• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

PES vs FIFA

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Šta je bolje/gore i zašto?

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Evo da pocnem. Pricam iz perspektive da su oba fudbala simulacije, tj najblize su simulaciji.
Mislim da su uzasno nerelano uradjeni driblinzi i promena pravca igraca u FIFA-i u odnosnu na PES. Inercija je inercija, nema stajanja i ukopavanja u mestu posle trka, pogotovo ne ako si se zaleteo kao konj... Smeta mi sto se nekim igracima u FIFA-i lopta lepi za nogu... Neke stvari je nemoguce raditi u pravom fudbalu, sto se radi u FIFA-i...
Sa druge strane, kod PES-a me uzasno nervira prenapucanost nekih igraca... Kristina Ronaldno je u novom PES-u jednostavno jaci u skoku i duelu od Pique-a, koji bi ga realno otresao kao slinu u pravom duelu... Smeta mi u PES-u sto neki igraci kao sto su recimo Iniesta gube loptu i spoticu se kada ih neko malo cusne iza ledja. Iniesta kada nekog ostavi iza ledja taj neko moze samo faul da napravi posle toga, loptu da mu uzme tako sto ce da ga cusne malo i sl, nece da moze... Isto vazi i za Xavi-a...

Никола

Shop manager
Učlanjen(a)
05.09.2011.
Poruka
848
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ronaldno je u novom PES-u jednostavno jaci u skoku i duelu od Pique-a, koji bi ga realno otresao kao slinu u pravom duelu...
Ovako? :D

Ne bih se složio. Težina im je skoro ista (oko 85 kg) s tim što je Ronaldo mišićaviji. U najbolju ruku Pike je podjednak u skoku i duelu, iako je 5-6 cm viši.
O razlici između FIFE i PES-a ću uskoro napisati par reči. :)

Poslednja izmena:

warmaster

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.687
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
4690k 4.5ghz 1.25v EK custom
Motherboard:
Gigabyte Z97n Gaming5
RAM:
eXceleram 2x4Gb
VGA & cooler:
Gigabyte gtx970 itx
Display:
LG 42" LW4500 3D SBS
HDD:
Seagate Barracuda ST3000DM001
Sound:
Storm Sirus/Telefunken TLX 22/4 on Telefunken TA750
PSU:
SilverStone Strider 650W Gold
Mice & keyboard:
G105 MW3, Logitech G5
OS & Browser:
Win7 x64
Other:
Take me to the hospital
Nisam neki fan niti igrac sportskih simulacija, ali kad se okupi drustvo i igra se tako nesto, nekako mi bolje lezi PES :)

Medolinos

Moderator
Učlanjen(a)
06.11.2010.
Poruka
5.394
Rezultat reagovanja
12
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
no name
CPU & cooler:
AMD FX 8350 / Noctua NH-U14s / NF-A15 Puss-Pull
Motherboard:
Gigabayte 990FXA-UD5 rev. 3.0
RAM:
Kingston 16gb ddr3 1866mhz HyperX Fury
VGA & cooler:
R9280X-DC2 TOP
Display:
Samsung UE32EH5000
HDD:
SSD Samsung 850 EVO 250gb, HDD Segate Baracuda 2 TB, HDD Samsung F3 1TB
Sound:
integrisan zvuk i Creative Inspire T3030 speakers
Case:
COOLER MASTER HAF XB EVO RC-902XB-KKN2
PSU:
EVGA Supernova G2 750w
Optical drives:
Lite-on
Mice & keyboard:
A4tech X-7 G800, misonja neki zalosni genius
Internet:
ADSL Telekom paket do 20 mbita
OS & Browser:
Win 10
Dugo vremena sam voleo pes,ali fifa 2012,mi je nekako napravila razliku u odnosu na pes..pes je nekako vremenom smorio,neka od sitnica koje mene nerviraju su neprekidni faulovi u pes2012,konstantno faul za faulom i samim tim prekid za prekidom..videcemo kako ce se pokazati pes 2013,za sad nije lose,ali je grafika uzas,svidja mi se kamera ona iz daljine,sve u svemu pocinju jako da lice jedna na drugu i to malo zbunjuje i usporava napredak,to je neko moje subjektivno misljenje..

