
Mice & keyboard:
Corsair Katar + Corsair K70 RGB
Internet:
Netgear Nighthawk R7000 / Gbit
OS & Browser:
Win 7
Kad smo kod iritiranja: bilo bi lepše čitati tvoje postove, koji inače slabo imaju smisla i poentu, kad bi bio bar malo pismeniji i ubacivao manje smajlija iza svake rečenice. Hvala.
Stvarno ne bih ni da flejmujem ni da trolujem, ali decko je potpuno u pravu. U ovom konkretnom kontekstu tvoj post je totalno nebitan a njegov istice ocigledan nedostatak testa - a to je referentna platforma.

Kako god on to opisao - cinjenica je da se test zaista svodi na "sta je brze ili voz" :P Bukvalno istu zamerku imam i ja, ali sam je samo usmeno predocio autorima jednog drugog nasekiranog testa.

Ukratko: sekirasi, sjajni ste, ali ne budite lenji - skarabudzite jednu referentnu platformu po kvartalu pa ravnajte rezultate po njoj. Ako nemate sredstava za 1 platformu po kvartalu, a vi napravite jednu za pola godine; ili za celu godinu. I onda u svakom testu mozete glatko da poravnate i iskombinujete rezultate svih testiranih kartica.

MegaSkot

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
2.606
Rezultat reagovanja
7
Moja konfiguracija
Postoji lepši način da se nešto napiše. Stavljanjem zelenih krezuba iza svake rečenice, apsolutno nikome ne zvuči ozbiljno u svom izlaganju, veruj mi. ;)

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Uvazavamo mi sve shto kazete, nema ovo veze sa lenjoshcu..
Shta cemo sa problematikom zvanom "drajveri"? Kako mozemo da poredjamo sve, ako drajver donese boost od 20% nekim igrama u periodu od 3 meseca? Pa valjda znate shta je AMD uradio sa novim drajverima...
Da li bi Vam odgovaralo da na pola godine radimo uporeni test svake kategorije grafichkih karti: niza, srednja, srednja/visoka, visoka? Kada su sve karte na jednom mestu sa istim drajverima?
Mislim da to jedino ima smisla, ostalo je jednostavno netachno (chitaj: nije validno) poredjenje.

W.A.S.P.

Banned
Učlanjen(a)
13.11.2012.
Poruka
584
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
A mogli biste da prosirite listu test igara jer ovo sto sad testirate stvarno nedaje dovoljno informacija.

Alk0

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
15.12.2010.
Poruka
1.203
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Po tebi je test totalno neupotrebljiv? Pa ček, jel 47C u Furmark testu i 22% max ventilator ne govori apsolutno ništa?
Uh... mnogo je tesko izreci krupne reci kritike, jer one uvek imaju etiketu "kriticara iz fotelje". A i nekako nije bas lepo kritikovati tudj rad, pogotovo kad se neko trudi da uradi nesto pozitivno i doprinese na neki nacin. Pa onda kritike izgledaju kao nezahvalnost ili jos gore kao cista zlobnost. Ali molim vas da na ovo gledate kao na savete za poboljsanje, a ne na malicioznu kritiku :)

Test je, (za mene !), skoro pa neupotrebljiv. Govori mi da je karta ima dobro hladjenje (meni jako vazno) i da moze sasvim fino da mi potera vecinu igara. I... to je to. Ali postoji puno grafa koje upadaju u taj opis. Dalje, "fino teranje igara" je nesto sto se drasticno razlikuje od korisnika do korisnika. Meni recimo ne trebaju nikakvi filteri, pa mi je ovaj nivo snage ohoho, a neko ce da peni na podu u polozaju fetusa i da cucla palac zato sto ne moze da ukljuci 8X/16x/4x kombinaciju kakvu je zamislio. Dakle, potrebne su referentne vrednosti. Hladnija je od... Tisa je od... Brza je / sporija je od... Kosta toliko i toliko. E onda svako shodno svojim zeljama i potrebama skapira gde se ta kartica nalazi.

