• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

iPhone 5 - kako ce izgledati spolja

mINUS

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.353
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom II [email protected] + Prolimatech Megahalems
Motherboard:
Gigabyte GA-790XTA-UD4
RAM:
12GB DDR3 HyperX 1600
VGA & cooler:
MSI GTX660 Twin Frozr
Display:
Benq G2420HD 24"
HDD:
SSD 840EVO 250GB, 2x1TB Samsung
Sound:
Audigy 4 + Altec MX5021 + Sennheiser HD555@HD595
Case:
CM HAF932 + Zalman MFC1 Plus
PSU:
Chieftec APS-750C Modular
Optical drives:
Pioneer DVR-216D 20x DVD-RW
Mice & keyboard:
MS Sidewinder + Logitech ultraX
Internet:
30+ MGbit
OS & Browser:
Win 8.1 x64
Other:
Nexus 4
@animaN
Zato sto ti poslednji post posvecen meni ima mnogo propusta, pa reko da ne nastavljamo dalje, no dobro.

1.
Pa zato sto je tada uchestvovao i zato sto je moje iskustvo slichno, a ti lepo pogledaj vreme kada je pisao Nidza pa uporedi sa mojim postovima. I shvaticesh da dok sam ja pisao pisao je i Nidza. Posle sam editovao post i dopunio.
Tvoj prvi post
Fora je i tome sto kod iphone-a sve leti, nema mini lagova, a svi proizvode softver za identichu hardversku platformu, te je optimizacija na najvishem mogucem nivou. To sa winMobile i Androidom nije slucaj. O podrsci da ne pricamo, jednostavno se sve pravi za iphone. Dobar je Android, nema sta, ali ipak je iOS bolji.

Prvi Nidzin post u temi ;)
Vidim ja da ovde nema objektivnih recenica i cinjenica....

Ko ima iphone, branice ga zivotom.. sa druge strane, zbog takvog nastupa "appleovaca", "androidasi" stanu u gard i "pljuju" iOS.

iOS nije superiorniji sistem, ne moze da bude. ja ne vidim ni jednu stvar koju android ne moze a iOS nudi takvu mogucnost. ako ima, navedite je konkretno...

Android se pravi za masu uredjaja... Hardverske razlike takvih uredjaja su nebo i zemlja a Android sve treba da ih nekako opsluzuje.
Telefon koji ima hardver slican hardveru kakav nudi ip4 radi kao sat, nebitno jel fabricki sistem ili neki custom ali stable rom. Experimentalne romove ne zelim ni da uzimam u obzir. Takav telefon sa takvim hardverom na ICS-u obavlja zadatke bez falinki i nebitno jel ima 10 ili 100 aplikacija...

Boje na ekranu? Hm... prvo, ne obavljaju se poslovi na telefonu ako sto je priprema za stampu pa da to bude must-have. Sa druge strane, imamo i kod drugih proizvodjaca IPS panele posto vidim SAMOLED je los, krsh ili sta vec nije receno. Ko je drzao u rukama HTC One X i kaze da iphone 4/4s ima bolji ekran, taj nije objektivan. Nisam drzao Galaxy 3 pa ne znam kakav je ali sam pao na dupe gledajuci u HOX-ov ekran...

Iphone je sasvim ok telefon, iOS je dobar sistem. Ali za cenu koju traze za njihove uredjaje, ne mogu nikako biti No.1.

Android krasi losa autonomija, IP4 je imao dosta dobru autonomiju, IP4S losu autonomiju. Ok, iOS ima bolji power managment ali to nije neka drasticna razlika koja bi mogla da bude odgovarajuci cinilac da neko kaze, Iphone je No1.

Ja bih voleo da neko navede po stavkama, sta je to kod Iphone-a bolje. Samo, izbacimo iz price izgled jer je to jedna jako subjektivna stavka da nema smisla da bude ubacena ovde...

OOPS! :wave:
Bas ste se slozili :rotf:
A i iskustva su vam slicna :rolleyes:

Ti si se pozvao na Nidzino iskustvo, dok sam se ja slozio sa micri-em oko mnogih stvari, veoma bitna razlika ;)
Pa normalno, ne vidim tu nista lose, bilo je bitno da se pojavi jos neko ko ce da potvrdi tvoju pricu, da bi se slozili, isto tako se ja slazem sa Nidzom, a i Lazy-em :wave:
(to ne znaci da je neko LAZOV, cry baby Micri)
I nisam se pozvao na njegovo iskustvo, napisao sam lepo ako treba da poverujem nekom onda ce to biti Nidza jer se bavi mobilnima od kad znam za njega ;)

2.
Pa to je problem, sto ja ne pretrcavam nista, vec polako citam. Upredio si ga SII, tada je nastao problem ;) Posle josh i dodao Note , ma nije nego :D... Izbacili su Note oko godinu dana kasnije, koncept nije isti, nije namenjen istim potroshachima, u kratkim crtama, neuporedivo...
Znam ja da si precizan, i da kada ucestvujes u diskusiji citas polako i temeljno, zato mi i nije najjasnije sto si se u ovoj temi toliko izmasio.

Nisam "posle dodao NOTE" nego sam ga pomenuo u svom prvom postu u ovoj temi, a prica se kasnije razvodnila samo na S2.
Slazem se da nije namenjen istim potrosacima, mada opet, ni Iphone ni bilo koji high end Android a ni Blackberry nemaju iste potrosace.
Najblizi su tu iOS i Android, al kao sto vidis postoje debele razlike u poimanju onog sta je za individuu optimum.
Nekom "nesto" ne smeta ni najmanje dok ce neko prodati telefon zbog sitnice jer mu to "nesto" kopa oci cim upali 'fon.
Zato sam i napisao takodje u prvom postu
Tako da, sve zavisi sta ko hoce od svog telefona.

3.
Trentuno najbolji mobilni operativni sistem je iOS, ima najbolju podrsku i skoro sve se nativno pravi za njega.
Najbolju podrsku ima u Americi i trzistima u kojim je jako dobro zastupljen i podrzan. U Srbiji od 100% Iphone-a koliko njih je jailbreak-ovano. Probaj da uradis update sistema na jednom takvom ako smes i vidi sta ce se desiti ;)

Inace Iphone 4 ima isto poslednji iOS 5.1.1. pa nesto izbegavate da ga ukljucite u diskusiju i poredjenja, samo konstatujem :wave:

EDIT : i jos jedna stvar, sto iOS ako je najbolji OS za mobilne kako tvrdis nema svoju posebnu sobu na forumu za razliku od vrlo posecene Android sobe.

4.
Oki, a koliko si realno drzao iP4s ili iP4 i igrao se sa njima? Ja ni nemam zamerke na tvoje poimanje Note-a i S2, vec na poimanje iOS-a i iP4, iz postova se vidi da se nisi dugo igrao, ispravi me ako gresim ;)
Da, HTC One X jeste bolji uredjaj na papiru, a verovatno i u radu, to nigde nisam osporio, ali ajde da pricamo o tome sta je bolje kada se pojavi iP5 :) Posto je razlika izmedju ta dva uredjaja 1.5 god, sto je slozices se mnogo. Pored toga, i dalje tvrdim da 4.7" ne moze da se poredi sa 3.5" uredjajem. Niko nije uspeo da upakuje to sto je Apple u 3.5" ;) to 4,5"+ je drugi koncept. To je mini tablet sa funkcijom telefona, po meni neupredivo jer argument "vidi koliki mu je ekran, a ovom je manji" je meni uvek kontraarguemnt "da, ali vidi koliko je DPI po inchu kod iPhona i koliko mu je prenosivost bolja". I jedno i drugo je validno razmishljanje, zato je neuporedivo ;)
btw ne bih se usudio da pricam o HTC One X nisam se igrao sa njim, a vidim da to tebi ne predstavlja problem. Statisticharu! :p
Nisam dugo, evo priznajem.
Ne zato sto nisam mogao a Iphone 4 je u pitanju, ne S verzija, nego zato sto me ne privlaci bas taj "najbolji" OS za mobilne. :)
Radi to super, radi tecno, al ocigledno nisam impresioniran kao vi.

To sto pricas za velicinu ekrana, pa pazi ima smisla...al opet...sa cime onda da ga uporedjujemo ili poredjenja uopste nebi trebalo praviti dok neki Android brand ne izbaci nesto najslicnije merama Iphone-a da bi moglo da se uporedjuje.
A Sto ne obrnemo situaciju, sto ne kazemo nek Apple napravi najzad neki telefon sa preko 4.5"+.

A to da su sve upakovali u 3.5" samo zbog zbog lepote i kompaktnosti, a ne zbog toga sto im je bas ekran najskuplji deo telefona, nisam bas siguran.

