gx-x
Display Guru
- Učlanjen(a)
- 01.04.2009.
- Poruka
- 7.709
- Rezultat reagovanja
- 2.351
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Gigabyte RX 5700 XT 8GB OC
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
@sky: nakon softwerskog ili jos bolje hardwerskog kalibrisanja odstupanja su ista, odnosno minimalna. Fabricki preseti meni ne predstavljaju nista jer svaki u ovoj klasi odstupa od "pravog" (pogledaj na tft central na sta se kalibrise monitor, svaki). kakve ce boje imati neki panel i kolko ce odstupanja biti zavisi od firmware-a i/ili elektronike i softwera u monitoru. To sto IPS4 serija ima bolju fabricku kalibraciju (i dalje losu za ozbiljan ili ozbiljniji rad) od IPS1 serije vredi...1 evro. Vise vredi to sto ima HDMI, ali opet, ima ocajan stalak naspram IPS1, pretpostavljam da je nova serija prosto "refresh" modela na trzistu jer su stare zalihe rasprodate pa ko veli "ajmo novo ruho obuc". Nije tacno da je odziv monitora brzi, i 231 i 234 imaju 5ms odziv GtG, isti kontrast i istu osvetljenost ekrana (250cdm2). Pricas gluposti. Juce sam bio spremio da ti i iskopiram sve specifikacije ova dva monitora ali prosto nisam zeleo da gubim vreme. Necu ni sad da kopiram, ima specifikacije u svakom online shopu za ips231/236/234 i iste su spec sto se tice conrtast, cdm2, GtG odziva i kod istog tipa panela (e-ips, odnosno ah-IPS) 6-bit paleta sa dither emulacijom na 8-bit.