Tu dolazimo do:
Ipak, ako već želite takvo porđenje, imate starijte testove iste su igre u pitanju pa poredite:
Ovo je no-no u poslu testiranja. Ja vrlo retko dajem apsolutne kvalifikacije jer vrlo dobro shvatam relativnost svih pojava. Ali ovo je nesto sto nikako ne bi trebalo da se radi (naravno u smislu teznje ka boljem, nece niko u zatvor zbog toga :d ). Kada izbacite test, u njemu mora da bude sve sto citaoca zanima. Nema tu mesta za "e pa pogledaj ovo onde a ono onde". Kad se krene sa "pogledaj drugi test" vrlo je blizu i "potrazi na google-u", pa "proveri kod komsije" do "kupi sam pa testiraj". Mozda ovo zvuci kao (pesnicko) preterivanje, ali vi jeste tu da bi odradili sav posao za koji mi ostali nemamo vremena ili mogucnosti.
Ja u doktoratu ne mogu da navedem "profesorka, postoje te i te i te knjige koje se bave tom materijom, pa ih pogledajte, ne mogu ja sve da sazvacem". Mogao bih cak sa jakom argumentacijom da branim tu logiku, ali ne verujem da bi mi proslo :d

Stavise, stavovi:
- Pogledajte stariji test karte X pa uporedite.
i
- Ne mozemo da stavimo vrednosti iz starih testova jer nisu validne nakon novih drajvera.
Su u direktnoj suprotnosti.

Razumemo svi da je nemoguce dobijati gomilicu karata za testove svaki cas, ali morala je biti barem jedna jos tu. I to po bilo kojoj osnovi: starija generacija, suparnicki tabor, cenovno najbliza karta... Bolje da smo sacekali jos koju nedelju da nabavite jos koju kartu, pa da test bude pravi.

Da li bi Vam odgovaralo da na pola godine radimo uporeni test svake kategorije grafichkih karti: niza, srednja, srednja/visoka, visoka? Kada su sve karte na jednom mestu sa istim drajverima?
Ovo :thumb: je vrhunska stvar. Ali je tesko ko sam djavo ! Ali je mega-korisno ! Ali je ultra-komplikovano ! Ali je pravi put :)
Najcesce karte budu izmerene pri izlasku i ostane zauvek klasifikacija da je karta X 10% brza od karte Y. A ta razlika sa prvim sledecim drajverima moze da se poveca ili anulira ili preokrene. Zato bi ovako nesto bilo apsolutno najbolji vodic za sve koji merkaju kupovinu nove grafe. Ili jednostavno vole da vide gde su trenutno.

Za kraj... da ne ispadne da samo njam-ke ko Lao-Ce, evo nudim vam svoje jezicke vestine na raspolaganje :) Lektorisanje, prevodi, logicke greske, konstruktivna kritika... sta god treba. Pa i mene malo narod da kritikuje :D

W.A.S.P.

Banned
Učlanjen(a)
13.11.2012.
Poruka
584
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Od mene nema nikakve kritike sve si lepo objasnio svaka ti je ko njegoseva ;)
AlkO-a za predsednika :D:sekira:

Darko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
10.05.2009.
Poruka
1.567
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 4770k @ 4.3Ghz + Noctua NH-D14 / Bitfenix Recon
Motherboard:
Gigabyte G1.Sniper 5
RAM:
32GB G.SKILL TridentX DDR3-2400 CL10
VGA & cooler:
Asus GTX 980 Strix
Display:
3x Dell u2414h
HDD:
SSD Samsung 840 EVO 120GB + Samsung 840 EVO 1TB
Sound:
GB SB Recon 3Di @ Logitech Z906
Case:
Fractal Design Define XL R2
PSU:
Fractal Design Newton R3 1000W
Optical drives:
Samsung BluRay Ext
Mice & keyboard:
Corsair Katar + Corsair K70 RGB
Internet:
Netgear Nighthawk R7000 / Gbit
OS & Browser:
Win 7
Postoji lepši način da se nešto napiše. Stavljanjem zelenih krezuba iza svake rečenice, apsolutno nikome ne zvuči ozbiljno u svom izlaganju, veruj mi. ;)
Pa dobro i ne mora da zvuci ozbiljno, niti je ovo prijava za posao niti se sekirica bavi diplomatijom ili ne znam cime. Svako ima svoj neki nacin izrazavanja i to je to.