Jos gora stvar je sa proizvodnjom, pazi ti, znaci ne mozemo da poredimo novi uredjaj bilo kog drugog brenda a slicnog cenovnog ranga jer eto Apple nije izbacio novi Iphone.
Pa ko im je kriv ??
Od kad je to trziste fer i korektno pa sad treba dzentlmentski da se cekaju da bi se pricalo o tome ko pravi i ko ima najbolji telefon.
Dok Iphone 5 izadje ko zna koliko ce jos novih telefona izaci...

"(ne odgovaram na direktna pitanja)"
Ne odgovaram jer mi ovo uopste nije bitno, oduzima mi dosta vremena a na kraju ipak polemisemo oko individualne opredeljenosti svakog od nas. Evo moja keva nece Iphone, nece Android, oce najprostiji moguci sistem u kom moze da se snadje, uslika par slika, po neki video, otkuca poruku i razgovara a da pri tom nesto ne obrise i ne s***e ... kapiras na sta ciljam :wave:

Poslednja izmena:

mINUS

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.353
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte GA-790XTA-UD4
RAM:
12GB DDR3 HyperX 1600
VGA & cooler:
MSI GTX660 Twin Frozr
Display:
Benq G2420HD 24"
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
Mice & keyboard:
Internet:
30+ MGbit
OS & Browser:
Win 8.1 x64
Other:
Nexus 4
Iphone 5 ???!!

Izvor

MaTRaX

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
18.04.2011.
Poruka
2.887
Rezultat reagovanja
39
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 2500K @4,5 GHz @Cuplex Kryos HF
Motherboard:
Asus P8p67 B3
RAM:
CMP8GX3M2A1600C9 + E30101B
VGA & cooler:
STRIX GTX1050 TI 4GB
Display:
DELL U2412M x2
HDD:
Samsung 850 EVO 250GB, 840 EVO 120GB, F3 HD502HJ
Sound:
CM Storm Sirus-C
Case:
Cooler Master 690 II Advanced
PSU:
Chieftec 750W CTG-750C
Mice & keyboard:
Mx 518 + Razer Tournament Edition
Internet:
50Mb IKOM + Netis WF2710
OS & Browser:
Windows 8.1 Pro , FF
Other:
SS QCK+, Iphone 5s Sim Free
mnogo elegantan telefon :D
ali ipak mi je nekako 4s lepsi

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
@mINUS

1. Ja sam mislio na micri-a tu, ne na Nidzu ;). Sa Nidzom se generalno ne slazem, ali ne mogu ni da kazem da je napisao nesto sto nije istina, samo posmatra neke stvari iz drugog stanovista. Isto vazi i za tebe, ne mogu da kazem da lupash gluposti, ili da si neobjektivan, samo mislim da tu ima par stvari na koje se zaboravilo kada se prica o poredjenju sa konkurencijom. iPhone nije precenjen, neko lepo napsa ovde, precenjen je kod nas mozda...

2. Oki, nismo se razumeli. Forumska diskusija je takva na zalost, promaklo mi je ovo "Tako da, sve zavisi sta ko hoce od svog telefona.". To je sustina svega, slazem se. Iz te perspektive iPhone nije precenjen.

3. Iz istog razloga zasto ni EVGA nema... Nema je oficijalno na trzistu, niti ima naznake da ce se pojaviti u skorije vreme... Ne izbegavam da poredim OS-ove, samo smatram da to ne moze da se poredi osim ako ne rade na istoventom harvdveru. Sa petom verzijom iOS-a se nisam igrao dovolno dugo da bih mogao da kazem nesto korisno.

4. Pa znam da nisi :) Bilo je retoricko pitanje, da jesi, ne bi nam se toliko razilazila razmishljanja u nekim momentima.

