Pa to je referentni dizajn. Sve 690-ice izgledaju tako...Ova EVGA GTX690 je jedna od ruznijih karti koje sam video.
Taj problem ne postoji, samo u drajverima treba podesiti Power Managment Mode na Prefer maximum performance u profilu za igru i više neće spuštati ispod base klokova.Negde sam video neko resenje za gasenje turbo busta. Mada to nije problem, nego glupo obaranje klokova kod manje zahtevnih igara. Doduse ako je to vezano za turbo bust onda cvrc...
Super ako su to sredili. Onda i zelene karte dolaze u obzir. Voleo bih da redakcija bas posebno obrati paznju na ovaj fenomen kad bude testirala nekog Keplera. Dva korisnika (Za***ani i zaboravih ko je drugi) su prijavila ovaj problem u Kingdoms u Amaluru ako se dobro secam (i jos neke starije igre) i rekli su da ne moze da se sredi. Ne kazem da ti ne verujem, mozda sad moze. A mozda i ne primecujes to stucanje. Kao sto ja recimo ne primecujem nikakve flitereTaj problem ne postoji, samo u drajverima treba podesiti Power Managment Mode na Prefer maximum performance u profilu za igru i više neće spuštati ispod base klokova.
Ne slazem se ! Turbo boost je sasvim fina stvar i radi kako treba. Nema nikakvog razloga da se gasi. Niti bi se ista postiglo time, osim par procenata slabijih performansi.Što se tiče gašenja turbo boosta ja ne vidim nikakvog smisla u tome, jer turbo boost sasvim ok radi svoj posao. Njegovim gašenjem se ne dobija ništa, osim veće potrošnje i buke kada se ti klokovi manuelno nameste, performanse ostaju praktično iste.
Nisu ništa sredili, već je od početka bilo moguće kroz drajvere odraditi ovaj posao (Power Managment Mode-Prefer maximum performance u orofilu za igru), makar od prvog dana pojavljivana gtx 670.Super ako su to sredili. Onda i zelene karte dolaze u obzir. Voleo bih da redakcija bas posebno obrati paznju na ovaj fenomen kad bude testirala nekog Keplera. Dva korisnika (Za***ani i zaboravih ko je drugi) su prijavila ovaj problem u Kingdoms u Amaluru ako se dobro secam (i jos neke starije igre) i rekli su da ne moze da se sredi. Ne kazem da ti ne verujem, mozda sad moze. A mozda i ne primecujes to stucanje. Kao sto ja recimo ne primecujem nikakve flitere
Ne slazem se ! Turbo boost je sasvim fina stvar i radi kako treba. Nema nikakvog razloga da se gasi. Niti bi se ista postiglo time, osim par procenata slabijih performansi.
Nemam pojma, ja gore reko da turbo bust nije problem, pa ti onda rece da turbo bust nije problem, pa reko da se javim ja da objasnim da turbo bust ipak nije problem, da neko ne pomisli da slucajno turbo bust nije da nije problemKako se ne slažeš kad smo rekli istu stvar, a to je da nema razloga da se gasi turbo boost