• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Vodeno hladjenje, kako proveriti?

Banko

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
19.06.2012.
Poruka
13
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
intel q8300 @3ghz + OCZ gladiator max
Motherboard:
Asus p5ql-e
RAM:
Geil Black Dragon 6gb ddr2
VGA & cooler:
Leadtek GTX560ti 1gb
Display:
Asus 22"
HDD:
250 wd + 1tb samsung
Case:
Fractal Design core 3000
PSU:
Chieftec cft 650
Optical drives:
liteon dvd
Mice & keyboard:
a4 + sharkoon
Internet:
10/1
Uzeo sam jako jeftino koriscen Coolit ECO R120 full pakovanje, za 10evra, sa tvrdnjom da radi. Da li postoji nacin da se isproba da li pumpa radi pre nego sto je montiram na cpu? E sad posto nisam mnogo upoznat sa ovim all in one hladjenjima na vodu, kako i da li se proverava da li ima dovoljno tecnosti unutra i da li treba dopuniti? i da li se oni uopste dopunjavaju?

fr0wn3r

PCAXE Member
Učlanjen(a)
29.05.2011.
Poruka
220
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Nemas nacina da proveris osim sa sluhom, pocujes da li radi motor. Druga opcija koja to i nije je da to raskantas, i to je nepovratno... Tesko da mozes sve sastaviti i dopuniti sa potrebnom kolicinom tecnosti, a da nema vazduha u sistemu... Je l' ? :)

Takodje koliko znam, nema nacina da se dopuni tecnost, a nema ni potrebe, jer je sistem zatvoren i ne bi trebalo da je izgubio ista od svoje prvobitne kolicine tecnosti.

Banko

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
19.06.2012.
Poruka
13
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus p5ql-e
RAM:
VGA & cooler:
Leadtek GTX560ti 1gb
Display:
Asus 22"
HDD:
250 wd + 1tb samsung
Case:
Fractal Design core 3000
PSU:
Chieftec cft 650
Optical drives:
liteon dvd
Mice & keyboard:
a4 + sharkoon
Internet:
10/1
ok, hvala, montiracu ga onda komplet pa isprobati.

misticx

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
957
Rezultat reagovanja
20
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MacBook 12" 2017
CPU & cooler:
AMD TR2 2920X @4.3GHz @ EK-FB ASUS X399 Monoblock & 2 x EK-CoolStream SE 360 @ Corsair LL120 RGB
Motherboard:
ASUS X399 ROG ZENITH EXTREME
RAM:
32GB DDR4 CORSAIR VENGEANCE RGB PRO 3000MHz
VGA & cooler:
ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 Ti OC Edition
Display:
27" ASUS VG278Q 144Hz + 27" ACER V276HL + 27" LG 4K UK650-W
HDD:
Samsung 950PRO 512GB M.2 NVMe + 2x Samsung 860 EVO 1TB + 2x Samsung 850 EVO 250GB & QNAP 12TB
Sound:
Logitech Z-5500 Digital & Razer Mano' War 7.1 Wireless
Case:
NZXT H9 Flow
PSU:
EVGA SuperNOVA 850 G2 850W
Optical drives:
none
Mice & keyboard:
Razer Lancehead TE @ Razer Gigantus & Corsair Vengence K90
Internet:
SBB 100/10Mb
OS & Browser:
Windows 10 x64 Pro
Nemas nacina da proveris osim sa sluhom, pocujes da li radi motor. Druga opcija koja to i nije je da to raskantas, i to je nepovratno... Tesko da mozes sve sastaviti i dopuniti sa potrebnom kolicinom tecnosti, a da nema vazduha u sistemu... Je l' ? :)

Takodje koliko znam, nema nacina da se dopuni tecnost, a nema ni potrebe, jer je sistem zatvoren i ne bi trebalo da je izgubio ista od svoje prvobitne kolicine tecnosti.
Nije preporucljivo paliti vodenu pumpu na "suvo". Tako da ti ostaje ili da van kucista spojis sistem pa isprobas, ili da u kupatilu napravis neki mali loop i testiras pumpu.

Sto se dopune tecnosti tice, pozeljno je da sistem bude sto puniji tecnoscu, e sad sto se minimuma tecnosti tice, to sve zavisi od toga kakav je setup.
Tecnost koja se ulije u sistem vremenom "ispari" u odredjenoj meri, meni je recimo za nekih 1.5 godina isparilo recimo 1-2Dl(odokativna metoda), mada posto imam ogroman rezervoar to nije strasno, jer ceo sistem ima preko 2L vode, tj imao je kada sam ga povezivao preko oko 1.5 godina, mozda malo duze.

