mINUS
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 01.04.2009.
- Poruka
- 2.353
- Rezultat reagovanja
- 3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom II [email protected] + Prolimatech Megahalems
Motherboard:
Gigabyte GA-790XTA-UD4
RAM:
12GB DDR3 HyperX 1600
VGA & cooler:
MSI GTX660 Twin Frozr
Display:
Benq G2420HD 24"
HDD:
SSD 840EVO 250GB, 2x1TB Samsung
Sound:
Audigy 4 + Altec MX5021 + Sennheiser HD555@HD595
Case:
CM HAF932 + Zalman MFC1 Plus
PSU:
Chieftec APS-750C Modular
Optical drives:
Pioneer DVR-216D 20x DVD-RW
Mice & keyboard:
MS Sidewinder + Logitech ultraX
Internet:
30+ MGbit
OS & Browser:
Win 8.1 x64
Other:
Nexus 4
@animaN
Zato sto ti poslednji post posvecen meni ima mnogo propusta, pa reko da ne nastavljamo dalje, no dobro.
1.
Prvi Nidzin post u temi
OOPS!
Bas ste se slozili
A i iskustva su vam slicna
I nisam se pozvao na njegovo iskustvo, napisao sam lepo ako treba da poverujem nekom onda ce to biti Nidza jer se bavi mobilnima od kad znam za njega
2.
Nisam "posle dodao NOTE" nego sam ga pomenuo u svom prvom postu u ovoj temi, a prica se kasnije razvodnila samo na S2.
Slazem se da nije namenjen istim potrosacima, mada opet, ni Iphone ni bilo koji high end Android a ni Blackberry nemaju iste potrosace.
Najblizi su tu iOS i Android, al kao sto vidis postoje debele razlike u poimanju onog sta je za individuu optimum.
Nekom "nesto" ne smeta ni najmanje dok ce neko prodati telefon zbog sitnice jer mu to "nesto" kopa oci cim upali 'fon.
Zato sam i napisao takodje u prvom postu
3.
Inace Iphone 4 ima isto poslednji iOS 5.1.1. pa nesto izbegavate da ga ukljucite u diskusiju i poredjenja, samo konstatujem
EDIT : i jos jedna stvar, sto iOS ako je najbolji OS za mobilne kako tvrdis nema svoju posebnu sobu na forumu za razliku od vrlo posecene Android sobe.
4.
Ne zato sto nisam mogao a Iphone 4 je u pitanju, ne S verzija, nego zato sto me ne privlaci bas taj "najbolji" OS za mobilne.
Radi to super, radi tecno, al ocigledno nisam impresioniran kao vi.
To sto pricas za velicinu ekrana, pa pazi ima smisla...al opet...sa cime onda da ga uporedjujemo ili poredjenja uopste nebi trebalo praviti dok neki Android brand ne izbaci nesto najslicnije merama Iphone-a da bi moglo da se uporedjuje.
A Sto ne obrnemo situaciju, sto ne kazemo nek Apple napravi najzad neki telefon sa preko 4.5"+.
A to da su sve upakovali u 3.5" samo zbog zbog lepote i kompaktnosti, a ne zbog toga sto im je bas ekran najskuplji deo telefona, nisam bas siguran.
Jos gora stvar je sa proizvodnjom, pazi ti, znaci ne mozemo da poredimo novi uredjaj bilo kog drugog brenda a slicnog cenovnog ranga jer eto Apple nije izbacio novi Iphone.
Pa ko im je kriv ??
Od kad je to trziste fer i korektno pa sad treba dzentlmentski da se cekaju da bi se pricalo o tome ko pravi i ko ima najbolji telefon.
Dok Iphone 5 izadje ko zna koliko ce jos novih telefona izaci...
"(ne odgovaram na direktna pitanja)"
Ne odgovaram jer mi ovo uopste nije bitno, oduzima mi dosta vremena a na kraju ipak polemisemo oko individualne opredeljenosti svakog od nas. Evo moja keva nece Iphone, nece Android, oce najprostiji moguci sistem u kom moze da se snadje, uslika par slika, po neki video, otkuca poruku i razgovara a da pri tom nesto ne obrise i ne s***e ... kapiras na sta ciljam
Zato sto ti poslednji post posvecen meni ima mnogo propusta, pa reko da ne nastavljamo dalje, no dobro.