To sto pricas za velicinu ekrana, pa pazi ima smisla...al opet...sa cime onda da ga uporedjujemo ili poredjenja uopste nebi trebalo praviti dok neki Android brand ne izbaci nesto najslicnije merama Iphone-a da bi moglo da se uporedjuje.
A Sto ne obrnemo situaciju, sto ne kazemo nek Apple napravi najzad neki telefon sa preko 4.5"+.
Pa pazi, ok je porediti iPhone sa SII, ali porediti sa Note ili SIII je besmisleno, drugaciji je koncept. Mozemo da obrnemo situaciju, naravno. I vec sam objasnio da je to validno razmishljanje, ja to ne mogu niti zelim da osporim. Apple, naravno, moze da narpavi telefon vece dijagonale, to je valjda svima jasno? :) Zasto to ne radi? Prvi razlog je ergonomija i njohova filozofija. Kuckanje SMS-a, ili surfovanje jednom sakom. 3.5" je neki optimum za tako nesto (prosecno dugacak palac hvata obe dijagonale.) Ja recimo, ne mogu lepo da kuckam sa jednom sakom, na 4.3" ZTE Skate. Stalno uhvatm sebe kako pomeram mesto gde hvatam telefon, sto je jako neudobno...Drugi razlog je mogucnost da se ugrozi iPad prodaja. Mislim, da bi ista drasticno opala kada bi izbacili uredjaj slichan po konceptu kao Note. Oni telefon kapiraju tako, to je pre svega mora da bude dobar telefon, ja mislim da ce novi iPhone ici maksimalno do 4.3", ali pre sa 4". Recimo, bas Note, to je neuoptrebljiv uradjej za duze telefoniranje bez slushalica. Kao neko ko je operisao kichmu, pa sada ima usadjen "instinkt" ranog prepoznavanja loshe ergonomije, mogu to da potvrdim. Uzasno neudoban telefon...

Jos gora stvar je sa proizvodnjom, pazi ti, znaci ne mozemo da poredimo novi uredjaj bilo kog drugog brenda a slicnog cenovnog ranga jer eto Apple nije izbacio novi Iphone.
Pa ko im je kriv ??
Od kad je to trziste fer i korektno pa sad treba dzentlmentski da se cekaju da bi se pricalo o tome ko pravi i ko ima najbolji telefon.
Dok Iphone 5 izadje ko zna koliko ce jos novih telefona izaci...
Ne kazem da ne moze da se poredi, moze naravno. Samo kazem da poredjenje nije adekvatno. To je isto kao kada bi smo poredili AMD i Intel cpu. I jedno i drugo je proceosr, radi istu stvar jel da? :) Ali nacin na koji radi je totalno razlicit i to ih izdvaja kao bolje, odnosno losije. Za veliku vecinu korisnika, to je i dalje procesor (Ovde je recimo korisnik tvoja mama). Za tebe neki set instrukcija na Intelu totalno nebitan jer se igras i posao ti zavrsava i AMD K10, dok je za mene bitan jer u svakodnevnici mogu da ih iskoristim. Cisto da ne bude zabune, ne izdizem sebe, niti pravim bilo kakvu gradaciju, moze sve ovo da se postavi i obrnuto, nebitan je redosled, samo pokusavam da objasnim zasto mislim da iPhone nije precenjen. Konkretno, primer, Retina display na iPhone-u je stvarno nesto posebno, a velika vecina korisnika na to ne obraca paznju ni najmanje, ali to samo po sebi ne znaci da je iPhone precenjen, nego da ima svoju publiku i kupce.

Takodje, korisnik iP4 telefona, koji je isti pazario odmah, do sada nije imao preku potrebu da isti zameni sa nekim drugim smart phone uradjajem, slozices se? Iz te perspektiv isto, kako je onda iPhone precenjen? :)

:wave:

Poslednja izmena:

mINUS

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.353
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte GA-790XTA-UD4
RAM:
12GB DDR3 HyperX 1600
VGA & cooler:
MSI GTX660 Twin Frozr
Display:
Benq G2420HD 24"
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
Mice & keyboard:
Internet:
30+ MGbit
OS & Browser:
Win 8.1 x64
Other:
Nexus 4
kako je onda iPhone precenjen? :)
Vrlo jednostavno, bar kako ja gledam.
U oglasima S2 nov ili star mesec dva ces naci za oko 300eur, 4S za 400+ eur.

Takvo je stanje kod nas, pretpostavljam da je preko jeftiniji sam tim i pristupacniji, ali kod nas kada sve uzmes u obzir je precenjen u odnosu na ostalu ponudu, nista vise.

Razumem ja da nekom vredi i tih 100eur vise, meni ne jer bi to znacilo da je za 30% bolji, a nije. :wave:

Sad trenutno gledam dal ima nesto zanimljivo da se uzme za oko 200eur...i uzecu sam u obzir i 3GS.

Poslednja izmena:
Vrh