Poslednja izmena:

activated1

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.583
Rezultat reagovanja
10
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
a1-PC
CPU & cooler:
AMD FX 8300 @ 3.3GHz / Thermalright Ultra-120A
Motherboard:
ASUS M5A99X EVO
RAM:
4x4GB Kingston HyperX Genesis
VGA & cooler:
ZOTAC GTX1060 6GB / ASUS R9270X-DC2T-2GD5
Display:
BenQ 2450
HDD:
SP/Samsung 120GB SSD Raid-0, 4x Toshiba 1TB Raid-0, Toshiba 2TB
Sound:
Integrated - S/PDIF @ Yamaha RX-V 659
Case:
Corsair Obsidian 750D
PSU:
Corsair RM1000i
Optical drives:
/
Mice & keyboard:
Logitech UltraX & Razer Copperhead (thanks to Lukija)
Internet:
Telekom VDSL 20Mbps/4Mbps
OS & Browser:
Windows 10 x64
Other:
Xiaomi Redmi 5 Plus/HTC One M7 32GB/HTC EVO 3D + 8gb microSD/Sony Ericsson X1
Ja sam godinama igrao Fifu shto je bilo problematicno jer kad se okupljalo drustvo i igrao se fudbal igrao bi se WE 7 pa posle toga PES 5 i PES 6. Prelazak sa Fife na PES tada je rezultovao time da sam ja bio lik na kojem se popravljala gol razlika :d

PES 2008 je prvi gde sam po koju utakmicu i dobio i onda je izasao PES 2009 (meni najdrazi do sad), relativno brzo sam se privikao na njega i sa istim sam bio relativno zadovoljan. Iako su i dalje Ronaldo, Messi, Kaka i slicni i dalje bili nerealno dobri nije bilo kao u PES 6 gde bi drug uzeo Arsenal, a ja Man City on gurne Henry-u i pretrci sve moje igrace i da gol :d
PES 2010 je bio blaga evolucija 2009 i mogu reci da sam i sa njim bio zadvoljan. I onda se pojavio "cuveni" 2011, a posle njega i ovaj aktuelni. Koliko su dobri govori cinjenica da 2008/2009/2010, smo se na svakih par dana skupljali kod nekoga i igrali turnire, 2011 smo se nasli jednom, a 2012 za jedan manje od prethodnika ;)

Fife su realno bile truba do izlaska 2011, koja je bila replika 2010 za Xbox koju sam imao prilike da probam i bio odusevljen, 2012 realno samo evolucija 2011 tako da nema greske.

Realno ovih dana se ne okupljamo toliko cesto da igramo fudbal, ali ako se okupimo shta mislite shta igramo? FIFU i treba napomenuti da su svi bili okoreli pesovci pa su presli na Fifu mislim da to dosta govori o poslednjih nekoliko verzija PES-a ;)

:wave:

Poslednja izmena:

ThePocetnik

Moderator
Učlanjen(a)
30.03.2009.
Poruka
5.087
Rezultat reagovanja
25
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP Pavilion - 14-ce0008nm
CPU & cooler:
Intel Core i7 5820K feat NiC L32
Motherboard:
ASRock X99 WS
RAM:
4x8GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury
VGA & cooler:
Sapphire Pulse 580 4GB
Display:
Dell 2312HM i AOC G2460PF
HDD:
Seagate 3TB, WD Red 3TB, Samsung F3 1TB, Samsung 850 EVO 500GB, HP EX900 512GB, Intel M.2 SSD 6000p
Sound:
Asus Xonar U7 feat Logitech X-530 / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HMC631
Case:
Corsair Carbide 500R
PSU:
EVGA SuperNova G3 750W
Optical drives:
LiteOn iHAS124 / ASUS SBW-06D2X-U
Mice & keyboard:
RedDragon Kala i A4Tech V7 Bloody
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 10 Pro x64
Other:
PS3 Ultra slim 500GB / Shuttle XS35V4
Sada cu da kazem par stvari koje nemaju veze sa gameplayom ove dve igre...