1.
Tvoj prvi postPa zato sto je tada uchestvovao i zato sto je moje iskustvo slichno, a ti lepo pogledaj vreme kada je pisao Nidza pa uporedi sa mojim postovima. I shvaticesh da dok sam ja pisao pisao je i Nidza. Posle sam editovao post i dopunio.
Fora je i tome sto kod iphone-a sve leti, nema mini lagova, a svi proizvode softver za identichu hardversku platformu, te je optimizacija na najvishem mogucem nivou. To sa winMobile i Androidom nije slucaj. O podrsci da ne pricamo, jednostavno se sve pravi za iphone. Dobar je Android, nema sta, ali ipak je iOS bolji.
Prvi Nidzin post u temi
Vidim ja da ovde nema objektivnih recenica i cinjenica....
Ko ima iphone, branice ga zivotom.. sa druge strane, zbog takvog nastupa "appleovaca", "androidasi" stanu u gard i "pljuju" iOS.
iOS nije superiorniji sistem, ne moze da bude. ja ne vidim ni jednu stvar koju android ne moze a iOS nudi takvu mogucnost. ako ima, navedite je konkretno...
Android se pravi za masu uredjaja... Hardverske razlike takvih uredjaja su nebo i zemlja a Android sve treba da ih nekako opsluzuje.
Telefon koji ima hardver slican hardveru kakav nudi ip4 radi kao sat, nebitno jel fabricki sistem ili neki custom ali stable rom. Experimentalne romove ne zelim ni da uzimam u obzir. Takav telefon sa takvim hardverom na ICS-u obavlja zadatke bez falinki i nebitno jel ima 10 ili 100 aplikacija...
Boje na ekranu? Hm... prvo, ne obavljaju se poslovi na telefonu ako sto je priprema za stampu pa da to bude must-have. Sa druge strane, imamo i kod drugih proizvodjaca IPS panele posto vidim SAMOLED je los, krsh ili sta vec nije receno. Ko je drzao u rukama HTC One X i kaze da iphone 4/4s ima bolji ekran, taj nije objektivan. Nisam drzao Galaxy 3 pa ne znam kakav je ali sam pao na dupe gledajuci u HOX-ov ekran...
Iphone je sasvim ok telefon, iOS je dobar sistem. Ali za cenu koju traze za njihove uredjaje, ne mogu nikako biti No.1.
Android krasi losa autonomija, IP4 je imao dosta dobru autonomiju, IP4S losu autonomiju. Ok, iOS ima bolji power managment ali to nije neka drasticna razlika koja bi mogla da bude odgovarajuci cinilac da neko kaze, Iphone je No1.
Ja bih voleo da neko navede po stavkama, sta je to kod Iphone-a bolje. Samo, izbacimo iz price izgled jer je to jedna jako subjektivna stavka da nema smisla da bude ubacena ovde...
OOPS!
Bas ste se slozili
A i iskustva su vam slicna
Pa normalno, ne vidim tu nista lose, bilo je bitno da se pojavi jos neko ko ce da potvrdi tvoju pricu, da bi se slozili, isto tako se ja slazem sa Nidzom, a i Lazy-emTi si se pozvao na Nidzino iskustvo, dok sam se ja slozio sa micri-em oko mnogih stvari, veoma bitna razlika
(to ne znaci da je neko LAZOV, cry baby Micri)
2.
Znam ja da si precizan, i da kada ucestvujes u diskusiji citas polako i temeljno, zato mi i nije najjasnije sto si se u ovoj temi toliko izmasio.Pa to je problem, sto ja ne pretrcavam nista, vec polako citam. Upredio si ga SII, tada je nastao problem Posle josh i dodao Note , ma nije nego ... Izbacili su Note oko godinu dana kasnije, koncept nije isti, nije namenjen istim potroshachima, u kratkim crtama, neuporedivo...
Nisam "posle dodao NOTE" nego sam ga pomenuo u svom prvom postu u ovoj temi, a prica se kasnije razvodnila samo na S2.
Slazem se da nije namenjen istim potrosacima, mada opet, ni Iphone ni bilo koji high end Android a ni Blackberry nemaju iste potrosace.
Najblizi su tu iOS i Android, al kao sto vidis postoje debele razlike u poimanju onog sta je za individuu optimum.