MikiD

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
411
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel celeron G1820
Motherboard:
Asus H81M-K
RAM:
Patriot 2x4GB DDR3
VGA & cooler:
intel HD
Display:
ViewSonic VA2216w
HDD:
Samsung F3 500GB
Nije preporucljivo paliti vodenu pumpu na "suvo". Tako da ti ostaje ili da van kucista spojis sistem pa isprobas, ili da u kupatilu napravis neki mali loop i testiras pumpu.

Sto se dopune tecnosti tice, pozeljno je da sistem bude sto puniji tecnoscu, e sad sto se minimuma tecnosti tice, to sve zavisi od toga kakav je setup.
Tecnost koja se ulije u sistem vremenom "ispari" u odredjenoj meri, meni je recimo za nekih 1.5 godina isparilo recimo 1-2Dl(odokativna metoda), mada posto imam ogroman rezervoar to nije strasno, jer ceo sistem ima preko 2L vode, tj imao je kada sam ga povezivao preko oko 1.5 godina, mozda malo duze.
Ma ovo je all in 1 sistem kao corsair H... Nema dopune tecnosti, skidanje pumpe...

d0minat0r

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.633
Rezultat reagovanja
58
Moja konfiguracija
VGA & cooler:
Gainward 4850 512DDR3
Display:
Viewsonic 24"
HDD:
seagate 500Gt Single P
Case:
/
Optical drives:
Samsung 203D
Mice & keyboard:
A4tech oscar X 748K i microsoft ergo natural 4000
Internet:
ADSL 4Mbit
OS & Browser:
WIN7
Mislim da je ovo za dopunu sistema.
Sve jedno kad se ukljuci mora pumpa barem malo da trese a mozda i zaglavljena ili tako nesto

Prilozi

fr0wn3r

PCAXE Member
Učlanjen(a)
29.05.2011.
Poruka
220
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Eto dopuna se moze izvesti kanda...

Svaka cast na zapazanju d0minat0r!

:wave:

Banko

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
19.06.2012.
Poruka
13
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus p5ql-e
RAM:
VGA & cooler:
Leadtek GTX560ti 1gb
Display:
Asus 22"
HDD:
250 wd + 1tb samsung
Case:
Fractal Design core 3000
PSU:
Chieftec cft 650
Optical drives:
liteon dvd
Mice & keyboard:
a4 + sharkoon
Internet:
10/1
posle malo trazenja, naisao sam na ovo, a u pitanju je odgovor nekog iz coolit support-a na pitanje zasto su cevi toliko krute na r120?

I'm glad you are enjoying your ECO ALC. Just for your information, there is a reason the tubing is as it is. You may already be aware of this, but perhaps I can explain it for others as well.

In liquid cooling units, water vapour transmission loss (WVTL) is very common. In fact, it occurs in virtually all liquid cooling setups whether closed-looped or custom built. This basically means that the liquid evaporates slowly over time. This doesn't have an impact on system components, the evaporation rate is far too slow to have an effect. However it does mean that you typically have to refill the liquid in your unit over time.

CoolIT uses a specific tubing that drastically decreases WVTL, which virtually eliminates the requirement to refill the unit, and makes it truly maintenance free. The result is a safer, more efficient, higher quality cooler that will last you a very long time.

I hope that makes you feel better about the stiffness of the tubing :)

Susan LeBlanc
CoolIT Systems
Tako da kontam , ovo je proizvod iz 2010godine, pod pretpostavkom da nije kupljen i montiran odmah po izlasku iz fabrike , radio je najmanje godinu do godinu ipo dana ( da podsetim, kupio sam ga koriscenog, full pakovanje, u odliucnom stanju za 10evra ), tako da onda mislim da sam miran bar jos toliko bez servisiranja istog. Ovih dana cu ga montirati pa cu javiti rezultate.

Banko

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
19.06.2012.
Poruka
13
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus p5ql-e
RAM:
VGA & cooler:
Leadtek GTX560ti 1gb
Display:
Asus 22"
HDD:
250 wd + 1tb samsung
Case:
Fractal Design core 3000
PSU:
Chieftec cft 650
Optical drives:
liteon dvd
Mice & keyboard:
a4 + sharkoon
Internet:
10/1
Nazalost nista od testiranja, kada sam sve razmontirao u kucistu i skinuo OCZ gladiatora pokusao da ubacim radijator na zadnju stranu u kucistu i cvrc, ne moze da stane... Udara u napajanje tako da ne moze da se ubaci tu na mesto gde ide kuler na zadnjoj strani kucista. Posto je kuciste NZXT beta ( verzija sa napajanjem koje ide gore) nemam gde ni kako da nakacim radijator... Kada sam vec bio sve raspakovao isprobao sam cisto reda radi , ventilator radi, pumpa "se cuje" , predpostavljam da radi kako treba.
Ide na oglase...

Vrh