Ako govorimo o PC verziji, Konami mora jednom da poradi na kontrolama i sistemu menija koji za PC izgleda katastrofalno lose i zbunjujuce sto i ne cudi kada kopiraju konzolnu verziju.PC nije konzola niti ce to ikada biti, i meniji moraju biti takvi da se iskoriscava pun potencijal tastature i misa, a ne da bude podredjen inferiornom kontroleru, barem sto se tice kretanja po meniju isl.Da je u pitanju FPS nalov gde ces meni pogledati mozda par sekundi pre igranja, pa da prodje, ali u igrama gde ces po menijima provoditi barem petinu vremena(podesavanja taktike isl) je takvo resenje uzasno lose.

Neka se recimo ugledaju na ovakav meni, kakva bi jedna PC igra takvog kalibra morala da poseduje i da dodaju da recimo mozes svakom igracu ponaosob mozes misem postavljati tacnu poziciju na terenu i prema tome praviti custom taktike, a ne da prave predefinisane modele sto je tekovina igara iz praistorije.

To je nazalost i EA poceo sa FIFA-om da radi tj. da sve podredjuju konzolama i joypadu pa su tako meniji u igri ocajni, ali ni priblizno ocajni kao sto je to u PES-u odradjeno.

Sve ovo pisem kao veteran starih FIFA igara od Fifa International soccera pa do Fifa 2003 kada je sve krenulo nizbrdo, barem sto se spomenute stavke tice.

Poslednja izmena:

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
@The Pocetnik

To o cemu ti pricas vec postoji u PES-u, sve mozes da podesis... Sto se tice preglednosti menija, ja ne znam da li su mogli jednostavno da urade. PES je pravljen za multiplatformu, nema tu sta da se tupi... Ako nesto mrzim je da nameshtam mishem i tastaturom, a onda na kraju uzmem joypad da igram, po meni to je gubljenje vremena i uzasno je neprakticno pogotovo ako igras PES iz kreveta ili udobne fotelje....

@niko_v_la

Da vidimo sta kaze video materijal :D Koliko ja vidim, nije jachi u duelu, stavise... Kristina ne moze da skoci iznad tog igraca, pogotovo ne kada je isti ispred nje ;) To se u PES-u non stop dogadja...

Poslednja izmena:

kreator_

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
26.06.2010.
Poruka
14
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Mnogo duze sam igrao PES tako da moj glas ide njemu.

Никола

Shop manager
Učlanjen(a)
05.09.2011.
Poruka
848
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
@animaN
Na tom snimku nisu nijednom bili zajedno u skoku. Ne znam zašto si to stavio. Ronaldo izgubio loptu par puta i to je to. Možda se čupavi bolje postavlja ali kremaš je jači. :D

Što se tiče razlike skoro da nema potrebe trošiti reči, u pitanju su nijanse. Recimo da je PES za nijansu sličniji pravom fudbalu (što može biti i mana jer fudbal ima i svoju dosadnu stranu), a FIFA mi je za nijansu bolja igra (subjektivno). Ali sve u svemu ista zabava kao pre deset godina, nema tu šta mnogo da se menja.

Kox

PCAXE Member
Učlanjen(a)
25.08.2009.
Poruka
417
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 14700KF + Noctua NH-D15 + Thermal grizzly kryonaut extreme
Motherboard:
Gigabyte Z790 GAMING X AX
RAM:
Corsair Vengeance 2x16GB 6400Mhz CL32
VGA & cooler:
Gigabyte RTX 3060 Ti Eagle OC 8G
Display:
ASUS ROG Swift PG279Q + LG 65C3
HDD:
Samsung 990 PRO 2TB, 2x WD Red 3TB (RAID1) + 2TB WD20EARS + WD Red 8TB
Sound:
Monitor audio silver 300 7G + Nad T 758, Sennheiser HD 660S + iFi ZEN DAC Signature V2+iFi ZEN CAN
Case:
Cooler Master HAF 922
PSU:
Corsair AX850
Optical drives:
LG Blu-ray BH16NS40
Mice & keyboard:
Logitech g502 lightspeed + MX Master 3S, MX Keys,
Internet:
50/25, Asus RT-AC68U AC1900,
OS & Browser:
Win 11 Pro x64, Firefox
Other:
Dell XPS 9510 i9 11900K Oled, LG V50, PS5 + 2 x DualSense, Xbox Wireless Controller + adapter,
@animaN
Na tom snimku nisu nijednom bili zajedno u skoku. Ne znam zašto si to stavio. Ronaldo izgubio loptu par puta i to je to. Možda se čupavi bolje postavlja ali kremaš je jači. :D

Što se tiče razlike skoro da nema potrebe trošiti reči, u pitanju su nijanse. Recimo da je PES za nijansu sličniji pravom fudbalu (što može biti i mana jer fudbal ima i svoju dosadnu stranu), a FIFA mi je za nijansu bolja igra (subjektivno). Ali sve u svemu ista zabava kao pre deset godina, nema tu šta mnogo da se menja.
Po meni nisu nijanse ipak ima velike razlike, da su u pitanju nijanse ne bi prelazio na fifu koju nisam podnosio organski ranije. Isto to se desilo i sa NBA Live fransizom, tj bio je kopija Fife po svemu dok nije dosao 2k i oduvao ih. Samo sto je Fifa napravila iskorak u odnosu na nba i napravila revoluciju, pa je sa 100% arkadne igre, presla na simulaciju ali nekih 75% ima tu jos dosta prostora da se unapredi. Valjda ce i nastaviti tako sa radom da napreduju. Sa druge strane moje vidjenje problema je sto to japanci prave, oni su mnogo fanatican narod i njima je furka od zadnjih par fudbala ti nekakvi driblinzi i te neke novine sto raniji peso-vi :D nisu imali, i oni se posvete samo tome a na bitne stvari kao sto su igrivost itd kombinatorika, pass igra itd ne obracaju. Fifi nedostaje malo bolje ocjenivanje igraca i uticaj tih ocjena, bolja formacija i podesavanje formacije tj kad bi se moglo prebaciti sa pesa od par godina na fifu taj kompletan sistem to bi bilo genijalno.

To za kontole sa misom i tastaturom je smijesno, da ustajem isped televizora da bi izmjenio igraca, za***i to, ja ne vidim ni jednog ozbiljnog igraca sportskih simulacija koji igraju na tastaturu, jer to nije to. Isto kao da bi neko vozio simulacije tipa shift 2 ili nesto slicno na tastaturi ili na gamepadu, pored volana. Primer shift 2 je *****e od igre ako se igra na tastaturi ili na gamepadu, tj totalno ne igriva igra. Kad uzmes volan druga prica.

Kox

PCAXE Member
Učlanjen(a)
25.08.2009.
Poruka
417
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 14700KF + Noctua NH-D15 + Thermal grizzly kryonaut extreme
Motherboard:
Gigabyte Z790 GAMING X AX
RAM:
Corsair Vengeance 2x16GB 6400Mhz CL32
VGA & cooler:
Gigabyte RTX 3060 Ti Eagle OC 8G
Display:
ASUS ROG Swift PG279Q + LG 65C3
HDD:
Samsung 990 PRO 2TB, 2x WD Red 3TB (RAID1) + 2TB WD20EARS + WD Red 8TB
Sound:
Monitor audio silver 300 7G + Nad T 758, Sennheiser HD 660S + iFi ZEN DAC Signature V2+iFi ZEN CAN
Case:
Cooler Master HAF 922
PSU:
Corsair AX850
Optical drives:
LG Blu-ray BH16NS40
Mice & keyboard:
Logitech g502 lightspeed + MX Master 3S, MX Keys,
Internet:
50/25, Asus RT-AC68U AC1900,
OS & Browser:
Win 11 Pro x64, Firefox
Other:
Dell XPS 9510 i9 11900K Oled, LG V50, PS5 + 2 x DualSense, Xbox Wireless Controller + adapter,
Moram sada nesto da kazem takodje i o tim problemima kako neki igrac nesto moze ili jos gore sto moji drugari to znaju da govore, taj i taj igrac ne moze proci vidica ni u snu, pojest ce ga za dorucak. Problem je sto taj neki lijevi igrac nije lijevi nego igrac koji je pod mojom kontrolom. Meni je zlo kad pocnu da kukaju i govore o tome kako je nemiguce dati go ili igrati na primer sada sa ronaldinjom a oni uzeli celzi ili mancester, a ja obicni flamengo. Moj stil igre je maksimalna koncentracija u odbrani i da ne dopustim igracu da igra, a u napadu sto kreativnije sa preciznim pasovima, razigravanjima, ali mi je osnovno ne primiti gol. Takodje onda u tim situacijama kada na primer abate zaustavi cristinu, jer sam inace veliki fan Milana, bude "***em ti glup fudbal Kristina ne moze proci Abatea" i ja onda poludim. Ako cemo samo gledati ko sta moze u stvarnosti i sta ne moze onda je bolje postaviti gamepadove u sredinu i gledati utakmicu nego igrati. Malo sam smorio, ali hocu da kazem da je najbitnija stvar ko je kakav igrac i da je to presudno. Nadam se da me mozete razumeti. :d