Dosta off-a. Ja mogu samo da podrzim ideju da se kvartalno skupe i okupe neke kartice na gomilu pa ozesi neki uporedni test. Idealno bi bilo ako bi napravili neku rang listu po ceni, buci i po snazi. Naravno da tako nesto vec postoji (use google :P) ali svejedno je vrlo korisno i moze se mnogo lepse i kvalitetnije uraditi nego sto su to stranci uradili. U najgorem slucaju, bar jedna referentna masina ce takodje odraditi posao. :wave:

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Ne mislimo mi da bilo ko ima zlu nameru ovde, chisto da odmah bude jasno, samo zelimo da se napravi konstruktivna rasprava i da objasnimo sve faktore.

Alk0 je napisao(la):
Hladnija je od... Tisa je od... Brza je / sporija je od... Kosta toliko i toliko. E onda svako shodno svojim zeljama i potrebama skapira gde se ta kartica nalazi.
PCAXE je napisao(la):
Dobili smo istu temperaturu kao i kod Furmark testa, a za vreme testiranja ventilator je bio vrlo tih, bukvalno se već na razdaljini većoj od 20cm nije ni čuo. ASUS je ovde odradio odličan posao i tako napravio verovatno najtišu kartu baziranu na Nvidia 650Ti čipu.
PCAXE je napisao(la):
Ipak, ako želite da koristite neke od mogućnosti koje konkurencija iz AMD-a ne poseduje, kao što je recimo Nvidia Physx, 3D Vision, CUDA, a mnogo cenite malo zagrevanje, bacite pogled i na ovaj model, jer je u pitanju verovatno i najbolji 650Ti model, kao i najtiša grafička karta koju smo testirali do sada.
Alk0 je napisao(la):
Stavise, stavovi:
- Pogledajte stariji test karte X pa uporedite.
i
- Ne mozemo da stavimo vrednosti iz starih testova jer nisu validne nakon novih drajvera.
Su u direktnoj suprotnosti.
Apsoluto si u pravu, samo što si to nesvesno izvukao iz konteksta, pa je ispalo da smo kontradiktorni. Što naravno nije tako. Insistirali ste na bilo kakvom poredjenju, bez obzira na drajvere u ovoj temi, što smo mi mogli da uradimo tj da ubacimo u test i da cutimo i da se pravimo mutavi... To naravno, niko provalio ne bi i "mirna Bačka"? Pa naravno da nije mirna, savest nam je prejaka da tako nešto radimo... Nama je to neprihvatljivo, ali vidim da mnogima nije, pa otud i moj savet da se pogleda neki stari test ako vec insistirate na poredjenju "bilo kakvom". Ako nema adekvatne grafichke karte za porediti u istom momentu, mi cemo barem napisati kakvo je stanje stvari, a to smo i uradili jer nama nije neophodno da nesto poredimo da bi smo znali red velicina, jer to radimo svaki dan...

PCAXE je napisao(la):
Možemo da razumemo i propratni paket, koji i nije na nivou na koji smo navikli kada je u pitanju ASUS, ali jednostavno za koji evro više se može kupiti recimo AMD Radeon 7850 karta koja će po performansama biti bolja i od overklokovanog modela kojeg smo testirali. Stoga možemo nagraditi ovaj model samo sa "PCAXE Silent" nagradom, koja je apsolutno zaslužena.
Dakle jasno je sve sa ovom rečenicom. Tačnu cenu nismo dobili, ali je jasno u +-10 eura gde je ova grafička karta. Dakle, ovo je najtiša grafička karta koju smo do sada testirali, ali je iz ugla performansi bilo koji 7850 bolje rešenje.

