peja81
Moderator
- Učlanjen(a)
- 08.05.2009.
- Poruka
- 9.806
- Rezultat reagovanja
- 2.291
Moja konfiguracija
To sto si napisao je 2/3 problema, ali definitivno i loshe montiran "shlem" kao i izbor termalnog provodnika.Na Ivy-ju IHS ne predstavlja problem, kao i sama pasta, već su problem sitna, zbijena jezgra, koja disipiraju oko 80W na 42mm kvadratna. Poređenja radi, Sandy Bridge disipira ~95W na 77 milimetara kvadratnih, što je znatno veća površina po watt-u.
Kad bi malo raštrkali jezgra po silicijumu, manje bi se grejala. Druga varijanta je da ga naprave tako da ima manji TDP od 77W.
Neki dobiju i 15C... Zavisi od primerka do primerka Sto je vec, slozices se, dosta!Navodno kad skinu heatspreader temperatura opadne do 5 stepeni, što nije nešto, mislim 95 ili 100 stepeni, sve jedno je mnogo.
Ja ne sporim ono sto si ti napisao, i lepo sam napisao da je 2/3 problema u tome sto si ti opisao, ali svakako ni ova 1/3 priche o kojoj ja pricam nije zanemarljiva. Ajde da kazemo da je prva problematika mozda i opravdana, jer verovatno postoji racionalno objashnjenje zasto je raspored jezgara takav, ali ovo drugo o cemu ja pricam je klasichna greshka, fail, kako god kome drago da to nazove.Dosta, ali opet nedovoljno. Umesto 100 stepeni imaćeš 85 u najboljem slučaju, što je opet dosta. Problem u prenošenju toplote i dalje nije rešen u potpunosti.