Godzilla

PCAXE Member
Učlanjen(a)
12.12.2010.
Poruka
745
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Phenom II x4 965 @4ghz sa V6GT
Motherboard:
Gigabyte GA-890GPA-UD3H
RAM:
Exceleram Black Sark 2x2gb 1600mhz
VGA & cooler:
5750 1gb CrossFire (Sapphire i PowerColor)
Display:
Acer AL1916W
HDD:
Western Digital caviar blue 500gb
Case:
Xigmatek Utgard
PSU:
Chieftech CFT 650W
Optical drives:
Samsung 223C
Evo pitanje za pesovce, je l igrate na finte? Ja sam klasicni pass igrac. :D igram dosta paseva i saljem lopte u prazan prostor. Finte bas i ne mogu da radim jer igram na tastaturi, pa se nisam ni interesovao za njih.

rAMA

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
412
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 2500k + Hyper 212 Plus
Motherboard:
Asus P8P67
RAM:
2x4GB 1600MHz Exceleram Rippler
VGA & cooler:
GTX770 MSI GAMING 2GB
Display:
Samsung P2770H + LG LF2510 32"
HDD:
SSD SATA3 128GB Samsung 830 Series + WD6400AAKS + + 1.5TB Samsung EcoGreen F2
Sound:
Sound Blaster Z; Altec Lansing 5100; Sennheiser HD 205
Case:
Fractal Design Define XL Titanium Grey
PSU:
Enermax Pro82+ 625W
Mice & keyboard:
Razer DeathAdder
Internet:
Telekom ADSL 6Mbit
OS & Browser:
Windows 8.1
Other:
PS3
Bio sam PES igrač do poslednje dve fife. Sad je jednostavno fifa kompletnija i fluidnija igra.

ThePocetnik

Moderator
Učlanjen(a)
30.03.2009.
Poruka
5.087
Rezultat reagovanja
25
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
ASRock X99 WS
RAM:
VGA & cooler:
Sapphire Pulse 580 4GB
Display:
HDD:
Seagate 3TB, WD Red 3TB, Samsung F3 1TB, Samsung 850 EVO 500GB, HP EX900 512GB, Intel M.2 SSD 6000p
Sound:
Case:
Corsair Carbide 500R
PSU:
EVGA SuperNova G3 750W
Optical drives:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 10 Pro x64
Other:
@Kox: Ne kazem ja da mora da se igra tastaturom, ali da barem omoguce starijim igracima "prirodnu" mogucnost upravljanja menijima uz mis i tastaturu, a ne da sve prilagode joypadu.

@Godzila: Ovo mozes da pitas i FIFA igrace :D Ni ja ne koristim finte u ovim igrama, jer smatram da je pas igra sustina ovakvih igara, a ne sumanuto uzmi "najboljeg" igraca i u 2-3 koraka(dobro odradjene finte) dodji do 16m.

SuperStarr

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
1.342
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD DA-C2 @ 3,66Ghz (1.4V) under Alpenföhn Broken
Motherboard:
DFI LANParty JR 790GX-M2RS @ 1,8Ghz
RAM:
4x 2Gb "Crne Dragane" @ 866Mhz CL5 1.95V
VGA & cooler:
PCS 6770 1Gb feat. Scythe Musashi + PAPST 12cm @ 5V
Display:
ASUS VW222U
HDD:
1x Maxtor, 3x WD, 1x Hitachi
Sound:
SB0460 feat. Creative Fatal1ty Gaming Headset
Case:
kinez čisto da zašrafim ploču da se ne krivi...
PSU:
ZM850-HP
Optical drives:
LiteOn always & forever :P
Mice & keyboard:
GA GM-M6800 & Microsoft Multimedia 1.0A
Internet:
Telekom ADSL 1Mbps
OS & Browser:
xDark W7 x64 SP1 /// Google Chrome
Other:
2x Doggy Dog ?
Moram sada nesto da kazem takodje i o tim problemima kako neki igrac nesto moze ili jos gore sto moji drugari to znaju da govore, taj i taj igrac ne moze proci vidica ni u snu, pojest ce ga za dorucak. Problem je sto taj neki lijevi igrac nije lijevi nego igrac koji je pod mojom kontrolom. Meni je zlo kad pocnu da kukaju i govore o tome kako je nemiguce dati go ili igrati na primer sada sa ronaldinjom a oni uzeli celzi ili mancester, a ja obicni flamengo. Moj stil igre je maksimalna koncentracija u odbrani i da ne dopustim igracu da igra, a u napadu sto kreativnije sa preciznim pasovima, razigravanjima, ali mi je osnovno ne primiti gol. Takodje onda u tim situacijama kada na primer abate zaustavi cristinu, jer sam inace veliki fan Milana, bude "***em ti glup fudbal Kristina ne moze proci Abatea" i ja onda poludim. Ako cemo samo gledati ko sta moze u stvarnosti i sta ne moze onda je bolje postaviti gamepadove u sredinu i gledati utakmicu nego igrati. Malo sam smorio, ali hocu da kazem da je najbitnija stvar ko je kakav igrac i da je to presudno. Nadam se da me mozete razumeti. :d
Brate mili... :) Ko da sam ja pisao! ;)
U vreme PES6, kada smo se ali svake noći okupljali i 'glavili do jutra, kad god bih nekoga hteo da pobedim uzimao bih Barsu!
E sad, ne zbog Ronaldinja i Etooa :), nego zbog odbrane! Motu kao DMF, Beleti RB, Markez i Pujoj CB i Đoa kao LB niko nije mogao da mi prođe!
Golove sam davao na kontru (Ronaldinjo, Eto, Saviola) ili sa MF-ovima sa velike distance (Mota, Deko, Edmilson) a bogami nisu smeli ni da me fauliraju blizu šesnestrca. :)
Ali to beše nekad.

Danas kako nema tih okupljanja više, od sporta odigram samo po nekad fantastični NBA 2K i to samo zbog slajdera i isključivo sa nekim modifikovanim rooster-ima gde superzvezde nisu ipak nerealne nego su spuštene na nivo smrtnika.

Kada bih danas krenuo opet sa nekim društvom da cepam "sport" :D, to bi definitivno opet bio PES jer mislim da i bez tih preciznih pasova o kojima mnogi pričaju a meni to uopšte ne deluje kao mana već kao prednost!, mislim da i pored toga je daleko realnija simulacjia i dalje.

activated1

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.583
Rezultat reagovanja
10
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
a1-PC
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS M5A99X EVO
RAM:
VGA & cooler:
Display:
BenQ 2450
HDD:
Sound:
Case:
Corsair Obsidian 750D
PSU:
Corsair RM1000i
Optical drives:
/
Mice & keyboard:
Internet:
OS & Browser:
Windows 10 x64
Other:
Brate mili... :) Ko da sam ja pisao! ;)
U vreme PES6, kada smo se ali svake noći okupljali i 'glavili do jutra, kad god bih nekoga hteo da pobedim uzimao bih Barsu!
E sad, ne zbog Ronaldinja i Etooa :), nego zbog odbrane! Motu kao DMF, Beleti RB, Markez i Pujoj CB i Đoa kao LB niko nije mogao da mi prođe!
Golove sam davao na kontru (Ronaldinjo, Eto, Saviola) ili sa MF-ovima sa velike distance (Mota, Deko, Edmilson) a bogami nisu smeli ni da me fauliraju blizu šesnestrca. :)
Ali to beše nekad.

Danas kako nema tih okupljanja više, od sporta odigram samo po nekad fantastični NBA 2K i to samo zbog slajdera i isključivo sa nekim modifikovanim rooster-ima gde superzvezde nisu ipak nerealne nego su spuštene na nivo smrtnika.

Kada bih danas krenuo opet sa nekim društvom da cepam "sport" :D, to bi definitivno opet bio PES jer mislim da i bez tih preciznih pasova o kojima mnogi pričaju a meni to uopšte ne deluje kao mana već kao prednost!, mislim da i pored toga je daleko realnija simulacjia i dalje.
Ocigledno nisi igrao poslednja dva PES-a dovoljno ;)
Mislim da su neprecizni pasovi minoran problem :d

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE

activated1

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.583
Rezultat reagovanja
10
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
a1-PC
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS M5A99X EVO
RAM:
VGA & cooler:
Display:
BenQ 2450
HDD:
Sound:
Case:
Corsair Obsidian 750D
PSU:
Corsair RM1000i
Optical drives:
/
Mice & keyboard:
Internet:
OS & Browser:
Windows 10 x64
Other:
Gresis sine, imam kontroler od 360-tke krstic mi na neprakticnom mestu ;)

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Gresis sine, imam kontroler od 360-tke krstic mi na neprakticnom mestu ;)
Pa ne znam onda kako je neprecizan pas... ja sam stekao utisak da je pas veoma precizan, samo je tesko uvek ubosti tachnu putanju kojom zelis da prodje lopta, zavisi mnogo od toga kako ti je okrenut igrac.

:wave:

ThePocetnik

Moderator
Učlanjen(a)
30.03.2009.
Poruka
5.087
Rezultat reagovanja
25
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
ASRock X99 WS
RAM:
VGA & cooler:
Sapphire Pulse 580 4GB
Display:
HDD:
Sound:
Case:
Corsair Carbide 500R
PSU:
EVGA SuperNova G3 750W
Optical drives:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 10 Pro x64
Other:
Da malo ozivimo temu sa jednom smesnom slikom :D

Kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.541
Rezultat reagovanja
633
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Nzxt
CPU & cooler:
Amd Ryzen 1600 ~ 4.1ghz 24/h
Motherboard:
Msi x450 gaming
RAM:
4 x 4gb Kingston fury 2400 ~ 3000mhz by Micron
VGA & cooler:
Gigabyte 3060ti oc 8gb
Display:
Asus vs27 27' + Denver 56' lcd -madvr+ hitachi projector
HDD:
Adata sx8000 480gb+Kingston 480gb +2x 1.5tb by zamzung
Sound:
Asus Xonar Dx
Case:
Nzxt Apollo case,slight mod
PSU:
Raidmax 530w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Logitech g3,saitek eclipse II
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 11,chrome&ff
Other:
Nexus 7' 2013, Htpc i7 2600, rx580 8gb madvr 4k60fps high conf
Nisu napunili raf fife jer je niko neigra? :troll:

M@RkO91

PCAXE Member
Učlanjen(a)
16.09.2012.
Poruka
101
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MacBook Air
Sound:
Bose Companion 5 + JBL J55 Headphones
Internet:
TARGO
OS & Browser:
OS X Mavericks
FIFA13, definitivno!

ThePocetnik

Moderator
Učlanjen(a)
30.03.2009.
Poruka
5.087
Rezultat reagovanja
25
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
ASRock X99 WS
RAM:
VGA & cooler:
Sapphire Pulse 580 4GB
Display:
HDD:
Sound:
Case:
Corsair Carbide 500R
PSU:
EVGA SuperNova G3 750W
Optical drives:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 10 Pro x64
Other:

StojkovicS

Banned
Učlanjen(a)
05.02.2013.
Poruka
2.314
Rezultat reagovanja
76
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel I5 2400 3.1ghz Box
Motherboard:
Gigabyte H61M-DS2 rev 3.0
RAM:
Kingston HyperX 8 gb DDR3
VGA & cooler:
Asus R9 270X DirectCU II TOP
Display:
Asus Led Gaming Monitor VP228TE
HDD:
Kingston A400 + Fujitsu 230gb
Sound:
Steelseries 7h Usb Pro 7.1 Surround
Case:
Spire
PSU:
LC Power LC600H-12 v 2.31
Mice & keyboard:
Steelseries Kana & Steelseries Apex 350 RGB
Internet:
12/2 ADSL ORION Telekom
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit & Google Chrome
Pes je pristupacniji,a i realno lepsi fudbal...Fifa ima bolji gameplay,ali je i duplo skuplja :)

Vrh