Alk0 je napisao(la):
Razumemo svi da je nemoguce dobijati gomilicu karata za testove svaki cas, ali morala je biti barem jedna jos tu. I to po bilo kojoj osnovi: starija generacija, suparnicki tabor, cenovno najbliza karta... Bolje da smo sacekali jos koju nedelju da nabavite jos koju kartu, pa da test bude pravi.
Ne razumeju svi, mogu da se kladim u sve što imam. Veruj mi na reč da ne razumeju ;) Previše sam dugo u ovom poslu, da svi razumeju, naš posao bi momentalno stao, tj ne bi bilo posla... Problem je nastao onog momenta kada je IT novinarsto iz edukativnog mutiralo u komercijalno/daj pare/ malo radimo dosta uzimamo/ ne možete vi nas da kritikujete toliko koliko mi možemo da vas kuliramo i da pričamo o vašoj zloj nameri, novinarstvo.
To je najveci problem nashe branshe, to "sachekaj josh malo". Sachekali bi smo mi josh malo da forumashi chitaju samo i iskljuchivo PCAXE. Ali ne chitaju, shtavishe, pazanju poklanjaju (po nama) sajtovima koji to ne zasluzuju ni po jednom osnovu, a to rade mahom zato što su needukovani, a opet u fazonu "ja sve znam, pročitao sam tu i tu test". Ja i ekipa se od takvih, kojih ima najviše na žalost, užasavamo. Konkurencija ide na kvantitet, i direktno nam mrsi planove da na pravilan način edukujemo čitaoce, sa druge strane, vendori prave pritisak. Inače, imali smo mi i jednu HD7770 na testu, taman da se poredi sa ovom, ali eto, ispostavilo se neispravna...:(
Da se razumemo, ne osuđujemo nikog, niti se pravdamo, samo objašnjavam kakva je situacije. Ipak, ponekad mora da se taktizira, pa ako shvatiš da ne možeš da nađeš pandan grafičke karte u razumnom roku, a da opet sa druge strane imaš rokove, onda si u problemu i bolje je da daš neku informaciju, nego nikakvu.

Alk0 je napisao(la):
Lektorisanje,prevodi, logicke greske, konstruktivna kritika... sta god treba. Pa i mene malo narod da kritikuje
Hvala! Cenimo svaku pomoć, zaista!

:sekira:

Poslednja izmena:

W.A.S.P.

Banned
Učlanjen(a)
13.11.2012.
Poruka
584
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Izvini molim te oces da kazes da je pcaxe bolji od Techpowerup i toms hardwera?Ipak ne mozete da parirate nekim stranim sajtovim.Utesna nagrada je sto ste najbolji it sajt/casopis u srbi al tu i nije neka konkurencija zaista je tesko biti bolji od bogalja i slepaca iz sveta kompjutera i benchmarka SILA STE :d
I jos nesto da te informisem posto ocigledno neznas hd7770 nemoze da se poredi sa gtx650-ti jer je ona dosta jeftinija al zato moze da se poredi sa gtx 650 koju razbija u svim testovima prava karta za poredjenje sa ovim *****em je hd7850 ili starije gtx 560,gtx560-ti,hd 6870 ili hd 6950(sad moze da se nadje u evropi i americi za 150 evra/dolara isto vazi i za gtx 560-ti) ;)
Realno jedina svetla tacka pcaxe je atila i fedja je dobar al ume da bude potpuno nerealan kad ocenjuje neki procesor i time u***e ceo tekst pre te finalne reci a testovi grafickih karti su pomozi boze!
A ocemo li ikad videti test tog devil13 cuda il je ono bilo samo otpakivanje u fazonu 3dgameman 100% kick ass proizvod :d:rotf:

Poslednja izmena od urednika:

Xandar1

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.08.2012.
Poruka
273
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD X3 450 3.2Ghz/tx3 EVO
Motherboard:
msi 770-c45
RAM:
4gb patriot
VGA & cooler:
Gigabyte 7770 OC
Display:
Philips 21.5"
HDD:
WD blue 500gb
Sound:
audigy se + Blueberry SW-T100
Case:
Spire sonex plus
PSU:
Raidmax 635W-AP
Mice & keyboard:
a4tech 600x
Internet:
Rob sam sbb-u
OS & Browser:
Windows 7 ult.
Other:
Biti mod...da li treba imati ljudske kvalifikacije za to?
Vrh