Nekom "nesto" ne smeta ni najmanje dok ce neko prodati telefon zbog sitnice jer mu to "nesto" kopa oci cim upali 'fon.
Zato sam i napisao takodje u prvom postu
Tako da, sve zavisi sta ko hoce od svog telefona.
3.
Najbolju podrsku ima u Americi i trzistima u kojim je jako dobro zastupljen i podrzan. U Srbiji od 100% Iphone-a koliko njih je jailbreak-ovano. Probaj da uradis update sistema na jednom takvom ako smes i vidi sta ce se desitiTrentuno najbolji mobilni operativni sistem je iOS, ima najbolju podrsku i skoro sve se nativno pravi za njega.
Inace Iphone 4 ima isto poslednji iOS 5.1.1. pa nesto izbegavate da ga ukljucite u diskusiju i poredjenja, samo konstatujem
EDIT : i jos jedna stvar, sto iOS ako je najbolji OS za mobilne kako tvrdis nema svoju posebnu sobu na forumu za razliku od vrlo posecene Android sobe.
4.
Nisam dugo, evo priznajem.Oki, a koliko si realno drzao iP4s ili iP4 i igrao se sa njima? Ja ni nemam zamerke na tvoje poimanje Note-a i S2, vec na poimanje iOS-a i iP4, iz postova se vidi da se nisi dugo igrao, ispravi me ako gresim
Da, HTC One X jeste bolji uredjaj na papiru, a verovatno i u radu, to nigde nisam osporio, ali ajde da pricamo o tome sta je bolje kada se pojavi iP5 Posto je razlika izmedju ta dva uredjaja 1.5 god, sto je slozices se mnogo. Pored toga, i dalje tvrdim da 4.7" ne moze da se poredi sa 3.5" uredjajem. Niko nije uspeo da upakuje to sto je Apple u 3.5" to 4,5"+ je drugi koncept. To je mini tablet sa funkcijom telefona, po meni neupredivo jer argument "vidi koliki mu je ekran, a ovom je manji" je meni uvek kontraarguemnt "da, ali vidi koliko je DPI po inchu kod iPhona i koliko mu je prenosivost bolja". I jedno i drugo je validno razmishljanje, zato je neuporedivo
btw ne bih se usudio da pricam o HTC One X nisam se igrao sa njim, a vidim da to tebi ne predstavlja problem. Statisticharu! :p
Ne zato sto nisam mogao a Iphone 4 je u pitanju, ne S verzija, nego zato sto me ne privlaci bas taj "najbolji" OS za mobilne.
Radi to super, radi tecno, al ocigledno nisam impresioniran kao vi.
To sto pricas za velicinu ekrana, pa pazi ima smisla...al opet...sa cime onda da ga uporedjujemo ili poredjenja uopste nebi trebalo praviti dok neki Android brand ne izbaci nesto najslicnije merama Iphone-a da bi moglo da se uporedjuje.
A Sto ne obrnemo situaciju, sto ne kazemo nek Apple napravi najzad neki telefon sa preko 4.5"+.
A to da su sve upakovali u 3.5" samo zbog zbog lepote i kompaktnosti, a ne zbog toga sto im je bas ekran najskuplji deo telefona, nisam bas siguran.
Jos gora stvar je sa proizvodnjom, pazi ti, znaci ne mozemo da poredimo novi uredjaj bilo kog drugog brenda a slicnog cenovnog ranga jer eto Apple nije izbacio novi Iphone.
Pa ko im je kriv ??
Od kad je to trziste fer i korektno pa sad treba dzentlmentski da se cekaju da bi se pricalo o tome ko pravi i ko ima najbolji telefon.
Dok Iphone 5 izadje ko zna koliko ce jos novih telefona izaci...
"(ne odgovaram na direktna pitanja)"
Ne odgovaram jer mi ovo uopste nije bitno, oduzima mi dosta vremena a na kraju ipak polemisemo oko individualne opredeljenosti svakog od nas. Evo moja keva nece Iphone, nece Android, oce najprostiji moguci sistem u kom moze da se snadje, uslika par slika, po neki video, otkuca poruku i razgovara a da pri tom nesto ne obrise i ne s***e ... kapiras na sta ciljam
Poslednja izmena: